За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 615
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
А не защо, не виждам проблем да се качи в автобус, когато бебето стане на два месеца примерно. Първо, защото ще е минало време от раждането и няма да се напъва с количка и бебе, второ— защото вече ще е излизала с количка и бебе и ще знае как да я държи и вдига, трето— и бебето да позакрепне, да поизлезе малко на въздух. Такова малко бебче ако се разболее си е опасно.

# 361
То по тази логика никога не трябва да се качи на автобус.
Даже винаги съм смятала, че в автобуса е по- безопасно от колкото в кола.
Вредите от кенгуруто няма да ги коментирам, по- добре в количка.

То е уж ергономично кенгуро, т.е. не от този вид, при който краката висят. Пък и за 10 мин едва ли ще стане нещо толкова лошо...

От автобуса не ме е страх от ПТП или нещо подобно, а точно заради вирусите. Доскоро, а може би все още, върлува/ше варицела, която между другото и аз не съм карала, така че по-добре в кенгурото...

# 362
  • Варна
И аз се притеснявах от първата разходка, беше около 30 ден,  че е зимно бебе. Първите пъти бях с мъжа ми и така се чувствах много по-спокойна, наслаждавах се, докато свикна с количката, да се настроя психически. След втори-трети път вече ми дойде смелост да съм сама.

# 363
То е уж ергономично кенгуро, т.е. не от този вид, при който краката висят. Пък и за 10 мин едва ли ще стане нещо толкова лошо...

От автобуса не ме е страх от ПТП или нещо подобно, а точно заради вирусите. Доскоро, а може би все още, върлува/ше варицела, която между другото и аз не съм карала, така че по-добре в кенгурото...

За кенгуруто си говори с ортопед, особено за 5-10 минути от дъжд на вятър. Струва ми се, че те не изпадат в такава истерия по темата както някои бебеносещи майки.

Ако имаш ергономична раница, а не точно кенгуру (твърд заден панел и тясна основа), тя пак не е препоръчителна за бебе под 4 месеца.

# 364
Като стана въпрос за ГТ, аз смятам скоро да опитам. Има ли пробвали вече? Трудно ли е да се вдигне количката и мога ли сама - моята е лека, но въпреки това не знам дали ще се справя и как да подходя. Не винаги се намират отзивчиви хора да помогнат...

# 365
  • Германия
Като стана въпрос за ГТ, аз смятам скоро да опитам. Има ли пробвали вече? Трудно ли е да се вдигне количката и мога ли сама - моята е лека, но въпреки това не знам дали ще се справя и как да подходя. Не винаги се намират отзивчиви хора да помогнат...

Миналото лято бяхме в София за 2 седмици, малката беше на 4 месеца. Хванах се за главата! Този град не е за колички! Бяхме с ММ, той ми помагаше (или май по-скоро аз на него) да качваме и сваляме количката от автобуса. Аз сама не бих могла, особено в автобуси със стъпала (нали още има такива, да не се бъркам нещо?) Отделно то не бяха еазбити тротоари, не беше чудо!
Иначе ние много обикаляхме, и с автобус, и с метро и никой не можа да ни зарази, но беше юни все пак.

А аз до 5-6 месечна възраст винаги покривах количката с тензухена кърпа - зимата да не влиза студен въздух, в магазина да не я гледат хората и да не й кашлят в лицето, лятото навън да й прави сянка. Внимаваше съм доколко може да циркулира въздух и да не прегрее

# 366
Здравейте, имам дъщеря на 4 месеца, когато я изправям със лице към мен тя си криви гръбчето на страни. Много ме притеснява, имахме съмнения за рахит,(пуснахме изследвания всичко е наред давам и витамин д) когато е по гръб не го прави или когато е по корем също не го прави, само когато я изправям на рамото си със лице към мен, нормално ли е?  Когато беше по малка също го правеше но лекарите казват че е нормално. Страх ме е да не остане някои кусур на детето... 😔

# 367
  • София
Тротоарите в София са разбити като навсякъде. Неприятно е, но на мен лично ми е по-неприятно лошото отношение към майките като цяло.

Мариян, водили ли сте бебето на ортопед? И какво значи, че му се криви гръбчето? Нормално е да не е укрепнало. Синът ми е на 6м и още се мята назад.

# 368
  • Стара Загора
Синът ми е на 6м и още се мята назад.
+1, все предупреждавам който го вземе. Че както стои и се метне назад.

Mariyan Dimitrov, на 4 месеца е нормално да не е стабилна права.

# 369
  • София
Излизам с бебето още от както беше на 40-50 дни с ГТ. Справям се сама и в автобуси и в метрото.Разбира се като ми предложат помощ се възползвам. В трамвай още не ми се е налагало, но и това ще стане. Че хората гледат накриво - така е. Ама мен пък изобщо не ме интересува. Имам точно толкова право да бъда там, колкото и всеки друг. Ако на някой не му харесва, да слезе.

# 370
  • Варна
Месечинка - кошниците за кола местят тежестта на детето на върху гърба, а не върху таза и кръста. Неслучайно напомнят утробната поза.
Аз предполагам, че въпросната количка, която няма пълно легнало положение има почти легнало, когато облегалката е повдигната на няколко градуса само. Това със сигурност не е проблем. Поне количките, които съм виждала имат достатъчно ниско първо ниво, не знам въпросната за която се пита как е Rolling Eyes
Относно кенгуруто - има такива, които са за 0+ месеца, при тях обаче малките бебета се слагат легнали. Да висне изправено в кенгуруто и според мен не е добра идея.

# 371
Излизам с бебето още от както беше на 40-50 дни с ГТ. Справям се сама и в автобуси и в метрото.Разбира се като ми предложат помощ се възползвам. В трамвай още не ми се е налагало, но и това ще стане. Че хората гледат накриво - така е. Ама мен пък изобщо не ме интересува. Имам точно толкова право да бъда там, колкото и всеки друг. Ако на някой не му харесва, да слезе.
Как качваш количката в ГТ? И по принцип трябва ли билет за количката, аз съм с карта ама знам ли, не ми се разправя с контрольори...

# 372
Месечинка има едни “летни” кошове, които са си абсолютно 6+, а според мен даже и 7+, при които винаги има почти 90градуса чупка на гърба, независимо дали са хоризонтално или вертикално сложени. Сега ще потърся линк, че пиша през телефона...

Ето за какво говоря :

https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0 … =375&bih=544#

Стоке, Мима и Егг са с подобни “летни” кошове. Ако трябва да съм честна, наскоро като ходих с приятелка да оглеждаме колички, от Егг ми обясниха, че имали подложка за новородени за седналия кош, която обира чупката. Дали всички марки са така, не знам...

# 373
  • Варна
еее, то това е гадно, как изобщо спят децата? А, всъщност май се сещам за какво говориш. Такива, на които самият кош се накланя, а не само облегалката и за да спи детето трябва да вирне краката. Те са ми много смотани лично на мен, дори бях забравила, че има и подобни.

# 374
  • София
Не съм принцеса.
Мога да изчакам да мине кола на пешеходна пътека.
Мога да дундуркам мрънкащо бебе на опашка в Била без да ми дадат път.
Мога да си сваля количката по стълбите в подлеза, защото няма работещ асансьор или пешеходна пътека, докато ме гледат десетски преминаващи мъже.
Ама кому е нужна тази неприязън към майките с колички?

Общи условия

Активация на акаунт