За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 541
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Бебо е записан към групова практика. Засега само един ОПЛ ми се струва ОК.

# 586
Нашата педиатърка също дава едни съвети...но пък тя не е много в час с нещата,не знае какво да ми каже общо взето.Аз също май ще я сменям,досега каквото сме имали нужда сме ходили на частно.
Иначе на мен точно това ми казваха-давай му водичка.Е,как пък не?Той се буди гладен и няма да го държа такъв.
Вече сме средата на втори месец и сам започна да си прави паузи от 22 до към 3-4.Едната вечер до 5.
Изцяло си се води от нея и от твоето вътрешно усещане и не слушай никого Simple Smile

# 587
А да й давам вода вместо нощното хранене е пълен абсурд. Тя водата не я харесва, колко пъти се опитвам да й давам само за плакнене все се мръщи и плюе.
Малдини, ти беше към 1Дкк нали? Жалко, че и там е същото, мислех да я сменям с тях.

# 588
Не са всички така, има и адекватни лекари. Поне може да преслушаш повечко, докато си избереш.

Проблемът на много лекари е, че като студенти са им преподавали тия глупости и те си им вярват.

# 589
Обрив по бузките от какво може да е? Възможно ли е да е реакция от ваксината? По някое време на деня е червено, след това позачезва, не ми прилича на бебешкото акне.

# 590
Възможностите са няколко:
- обрив от лига
- обрив от върнато мляко
- пъпчици от претопляне

С оглед на времето тия дни, залагам на третото. Как е облечена малката през деня?

# 591
Ние от самото начало сме изцяло на АМ и нашата педиатърка казва щом е гладен,да му давам колкото иска дори и нощем.Вече ще стане на 7 месеца и продължава да се буди за хранене.

# 592
- обрив от лига
- обрив от върнато мляко
- пъпчици от претопляне

С оглед на времето тия дни, залагам на третото. Как е облечена малката през деня?

Ами и аз си мисля да не е от претопляне, защото беше с дълъг ръкав през последните дни. Нямаме много неща с къс ръкав и затова. Сами ли ще си изчезнат пъпките?

# 593
Мили мами, купувам неща за новородено и изписване и се чудя - само с дълъг ръкав ли да бъдат дрешките и какво одеялце да избера - повечето комплекти са с олекотена завивка, но ми се струва, че ще бъде топло с нея. И още нещо какво да приготвя за постилане в бебешката количка? Става въпрос за края на м.април Simple Smile

# 594
- обрив от лига
- обрив от върнато мляко
- пъпчици от претопляне

Ами и аз си мисля да не е от претопляне, защото беше с дълъг ръкав през последните дни. Нямаме много неща с къс ръкав и затова. Сами ли ще си изчезнат пъпките?

Аз онзи ден го бях изкарала с боди с дълъг ръкав и се беше изпъпчил.Даже му навивах ръкавите по едно време.След това вече сме с къс.
Пъпчиците пръскам с термална вода.

# 595
    delenita
аз също няма да купувам готов комплект, за количката не трябва ли да се постели нещо - чаршафче или пелена?
За креватчето също се чудя какво одеялце, олекотените завивки май не са засега Rolling Eyes

# 596
Хич не са засега олекотените завивки. Те са огромни. Сигурно някъде след двегодишна възраст ще се ползват. А и вече е много топло за тях времето.

Гледайте за малките бебешки одеала. Ние не се усетихме като се подготвяхме. Добре, че роднини и приятели ни подариха няколко за изписването.

Чаршафчета също могат да се купят отделно. А и възглавниците и калъфките за тях в комплектите са много безмислени за новородено.
--

Пъпчиците от претопляне му минават сами. С нищо не го мажа/пръскам.

# 597
  • Плевен
Аз да питам има ли мами с по едрички бебенца моето е такова и гънките му са все червени на кълките и тази на вратлето а го мажа с кремче особено тази на врата чак събира налеп не знам пудра ли да ползвам ама нали са вредни

# 598
  • София
Katea Dimitrova, вземете си дрехи и с къс ръкав.
За изписването бях взела комплект - акушерката облече бебето и използва само част от дрехите. Синът ми се роди в края на месец май. Изписаха ни през първата седмица на юни. Използвах тънка пелена.

В количката бях сложила подложка за повиване (тънка), върху която слагах чаршаф. Сложих подложката, защото количката беше с пет точков колан, който не можеше да се махне.

Аз да питам има ли мами с по едрички бебенца моето е такова и гънките му са все червени на кълките и тази на вратлето а го мажа с кремче особено тази на врата чак събира налеп не знам пудра ли да ползвам ама нали са вредни
Мийте само с вода, подсушавайте кожата с попиване и мажете с бебешки крем.
Моят син се беше зачервил на врата. Беше доста пухкав като малък, направо нямаше врат .

# 599
Аз се обърках съвсем. Вече не знам как да обличам беба. Всеки ми каза различно нещо. Може ли да я оставя само по гащеризон да спи (без боди)? Не е от най-тънките и е с ръкав малко под лакътя.

Общи условия

Активация на акаунт