За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 578
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Аз съм с Пуфис сенситив и съм доволна.Ако сте майки на момченца е по-вероятно памперсът да пропусне откъм гръбчето.

# 421
Аз съм с Пуфис сенситив и съм доволна.Ако сте майки на момченца е по-вероятно памперсът да пропусне откъм гръбчето.

Точно с тези се появи проблема, преди бях с обикновените и нямаше протичане. Момиченце имам. Simple Smile

# 422
Защо при момченцата протича от зад...аз напишкан памперс нямам пропуснал... Thinking

# 423
Ми ние сме с размер 3-6кг, а марката е Pufies. Бебка може да е 4кг вече знам ли, другата седмица ще се мерим. Но каква е логиката на този размер тогава щом над 3кг пропуска, нали уж е до 6 кг?! А Pampers не искам и да чувам, толкова лоши мнения съм чувала и чела за тях. И наистина в болницата ни подариха пакет с 3 памперса, още на първия, който й сложих веднага се подсече. И мокрите им кърпички не струват.

В магазина,от който пазаруваме ни казаха,че трябва долната граница да отговаря на кг-те на бебето.Ако е 4кг,взимаш по-големия размер

# 424
Защо при момченцата протича от зад...аз напишкан памперс нямам пропуснал... Thinking
Защото при момиченцата струята отива надолу,а при момченцата не се знае на къде ще е.И ако не се стегне достатъчно памперса ще се намокри гръбчето.

# 425
  • Германия
Ми ние сме с размер 3-6кг, а марката е Pufies. Бебка може да е 4кг вече знам ли, другата седмица ще се мерим. Но каква е логиката на този размер тогава щом над 3кг пропуска, нали уж е до 6 кг?! А Pampers не искам и да чувам, толкова лоши мнения съм чувала и чела за тях. И наистина в болницата ни подариха пакет с 3 памперса, още на първия, който й сложих веднага се подсече. И мокрите им кърпички не струват.

В магазина,от който пазаруваме ни казаха,че трябва долната граница да отговаря на кг-те на бебето.Ако е 4кг,взимаш по-големия размер

Аз съм подозрителна към такива съвети. Че може - може, но дали трябва? Все пак колкото е по-голям размера, толкова по-скъпа става единичната бройка. От това печелят най-вече производителите и магазините.

Аз лично предпочитам да наближа, дори евентуално да мина, горната граница преди да премина на следващия размер. Всеки разбира се си преценява според детето

# 426
На мен започват да ми пропускат отстрани, когато наближа долната граница на следващия номер. Както и все повече започват да се впиват ластиците. Даже не знаех, че производителите препоръчват да се сменят тогава.

# 427
  • Варна
Е не, на 4 кг бебе да му купуваш тройка е прекалено... Виж като наближи 5 по-става. А и има по-дълги и кльощави, има и дребни, а дундести, и тук както и за всяко друго нещо си е индивидуално.

# 428
Защото при момиченцата струята отива надолу,а при момченцата не се знае на къде ще е.И ако не се стегне достатъчно памперса ще се намокри гръбчето.
Ако не се стегне добре, ще намокри гръбчето независимо момче ли е или момиче... Peace
Пропускали са ми само наакани памперси и то от голямото количество ако, а не от нещо друго...там пола не играе роля.

# 429
  • София
Според мен зависи и от позицията, в която ака бебето. Моя върши работа само гушнат с лице към мен с разтворени крачета. Та предполагам и от налягането стават цапаници. След захранването пък нямах проблеми.

# 430
И от налягането на струята зависи.Полът си играе роля според мен.
Пуфис не са ми пропускали,но със зеления Памперс имахме проблеми.Някакси стоят като торба отдолу,а отгоре идват по-плитки.

# 431
  • Варна
Пуфис пробвах за кратко преди да мина на Babylove, от 3 пелени и трите пропуснаха без да са особено пълни и бях до там с тях Laughing Сестра ми пък беше страшно доволна.

# 432
Нашият бебо бързо дръпна и на височина и определено размер три му е по-добре.Ползваме го откакто е 4кг,вече е 5.

# 433
  • София
Някой да ползва такъв уред, да каже дали е доволен , стерилизатор и нагревател 2 в 1, харесва ми че е малък и компактен, а пътуваме често.
https://www.hippoland.net/nuby-chasha-s-s-slamka-i-kapache-330-ml-81712

# 434
Диди - имах подобно на Чико. Бях го купила даже с накрайник за запалката на колата. С две думи - не става. Бързо кипва водата и термостата изключва, а вътре има много малко вида, която бързо изстива. Съответно за да стоплиш нещо, което е било на стайна Т ти трябват поне две кипвания за вода за АМ/ кърма, за пюрета още повече, особено ако са и гъсти. Ползвала съм го само на едно наше пътуване, после събираше прах в шкафа. Свикнах да топля или в микровълнова или в чаши с много гореща вода за пюретата и да нося термос с гореща вода за АМ.

Общи условия

Активация на акаунт