За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 622
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Аз да се включа, че и ние сме на фризолак 1. Количеството вода е 120 и се слагат 4 мер.лъжички, на 150 гр вода 5 мер.лъжички.  на всеки 30 гр. Се слага 1 лъжичка. Almond eyes говори за готовото количество мляко което дават на табличката. Затова ви заблуди, иначе всяка стъпка е със 30 гр. Повече.
 За количеството което изяжда всяко дете е индивидуално това е ориентир за майката . Ние сме на 3 и половина и понякога едва изяжда 120 , друг път 150 гр

# 331
Аз да ви споделя нещо, което научих от темата за перилните препарати: за бебешки препоръчват прах за бяло пране и изпиране на 60 градуса. В него има избелители, които и дезинфекцират дрехите. Без омекотител, с включено допълнително изплакване и би трябвало да няма проблем. Там са най-доволни от Персил сензитив и Денкмит(май така се казваше) за бяло на ДМ. Аз ползвам първия и съм много доволна. Ползвам го и за бяло пране, спално бельо и т.н. Саното го спрягаха за лош избор, никаква работа не вършел.

И трите вида прах за пране ползвам и нямам никакви оплаквания. В момента съм с Персила. Аз по принцип имам алергия и пералнята я пускам на поне 2 пъти допълнителни изплаквания, освен тези в програмата, така правя и с детските перални.

# 332
Аз да си повторя въпроса. Някой ползвал ли е памперси Mamia? Ако може мнение и а ми ги сравни с премиум кеър.
Зълва ми е взела такива, каза че на доста добра цена са били и е доволна, иначе ползваше Папмперс, ама дали са били премиум кеър, не знам. Лично впечатление нямам.

За преваряването ме притеснява само, че моята кана е метална. Уж се отделяли някакви йони и е най-добре в стъклена каничка да преварявам. Че иначе ставала по-киселинна.

# 333
Момичета, освен, че на млякото пише лъжичките да си ги сметне човек всички шишета са разграфени по два начина— от едната страна пише мл, от другата— лъжичките.аз съм ги смятала и поне за хип комбиотик всичко си отговаряше.

# 334
Момичета, кога сложихте летния кош на количката?

# 335
Глам - зависи дали има пълно легнало или не. Аз преместих детето там на 4 месеца, но стоеше идеално легнал до към 6-тия месец. Ако има чупка на кръста бих изчакала до навършени 6 месеца, особено ако ще се използва за дълги разходки и бебето ще спи в седнало-легнала поза.

# 336
  • Варна
Аз ползвам Bambino mio, но го поръчвам онлайн, понеже във Варна не съм видяла да го продават. Няма аромат, био е, много добре пере. Персил сензитив започнах да ползвам за нас, но ми е с доста силен аромат.

# 337
Персил сензитив започнах да ползвам за нас, но ми е с доста силен аромат.
При мен пък няма абсолютно никакъв аромат...

# 338
Глам - зависи дали има пълно легнало или не. Аз преместих детето там на 4 месеца, но стоеше идеално легнал до към 6-тия месец. Ако има чупка на кръста бих изчакала до навършени 6 месеца, особено ако ще се използва за дълги разходки и бебето ще спи в седнало-легнала поза.

На 5месеца и 10дни стана бебо и едва успявам да го удържа легнал, постоянно е под напрежение и иска да става. Коша няма пълно легнало положение.

# 339
  • Варна
Не мисля, че е проблем това. Не мъчи детето, слагай го в летния кош. Не е нужно да е равно като дъска дъното, важното е гърбът да има опора. Като са в кошовете за кола да не би да са в пълно легнало?

# 340
Моята е едва я удържах да стои в зимния кош до 5 месеца. Още от четвъртия не я свърташе и искаше да е по- изправена.
На 5 месеца я сложих, но не беше седнала, а в полуизправена поза. Но пък от 6 месеца започна да седи сама и от тогава да се возеше и в количката. На 10, 5 проходи и от тогава не ще да види количка.
Сега е на 1, 5 и вече не ползваме количката. Просто излизаме на по- кратки разстояния, за да не я нося. Имаме и триколка, която също е със съмнителна ефикасност. Grinning
Абе като цяло, това моето дете никъде не го свърта. Sunglasses

# 341
Аз да се включа, че и ние сме на фризолак 1. Количеството вода е 120 и се слагат 4 мер.лъжички, на 150 гр вода 5 мер.лъжички.  на всеки 30 гр. Се слага 1 лъжичка. Almond eyes говори за готовото количество мляко което дават на табличката. Затова ви заблуди, иначе всяка стъпка е със 30 гр. Повече.
 За количеството което изяжда всяко дете е индивидуално това е ориентир за майката . Ние сме на 3 и половина и понякога едва изяжда 120 , друг път 150 гр
Вярно, че е така, сега пак погледнах. Не знам какво съм се оплела снощи, сега ми се стори съвсем ясно. Явно умората си казва думата хаха Grinning
Добре че е форума, друго си е още някой да сподели, благодаря Simple Smile

# 342
  • Германия
Не мисля, че е проблем това. Не мъчи детето, слагай го в летния кош. Не е нужно да е равно като дъска дъното, важното е гърбът да има опора. Като са в кошовете за кола да не би да са в пълно легнало?

Аз лично ако има възможност бих изчакала докато стане детето на 6 месеца. Но все пак зависи и колко дълго ще седи в количката - 30 минути или 4-5 часа примерно

Кошчетата за кола също не се препоръчват като заместител на количката, а само за кратко ползване - 30 мин-1 час и после да се извади бебето и да се сложи да легне. Дали всеки така прави е отделен въпрос

# 343
Благодаря, ще се опитам да изчакам още малко. А какво ви е мнението за бебешките барбарони ? ММ настоява да вземем и се чудя дали няма да е ненужна покупка..Вие ползвали ли сте?

# 344
Дечко още нямаше 6м когато док каза,че мога да го слагам в летния кош,но аз все още не съм.Гръбчето му не много стабилно,не може да стои седнал и не искам да го натоварвам.Освен това в зимния му е по-топличко.
Барбарон не мисля да купувам.Много място заема,а ако ще се ползва то няма да е за дълго.

Общи условия

Активация на акаунт