За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 678
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Има ли пъпчета без щипки?

# 166
И аз точно това щях да кажа, всички пъпчета са с щипки. Доколкото знам преди годинимай са ги вързвали с някакви парцалчета, но така се увеличава риска от инфекция и тази практика отдавна не се прилага.
Чак за нормално да прокърви, не знам дали е. При повечето бебенца няма кървене, може и да има някои при които се случва, но дали е нормално лекар трябва да си каже.

# 167
С направление прегледаха малкия на ехограф и при първичния, и при вторичния преглед три седмици по-късно. Една стотинка не са ми искали.

Това при кой лекар е?Предстои ни преглед и се чудя към кого да се насочим
Благодаря,Жани Simple Smile

# 168
Аз писах опитна акушерка, не педиатър.
Не знам какви са тия лепенки за пъп номного скъпи ми се видяха.

# 169
Момичета, има ли проблем да се изкарва детето след ваксина? Вчера му я биха / втори месец 1 боцване и ротавирус  /, а не бих се зачудила ако беше по - топло, но в това .... време се притеснявам.

# 170
Аз не изкарвах в студовете същия ден. На следващия си излизахме, но не е правила реакция. А сега на времето какво му е - по обяд все пак става 10-ина градуса.

# 171
Етоалче, д-р Димов в Димед, Тракия, бившия ТЦ Сани. Simple Smile
Ехографа е малко допотопен, ама все пак се вижда. А и д-ра е много готин и усмихнат, постоянно закачаше малкия и му говореше, много съм доволна.
Hug

# 172
И аз точно това щях да кажа, всички пъпчета са с щипки. Доколкото знам преди годинимай са ги вързвали с някакви парцалчета, но така се увеличава риска от инфекция и тази практика отдавна не се прилага.
Нищо подобно Grinning На дъщеря ми не беше с щипка и слава Богу, изпитвам ужас от тях.

# 173
момичета, започнахме захранване с пащърнак. Бебето много го харесва и плаче за допълнително. Аз засега ограничавам количествата много, защото ме е страх и искам просто да свикне с вкусовете. Според вас, трябва ли да следвам неговите желания или е по-добре да си спазвам схемата и решенията? Сега прави 5 месеца, яде 4 лъжички пащърнак на втората си закуска. Би ми се искало да не увеличавам тази доза, максимум до 6 лъжички, а после просто да добавя другите зеленчуци, които са ми по схема, а по-точно тиква, морковки, картофки, евентуално сладък картоф, ако намеря да не е генетично модифициран. После жълтък. Иска ми се 5тия месец да е просто дегустативен, да свиква с вкусовете, но да не яде повече от 6 лъжички на ден външна храна. Според вас, правя ли грешка, след като той циври за още? Бебето е много лакомо и това ме кара да съм подозрителна към неговите щения. Още от съвсем мъничък кърмеше агресивно, а сега сме на АМ и поемаме 2 пъти 6 лъжички и три пъти 7 лъжички, като сме и много едри, но според педиатърката нямаме затлъстяване.

Според вас, добре ли планирам? Поначало съм против ранното захранване и много ми се искаше до 6 месеца да сме само на мляко, но лекарката каза полека лека да предлагаме храни. Също така, засега съм решила да не давам никакви плодови пюрета, 5тия месец да ни е само за зеленчуците, жълтък и тн, това според вас правилно ли е или грешно?
Мен ме скъсаха от диети цяла бременност, имах гранична кръвна захар на едночасовия тест, и съм се изтезавала с цел да е здраво бебето, сега много ме притеснява да не объркам нещо и да му навредя.

И нашето пъпче беше със щипка, падна сравнително бавно, но сега е много красиво оформено пъпче.
Ние изкарваме бебето след ваксина, изобщо почти нямаме изпуснати дни с разходки, откакто са ни изписали сигурно 2 дни сме пропуснали общо. Но не знам дали е правилно или грешно, аз по-скоро за себе си го правя. Но засега не сме имали негативни последици от излизанията. Според педиатърката ни, трябва да се извежда бебето ежедневно, опасни са само тълпите с хора, а не и стоенето навън.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 15:03 от oxymoronn

# 174
  • София
Моята също беше много лакома. Ограничаваха количествата само през първата седмица и половина, после се водех по нея. Все пак не е хубаво да претоварват стомахчето. Тази храна им е "чужда", но идва един период, в който спираш да мериш и следиш, защото детето си иска и това е.

# 175
Аз се водя по бебето - ако му е вкусно, му давам колкото иска. Ако не ще, не го насилвам и не се правя на маймуна със самолетчета, реклами и т.н.

oxymoronn, така или иначе не кърмиш, та няма опасност да ти намалее кърмата от бързо увеличение на захранващите количества. Не се притеснявай - давай на малкия колкото му е вкусно. Просто му намали млякото като хапне повече.

# 176
Моята също беше много лакома. Ограничаваха количествата само през първата седмица и половина, после се водех по нея. Все пак не е хубаво да претоварват стомахчето. Тази храна им е "чужда", но идва един период, в който спираш да мериш и следиш, защото детето си иска и това е.
Благодаря много. А ти веднъж седмично ли въвеждаше новите храни? На мен много ми се иска да въвеждам по една храна на седмица и да ядем по малко от нея, за да ми е спокойно, тъй като е ранно захранването. Според теб, това ок ли е като план? Знам, че трябва да питам и педиатърката си, питала съм я, но тя е малко от старата школа, докато аз естествено искам по най-добрия и щадящ начин да си захранвам бебчо.

# 177
И ние бяхме със щипка на пъпчето.Махнаха я в родилното в деня на изписването.Добре изглежда пъпчето,лепенки не сме слагали.Щипката с пъпния остатък си я пазя за спомен.
Относно захранването,аз не броя лъжички.Моят и без това е злояд и не яде много,няма да го прекъсвям я.На втория ден от захранването изяде цяло бурканче от 125гр.тиква.Аз бях доволна,защото имаме големи проблеми с храненето и по принцип не е ящен.

# 178
Стефи, а вие на каква възраст захранихте, защото и това има значение? Мерси!

# 179
  • София
Моята я захраних 2 седмици преди да навърши 6 месеца. Първата храна въведох за 5 дни, след това по три, към края по 2 дни. Не съм го мислила много много, защото имаше и много неща, с които тя се захрани сама Grinning

Общи условия

Активация на акаунт