За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 659
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Малко съм притеснена, бебо се изака 3 пъти в рамките на 15на мин и направи голямо мазало, защото акитата бяха течни. Притеснява ме това, че може да е диария, а тя е само на 20 дни. Чувала съм, че е много опасно новородено да е с диария. Вчера й дадох малко АМ НАН, дали може да е от АМто? Утре ще звъня на педиатъра, дано да си вдигне телефона.. Ако не, в спешното ли да я водим?

# 226
И на мен ми се е случвало, но беше ей така 3 пъти за един час и после нищо. Наблюдавай я. За всеки случай гледай да е по-често на гърда, за да не се обезводни, ако наистина е диария.

Странно ще е да е от АМ. Чувала съм, че по-скоро запичат. Не съм експерт по темата.

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 08:53 от maldini88

# 227
Unknown - как е бебето?

# 228
Как мерите Т на бебето ?

# 229
  • Германия
Как мерите Т на бебето ?

На малко бебе най-точно се мери в дупето, като нормалната температура е между 36,5 и 37,5

Безконтактните не мерят точно, често дават различни стойности при многократно мерене и тогава не знаеш колко точно е температурата

# 230

Не е акала повече от снощи, яде си нормално и няма температура. На педиатърката й е изключен телефона. Ще опитвам пак по-късно, дано го включи

# 231
Foxy, как сте?

# 232
  • Стара Загора
Малко съм притеснена, бебо се изака 3 пъти в рамките на 15на мин и направи голямо мазало, защото акитата бяха течни. Притеснява ме това, че може да е диария, а тя е само на 20 дни. Чувала съм, че е много опасно новородено да е с диария. Вчера й дадох малко АМ НАН, дали може да е от АМто? Утре ще звъня на педиатъра, дано да си вдигне телефона.. Ако не, в спешното ли да я водим?
Ако е било нещо еднократно не мисля, че трябва да я водиш. Ако се повтаря пак тогава. В началото са така с изхожданията, понякога постоянно, понякога с дни няма... нормализира се в един момент.

# 233
Случи се два пъти веднъж през деня, веднъж нощта.
Мислите ли, че е безопасно да й дам оризова вода?

# 234
  • Стара Загора
Много е малко това дете за нещо различно от кърма или ам, щом в момента няма проблем, недей дава нищо.

# 235
Ако предните дни не се е изхождала редовно - не толкова често или по-малко като количество, в нормално в един момент да зачести. Някъде бях търсила как изглежда бебешко разстройство и срещнах инфо, че ако може да се събере с лъжица, не е разстройство. Кой събира и защо събира, идея нямам. Явно идеята е, че разстройството е толкова рядко, че попива в памперса.

Оризова вода на бебе не бих дала.

# 236
  • Варна
Твърдо не. И не мисля, че имаш основание да се притесняваш, ако беше диария щеше да продължава и досега.

# 237
Твърдо не. И не мисля, че имаш основание да се притесняваш, ако беше диария щеше да продължава и досега.

Сутринта имаше още едно такова воднисто ако.
Не знам може би се притеснявам, защото първия път като се случи го видях как излиза и си беше като вода направо, което малко ме изплаши. Но пък цветът не се променя. Дано всичко е наред Confused

# 238
  • Варна
Ами то на бебетата акото си е воднисто Rolling Eyes На моя син, ако се случеше да спи и да не го усетя веднага направо попиваше в пелената.

# 239
Да, така е, но това ми изглеждаше по-воднисто от нормалното воднисто.

Общи условия

Активация на акаунт