За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 615
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Барбарон имам, слагам го по малко всеки ден. Много се кефи и аз съм доволна. Летният кош го слагам от утре, понеже беше на ремонт.

# 346
Моята количка е с трансформиращ се кош и го направих на полулегнало положение преди две седмици, т.е. когато малкия беше на 5 мес. и половина.

# 347
Беба е на 20+ дни скоро месец ще удари, а аз още не съм я извеждала на разходка. Докато бях бременна си виках "оо още на първата седмица ще я изкарам",  но сега нещо ме е хванало шубето да я изкарам сама. Още повече, че наблизо няма паркове и ще трябва да я мъкна с количката по градския, някак си не се виждам да го упражнявам това сама още от първия път... Вие имахте ли си помощ от някой на първите разходки?

# 348
Внимавай кога я извеждаш. Вече е много слънчево и гледай да е преди 10 или след 16. Да е добре покрита. Струва ми се много малка за слънчезащитен крем, но майките с повече познания за козметиката да коментират по темата.

Ние с баща му го извеждахме първите 5-6 пъти. Защо не изчакаш до празниците и да излезете семейно?

Реално единствената философия на разходките е храненето. Бебо е на 6м, а навън съм го кърмила само в колата. Доскоро носих шише с изцедена кърма в термочанта.

# 349
Срам, не срам, не се сещам кога излязох за първи път с малкия. Не ми се струва обаче добра идея да помъкнеш толкова малко бебе с градския транспорт. И то сама.

# 350
  • София
Времето в момента е много променливо.

Аз родих в края на май месец. Началото на юни беше леко хладно. Извела съм моят син когато е бил на 21 дена, 12 дена след изписването.
Имахме градинка в близост и там се разхождахме. Беше ме страх да се качвам в градският транспорт (а и при нас минаваха само трамваи) с количката. В началото ми бяха дали кошница за кола и така разкарвах дребният по града.

# 351
  • Велико Търново
Не виждам смисъл от антураж за първата, втората или която и да е разходка. Според мен разходката трябва да бъде приятно изживяване, а не форма на тормоз за майката и чак да си мисли за помощ от някого.
Не бих качила бебе в градския транспорт поне до няколко месечна възраст. Разбира се, хубаво е да се разходите в парка, но първите разходки не пречи да бъдат и просто някъде около блока, колкото да усети въздуха извън стаята бебо Simple Smile

# 352
  • Плевен
Е защо да не излезете пък било и с градския а пък ако толкова се притесняваш излез първо в квартала около блока някъде наблизо бива ли да държиш бебчето само вътре а за слъцезащитните не е проблем да ползваш стига да са качествена медицинска козметика

# 353
Като за нначало излез на каквото имаш подръка около блока, нищо че няма парк, разхождай се по тротоарите из квартала. За разходкоте чак за след 16 часа е още рано според мен, а преди 10 в София според мен си е студ все още, но можеш да си вземеш едно тензухче да не му пече право в лицето или ако имаш дълбок сеник на количката още по-добре.

# 354
  • Стара Загора
Ако нямаш дълбок сенник, си купи допълнителен сенник. В никакъв случай не слагай тензухена или каквато и да е пелена, опасно е.
И не е лято в момента, пре спокойно може да си навън по обяд, времето е разкошно, не виждам защо да не излезнеш. Не виждам и причина да не се возиш в градския транспорт, не е сезона на марсолите.
Зареди се с провизии, и давай смело навън.

# 355
Мен с градския би ме притеснило по няколко причини:
1. Защото в нашите автобуси поне има климатил и той духа силно на студено
2. Защото шофьорът спира рязко и при нас има някакви колани и специално място за обезопасяване на количката, ама докато ги намериш и разбереш как се връзват и трябва да слизаш. А и качването е трудно понякога.
3. Вируси

# 356
Ми да, мислех си първото излизане да е в кенгурото и за 10 мин до магазина, който е на стотина метра от блока. Или по празниците с таткото ще излезем с количката. Дано е хубаво времето тогава. В градския наистина не искам да стъпвам с нея все още, а и кола нямаме..

# 357
Гламз - има ли вариант за някаква подложка, която да обере чупката на коша, поне малко?  Сз до 4- тия месец изключително возих в кошницата за кола, но моята след вадене от колата се разтягаше и ставаше идеално равна. Когато реших, че е добре да започна да го повдигам в началото издържаше по 10-15 мин и започваше да хленчи, явно се натоварваше.

Месечинка - кошниците за кола местят тежестта на детето на върху гърба, а не върху таза и кръста. Неслучайно напомнят утробната поза.

Unknown -  излизай смело около блока/ къщата и в квартала. Толкова малко бебе бих избвгвала да качвам в градския транспорт, особено в пълно с вируси време.

# 358
  • Стара Загора
То по тази логика никога не трябва да се качи на автобус.
Даже винаги съм смятала, че в автобуса е по- безопасно от колкото в кола.
Вредите от кенгуруто няма да ги коментирам, по- добре в количка.

# 359
Кросче - бебчето е мъничко. В момента масово около мен децата са болни -Т, сополи и кашлица. Моето дете зарази и мен, даже два дни си повръщахме. От тази гледна точка, го казвам...

Общи условия

Активация на акаунт