За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 667
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Указания за съхранение на кърма:
http://www.bg-mamma.com/?topic=156629

# 211
На стайна темп 21-22 градуса може до 7 часа уж, но аз не бих дала на повече от 3. В хладилник може до около 8 дни, най-добре 5. Това обаче ако е прибрана веднага, а не е стояла още време извън хладилника.

# 212
  • Германия
...Консистенцията беше ужасна - гъст и мазен, заради преобладаващите минералните филтри. Аз лично имах и запушени пори от него.

Миналата година взех детския спрей на Виши - супер доволна бях-лека консистенция, без гадно усещане, но преобладаващи химични филтри.

Започнах да го мажа на около 2-3 месеца, просто тогава започна активното слънцегреене.

Всъщност химичните филтри не са особено полезни за бебетата, за това дори и с по-кофти консистенция кремовете с минерални филтри са препоръчителни.
Миналата година купих един на Daylong 50 SPF с минерални филтри, беше единствения, който намерих в аптеката, и пак гледах по-рядко да мажа и повече на сянка да държа бебка ( тя беше тогава на 4-5-6 месеца)

# 213
21-2С си е жега, най-добре веднага да се прибере в хладилник. И не на вратата, а най-отзад. Топли се на водна баня.

Аз мажех със слънцезащитно след 4-я месец. Много го носих в раница и нямаше как. Ползвах Бочко. И на морето с него бяхме. Не потъмня изобщо.

# 214
Тео - знам, че химичните филтри не са ок не само за бебета, но и за възрастни, обаче трудно намирам нещо, което да отговаря на изискванията ми да е хипоалергенно, да няма ароматизатори, да нвма кофти консерванти, да е леко и не мазно. Дейлонг от тази година разбрах, че ще се преименуват и не разбрах ще има ли официален внос или не...

# 215
Как задържате водичката в шишето топла?

# 216
Тео - знам, че химичните филтри не са ок не само за бебета, но и за възрастни, обаче трудно намирам нещо, което да отговаря на изискванията ми да е хипоалергенно, да няма ароматизатори, да нвма кофти консерванти, да е леко и не мазно. Дейлонг от тази година разбрах, че ще се преименуват и не разбрах ще има ли официален внос или не...

Не съм пробвала, но нещата на Себамед много ги хвалеха на една лекция, че са най-хипоалергенните продукти на пазара.  Не знам за другите неща, които си изредила, дали ги има в техните продукти.

# 217
Слагам за малко шишето с водата в купичка с гореща вода и така я затоплям до телесна температура.А ако сме навън смесвам с малко вода от термоса.

# 218
  • Варна
Тео - знам, че химичните филтри не са ок не само за бебета, но и за възрастни, обаче трудно намирам нещо, което да отговаря на изискванията ми да е хипоалергенно, да няма ароматизатори, да нвма кофти консерванти, да е леко и не мазно.
На Биодерма пробвала ли си? Първото лято бях купила такъв, определено нямам спомен да е мазен и тежък.

# 219
А Бубхен хубави ли са слънчезащитните?

# 220
На Биодерма е с минерални филтри.

# 221
  • Плевен
На мустела е хубав и става за бебета от раждането

# 222
  • Велико Търново
Аз се заредих с крема на мустела, пише че е за бебета от 0месеца. Не съм го ползвала все още и немога да споделя впечатления, но със сигурност първо пробвам всичко на себе си и след това на бебето. Нямам никаква гаранция че на него ще му е ок, но ако на мен не ми допадне не го мажа него. Например има един крем на мустела със затоплящо действие, който като пробвах на себе си така се сгрях, че на бебо му го смесвам при мазане с лосиона за тяло и така го ползвам.

# 223
  • Варна
За Себамед слънцезащитния ми казаха, че е много гъст, тежък и запушва пори.

# 224
Месечинка - детски на Биодерма не съм пробвала. Купувах си няколко за лице от тях и все не случвах. Може да ги пробвам тази година.

Общи условия

Активация на акаунт