За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 629
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
Пералнята ми изчислява според килограмите пране колко мл прах да сложа, но обикновено слагам около 35 мл. Много рядко ако реша да изпера повече одеалца или играчки слагам по около 50.

# 316
  • Варна
Ротарикс по спомен предпазва от само няколко щама от стотици. Не бих и не съм я слагала лично аз.

# 317
И ние сложихме Ротарикса, и двата приема имаме вече!

# 318
Сано и Максима един и същи прах за пране ли са?

# 319
  • София
Едно и също е. Сано е марката.

# 320
  • Бг

Gerda, да, едни и същи са. Сано е фирмата, а Максима е марката. Препоръчвам ти обаче за бебешко пране Fairy non bio. Страхотно доволна съм от гела и капсулите. При мен детето получи обрив от Максимата.

# 321
  • Варна
Аз да ви споделя нещо, което научих от темата за перилните препарати: за бебешки препоръчват прах за бяло пране и изпиране на 60 градуса. В него има избелители, които и дезинфекцират дрехите. Без омекотител, с включено допълнително изплакване и би трябвало да няма проблем. Там са най-доволни от Персил сензитив и Денкмит(май така се казваше) за бяло на ДМ. Аз ползвам първия и съм много доволна. Ползвам го и за бяло пране, спално бельо и т.н. Саното го спрягаха за лош избор, никаква работа не вършел.

# 322
Имам въпрос? На кутията на АМ пише за 3-4 м 180 мл за ядене? Това не е ли страшно много? На кърма обикновено едно ядене е 140 мл? Точно ли се спазва указанието на кутията - дефакто там скачат от 130 на 180, няма нищо междинно като количество? Фризолак е млякото.

# 323
  • София
Води се от детето. На една позната бебето е на 7м и яде по 150мл, синът ми е на 6м и вечер яде по 210мл, а през деня по 180мл.

# 324
Да де, ама как да знам колко лъжички да сложа за 150мл? Или си приготвям както е по указание за 180 мл и просто колкото изяде? Т.е. чудя се да не объркам нещо с лъжичките, но то просто няма междинно разграфяване на кутията - предходното е за 130 мл, следващото за 180 мл.

# 325
  • Варна
Ами сметни си го, де Simple Smile Колко лъжички се слагат на 130 мл. мляко?

# 326
  • София
Ами сметни си го, де Simple Smile Колко лъжички се слагат на 130 мл. мляко?
И аз щях да питам това.
Аз също си смятах лъжичките.

# 327
4 лъжички за 130 мл, 5 лъжички за 180 мл

# 328
  • Варна
Какво е това мляко, то няма нищо общо едната пропорция с другата. Освен да сложиш 4 лъжички и половина.

# 329
Благодаря, като се прибера пак ще погледна да не би да не съм видяла правилно, но съм почти сигурна, че така бяха. Досега съм давала само 30-60 мл като дохранване от време на време и не са ми правили впечатление по-големите дозировки. Сега навън от време на време искам да ползвам цяла доза АМ и много се чудих вчера на това упътване.

Общи условия

Активация на акаунт