Щастливи ли сме?

• 17 294
  • 123
  •   1
Отговори
# 60
Не, цитирах Uncommon-------Аз не виждам смисъл родителите да живеят заедно заради децата. Ако живеят заедно, то ще е, защото им харесва и се обичат. Да се насилват не е полезно за никого, и за децата също.
Все пак никога не съм била в такава ситуация, така че разсъжденията ми са чисто теоретични.
Във въпроса ме смущава фиормулировката "да живеят с биологичните си родители". Чудя се каква е алтернативата: да се оставят в приемно семейство ли? За мен не е ясна тази част от въпроса. Може би се има предвид, да живеят с и двамата родители?
Да, точно това се има в предвид, да живеят и с двамата си биологични родители, а не само с единия от тях.

# 61
Не визирам теб, но бях възмутена за приемното семейство, ако нещо не потръгне връзката между двамата.

# 62
Не визирам теб, но бях възмутена за приемното семейство, ако нещо не потръгне връзката между двамата.
Успокой се, никой няма в предвид това, както и никой не би си дал детето/децата на приемно семейство.

# 63
Мъжете сякаш ги устройва да са "съквартиранти", достатъчно е да не излизат от комфорта, който им осигурява жената в семейството - пране, чистене, готвене. Каквото и да си говорим, домакинската част основно лежи на плещите на жената.
Около мен отдавна не е така.
Също и не познавам чак толкова мъже, които да стоят при жена, която не обичат, само за да я ползват като безплатна прислужница.
Жалко за такива двойки. Освен любов, липсва и елементарно уважение... Много далеч от щастие.

# 64
  • тук-там
Аз пък не познавам нито един мъж, който да не обича вече жена си и да се е развел по негова инициатива. Жените решават и за женитбата, и за развода. Мъжът няма нужда да се жени, нито после има зор да се развежда. Жената решава според мен в общия случай!

# 65
Аз пък не познавам нито един мъж, който да не обича вече жена си и да се е развел по негова инициатива. Жените решават и за женитбата, и за развода. Мъжът няма нужда да се жени, нито после има зор да се развежда. Жената решава според мен в общия случай!

Защото така са ти казвали. Но никак не е така. Много мъже се влюбват, или им писва от поведението на жената, взимат си якето и до там. То много ясно, че после ще каже на приятелките си - аз така реших, но не е вярно.

# 66
Да, в момента или по- точно от около  4 месеца се чувствам нещастна. Имам прекрасен син на 17 г., Той ме разбира за всичко, но за съжаление с баща му нещата не са ок.. Имаме дълъг брак, не разбрах кога се случи така, че да не искам да споделям с него, да нямам нужда да се облегнат на рамото му. Смятам, че след като вижда, че аз страдам и не прави нищо вече всичко е загубено безвъзвратно.
Това е отговора ми, на фона на толкова щастливи хора аз се открояват осезаемо нали?

# 67
Това с домакинята-прислужница е станала някаква обсесия в тоя форум. Няма такова нещо отдавна, разберете. Легенда някаква.
За щастието не знам, щото не знам какво е щастие, всеки си има собствено разбиране. Но знам, че алчността и щастието се самоизключват.
Искаш ли да притежаваш, да притежаваш всичко и всички - деца, съпруг, родители, е, няма как да си щастлив/а

# 68
Всеки случай е различен, но не съм забелязала само жените да решават. Нито за сватбата, нито за развода.
Това с домакинята-прислужница е станала някаква обсесия в тоя форум. Няма такова нещо отдавна, разберете. Легенда някаква.
В дома на автора е така, явно затова си мисли, че важи за всички.

# 69
Поправка : беше така в дома на автора, беше, вече не е  Laughing

# 70
Аз също разсъждавам чисто теоретично.
Но за жената е малко по трудно да се изнесе с дете/ца, ако няма близки които да я подкрепят, добри доходи и т.н , защото носи отговорност не само за себе си. Много от бащите забравят удобно за съществуването на децата след раздялата, най-вече финансово.
Как така един мъж престава да е баща, защото не е с майката на детето си? Да си добър съпруг и да си добър баща са две различни неща.
За съжаление за кратко време разбрах, че доста двойки край мен са само съквартиранти....По различни причини

# 71

Това е отговора ми, на фона на толкова щастливи хора аз се открояват осезаемо нали?
Глупости! За мен ти се открояваш само с човешкото си и искрено признание.
Имай предвид, че всичко при теб може да е временно и бързо да премине. Живот, какво да се прави!

# 72
  • София
Никаква легенда не е. Аз лично съм била в такъв брак до 2000 г. Наша роднина, на която помагаме в момента, е в същата патриархална ситуация, от 18 години насам.

# 73
  • Варна
Щастието не е това, което си мислите, че е.

Почти 40% от гласувалите си мислят, че са щастливи, защото са здрави, имат храна на масата и т.н.

Да изпиташ момент на щастие е толкова рядко вече.

Когато бяхме деца имахме по-често такива моменти.

# 74
Пак, че си ти да ни кажеш, че щастието не е това, което си мислим ... месията.

Общи условия

Активация на акаунт