За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 643
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Нашата е на Лорели с пиано. Фишър прайс също имат такава.

# 301
На нас ни дадоха да ползваме на Бертони "Пеперуда".  Допада ми, защото позволява да се добавят играчки и да се нагласят както за ритане, така и за удряне с ръцете. Дъщеря ми напоследък подивява на нея 😁

# 302
  • София
Здравейте ,  моето момиче е 8- ми месец и я захранвам , но върви бавно успоредно е и още на кърма . Горе долу колко количество кърма трябва да пие освен твърдата храна?

# 303
Здравейте момичета, ваксинирали ли сте си децата с ваксината за Ротавирус и боледували ли са от такъв ... Аз се чудя дали въобще има смисъл от нея ?

# 304
Здравейте момичета, ваксинирали ли сте си децата с ваксината за Ротавирус и боледували ли са от такъв ... Аз се чудя дали въобще има смисъл от нея ?

Според мен има смисъл, след като чух на една лекция, че 95% от децата изкарват този вирус рано или късно. Въпреки че не съм чувала някое дете да се е разболяло. Хубавото е, че се финансира от министерството на здравеопазването сега и би трябвало да е безплатна.

П.п.: И тя не е венозна или мускулна ваксина, т.е. няма да го бодат с игли, а се взима през устата. Мисля, че нищо не губиш, ако си ваксинираш детето.

# 305
  • София
Безплатна е , два или три  приема до 6 м са.

# 306
  • София
Здравейте ,  моето момиче е 8- ми месец и я захранвам , но върви бавно успоредно е и още на кърма . Горе долу колко количество кърма трябва да пие освен твърдата храна?
Колко твърда храна яде? Ние на обед изяждаме по 200-250 гр и пак си иска млякото след 30 Мин .. На 8 сме и ние .

Ако изяде 150/190 и  то  ще е с мъка.  Чудя се дали се отбива или е период заради зъбите.

# 307
  • Плевен
Ваксинирах дъщеря си преди шест години. Никога не е повръщала или имала разтройство а те съпътстват този вид инфекции. Предполагам че е от ваксината защото си е болнаво дете. Сега имам бебе на три месеца и мисля пак да го ваксинират даже разбрах че вече е безплатна тази ваксина

# 308
Ротавирусите са най-честите причинители на диария и повръщане при бебетата и малките деца, а обезводняването е често усложнение и при тежките случаи може да доведе и до прием в болницата. В 12 страни от ЕС е задължителна тази ваксина. Общо страните са 75.В България е безплатна към момента с цел да се популизира и повече родители да я слагат на децата си, защото сумата 300 лв за някои семейства  идва в повече, при положение, че ваксината не е задължителна.
В Интернет има много информация, аз смея да твърдя, че подробно се запознах с позитивите/негативните от въпросната ваксина. Изключително рядко има странични ефекти! В държавите, в които е задължителна(например Великобритания) рязко намалява процентът на приетите в болница деца с 70%-80%.
Пикът на заболяването в в ранна възраст 6-24месеца.
Не може да предпазим децата си от всичко и да ги затворим в една стерилна стая, но личното ми мнение, е че трябва да се възмолзваме от възможността да ги защитим в известна степен.
Изобщо въпросът с ваксините е спорен. Педиатърката ми каза, че и 2мата и внука имат прием и то срещу въпросната сума от 300лв.
След всичко, което изписах, предполагам е ясно, че съм ЗА ваксината и че на моето бебе е сложена такава  Simple Smile

# 309
So lucky, за дозата АМ директно в шишето - малкия яде 6 лъж. АМ + 180 мл вода, т.е. като съм навън и млякото ми е в шишето предварително подготвено, слагам вода докато стане общо 200 мл.
Нося с мен 2 шишета с дозирано АМ, защото в хубавото време кисна по цял ден навън. Ако взема едно шише и дозатор с АМ в него трябва да яде навън само веднъж, защото за второ хранене шишето ще е мръсно.
Дали едно шише и дозатор или две шишета с АМ в тях, все тая откъм носене и багажерии, но пък двойно повече време навън. Simple Smile

# 310
Мерси Жана. Аз кърмя и на вън ще правим 1 хранене (поне така си мисля сега  Laughing). Давам 120мл вода с 4 мерителни лъжички. Измислих го аз. Вземам шише, термос с вода, и АМ в един контейнер за кърма който е от комплект с помпа (сетих се че има такъв, нали помпата е в изгнание). Иначе специалните контейнери за АМ са с 3 отделения

# 311
Аз отначало слагах АМ дитректно в шишето.Носех и едно мерително шишенце+термос.От известно време ползвам дозатори и са ми много удобни.Ползвам ги дори и вкъщи обсобено за нощните хранения,когато съм сънлива и не ми се броят лъжички.Термос навън
внаги нося,моят обича всичко да му е топло.Имам и една термо чантичка,но само за около час се задържа топло шишето и не върши много работа.

# 312
Бих искала да се допитам да вас при висок хидроксипрогестерон при новородено от какво може да е породено? Може ли да има нещо общо с начина на предизвикване на раждането?
 Приятелка роди и имаше фалшивоположителен неонатологичен скрийнинг за надббречната жлеза на бебче.

# 313
  • Варна
И ние сложихме Ротарикс. Доста четох и разпитвах приятелки, които са ваксинирали децата си, като цяло изказваха положителни мнения, момичетата по-горе са написали най-важното. Разпитах и педиатърката, естествено тя беше за и ми обясни, че няма притеснителни рискове, самата тя е ваксинирала детето си. Дано наистина има положителен ефект.

# 314
  • Стара Загора
И ние сложихме Ротарикс Simple Smile

Колко мл СУХ Сано използвате за пране?

Общи условия

Активация на акаунт