За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 557
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Аз се сещам и за Иванов,но незнам дали работи със ЗК.
Той не е детски

# 151
Е добре де кажи кой е да знаем ?
Живков и Райков са най добрите детски ортопеди, не че са единствените във Варна. Peace

Аз се сещам и за Иванов,но незнам дали работи със ЗК.
Той не е детски
Да, затова висях пред кабинета му половин час заедно с още 3 бебета.

# 152
Може да ходят и бебета но специалността му е ортопедия и ходят и възрастни не е детски. Не се заяждам казвам информативно, че единствените са Живков и Райков всеки сам решава къде ще отиде.

# 153
Разбира се, че всеки си решава, и аз не се заяждам.

# 154
Колко време е нормално да кърви пъпчето след като падне или няма определено време? А кога се слага тази лепенка м3(?) или там както се казваше?

# 155
Аз не съм плащала за ехограф, бяхме с направление от педиатъра...
Прегледа беше обстоен, показа ми каква гимнастика да правя, даде ми някои съвети. Задължителен вторичен преглед към 4-5 месец.

Не е задължително да ви дадат направление, питала съм няколко независими страни. По преценка на лекаря е, ако детето му се вижда добре, може да ви откаже. При нас има едно пръстче което е малко накриво и заради него ни дадоха направление, и огледаха и ставите и таза. Ако бяха ми отказали, естествено ще отида на частно.

Хич нищо притеснително нямаше при дъщеря ми и след въпроса от моя страна личната ми обясни какво да правя.

# 156
Unknown - по принцип ме би трябвало да кърви, по-скоро може да зацапва, но може би до седмица след падане на остатъка. Лепенки се слагат само на изпъкнали пъпове, за които се смята, че може да държат диастазата на новородените отворена и това да прерастне в пъпна херния. Следва да те предупредя, че моето дете направи жестока алергия от въпросната лепенка за около 12 часа д нея. Така, че имай наум, ако се наложи да слагате на бебето.

# 157
На нас ни казаха, че не трябва да се слага лепенка, за да може кожата да диша и да не се развъждат бактерии под нея. Мястото не трябва да се мокри с вода, докато не падне пъпчето.

# 158
Аз се сещам за лепенката, която предотвратява намокрянето на пъпчето при баня. Ако за нея става въпрос, слага се преди да започне къпането и се маха след това.

# 159
Здравейте, втората ми дъщеря е на 1 г и два месеца почти, днев забелязах че има мъхесто окосмяване в гениталната област, преди днес не го бях забелязвала. Вечерта забелязах че по цялото тяло има мъхче но в областта на гениталиите и наа гърдите май повече се набива на очи и е по гъсто както и по гърба. При голямата ми дъщеря не аъм забелязвала такова мъхесто окосмяване в гениталиите. Как мислите дали е притеснително ? Вашите момиченца имат ли такова ?

# 160
Unknown - по принцип ме би трябвало да кърви, по-скоро може да зацапва, но може би до седмица след падане на остатъка. Лепенки се слагат само на изпъкнали пъпове, за които се смята, че може да държат диастазата на новородените отворена и това да прерастне в пъпна херния. Следва да те предупредя, че моето дете направи жестока алергия от въпросната лепенка за около 12 часа д нея. Така, че имай наум, ако се наложи да слагате на бебето.

Аз не виждам да й е изпъкнал пъпа. Защо тогава иска да слага тази лепенка?? Педиатърът като го видя преди да беше паднал каза само "тоя пъп не е добре", но на мен и сега, и преди това си ми е изглеждал нормално.

На нас ни казаха, че не трябва да се слага лепенка, за да може кожата да диша и да не се развъждат бактерии под нея. Мястото не трябва да се мокри с вода, докато не падне пъпчето.

Само че пъпчето й падна и лекаря каза като падне да му се обадим да залепи въпросната лепенка 3М или М3 забравих как се казваше... Но се лепи след като спре кървенето/изтичането на секрет.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 01:59 от Анонимен

# 161
Лепят , за да направят някаква гънка, търсете възрастна и опитна акушерка, те знаят как. Аз купих някакви лепенки за пъп по 1,40 лв. всяка.Много скъпи ми се видяха, от тях ли става проблемът?

# 162
Unknown - при положение, че няма наченки на херния не знам защо педиатърката иска да лепи. Просто я попитай. От профилактика в тая насока няма смисъл - или има проблем, или няма.

Герда - за какво си купила лепенки? Ако говорим за лепенките на 3М за изпъкналите пъпове, не виждам смисъл в настоящият момент, ама ще приема, че може и да не съм те прочела внимателно.

# 163
Unknown, да не би да иска да изолира след това пъпчето заради това кървене. Какво казва лекарят за това кървене и изтичане на секрет? Честно казано не ми се вижда ок това, не би следвало да има такова. Настоявай да ти обясни защо така се получава и какви мерки могат да се вземат.

# 164
Лекарят казва, че даже е нормално да прокърви, няма секрет, но само ми каза да го почиствам със спирт и да слагам антибиотична пудра, а след това тя ще залепи лепенката. Също така спомена, че пъпчета с щипки не са хубави. Може би е заради това, че беше с щипка?

Герда, ако имаш предвид да търся опитен педиатър, то моята е точно такава.

Общи условия

Активация на акаунт