Разширени пори на носа?

• 3 379
  • 6
  •   1
Отговори
Не съм мама, нито жена, но по-правилен сайт да питам, май няма. Simple Smile
От известно време заглеждам, че носът ми е пълен с черни точки и разширени пори. Нормално, че става гадно от близо, затова търся някакво решение, ако има... да оправя нещата и да ги стесня. Знам за кола маска, там Хума май беше. Но не знам дали ще има ефект от нея. Също съм чувал за лимон, но това като че ли са някакви временни решения за часове. Simple Smile

# 1
  • София
Отиди на козметик където да ти почистят лицето, ще получиш също и добри съвети как да се грижиш за кожата си и какви продукти да използваш. След всякакво напарване (в банята или над тенджера със вряща отвара от лайка) порите се отварят и могат да бъдат механичко почистени. Има серуми за стагане на порите, които можеш да ползваш като ежедневна грижа, но най-добре е специалист да се изкаже.

# 2
Всяко едно решение е временно-и лимона,и почистването,няма как за вечни времена да ти се оправи кожата от една процедура.Черните точни са мръсотия,която се набива в порите.Ползвала съм лепенки със салицил и млечна киселина,ако не бъркам-на Нивеа,има и на много други фирми,но предполагам козметик ще ти свърши по-добра работа.

# 3
  • София

Можеш да го ползваш за измиване или като маска.

# 4
Всяко едно решение е временно-и лимона,и почистването,няма как за вечни времена да ти се оправи кожата от една процедура.Черните точни са мръсотия,която се набива в порите.Ползвала съм лепенки със салицил и млечна киселина,ако не бъркам-на Нивеа,има и на много други фирми,но предполагам козметик ще ти свърши по-добра работа.
Черното не е от мръсотия, а окислен себум. Решението е AHA киселини, маслено измиване и ретиноиди, но е вярно, че трябва поддръжка и резултатът не е гарантиран.
Само с една процедура или използване на продукт неколкократно, няма да реши проблема.

# 5
Е, щом не се получават нещата, ще го преживееме. Simple Smile

# 6
И аз напоследък забелязвам, че порите по носа и бузите ми са доста разширени, без да имам черни точки. Особено като си сложа ФДТ най-силно си личи. Направо се запълват с него и носът ми стои на бели точки. Ще се радвам на предложения как мога да ги свия. Преди ползвах разни серуми, които доста добре ми заглаждаха кожата и такъв проблем нямах, но от няколко месеца насам, много ми се набиват на очи тези разширени пори. Смених си крема за лице, почиствам се с масло от гроздови семки, но явно пропускам нещо. Не знам почистване при козметик дали ще подобри нещата.

Общи условия

Активация на акаунт