За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 615
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
не мога да дам източник, темата ме вълнуваше преди близо 6 години. Утре ще разровя, ако не забравя. Дори да не е синтетичен, но няма лекарство, дори витамин без възможни нежелани реакции и аналогията с мпр и аутизма е неуместна.

# 496
Намерих статия от 2012 за семинар, на който че се е взело решение всички новородени да се профилактират с Вит.К - https://www.borbabg.com/2012/06/26/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b … 1%87%d0%ba%d0%b8/ . И за някаква наредба на МЗ се говори в нея. Все пак за мен е странно при толкова малък риск защо се прави профилактика.

# 497
не мога да дам източник, темата ме вълнуваше преди близо 6 години. Утре ще разровя, ако не забравя. Дори да не е синтетичен, но няма лекарство, дори витамин без възможни нежелани реакции и аналогията с мпр и аутизма е неуместна.

Аха, аз и затова казах, че най-вероятно става дума за други количества. При предозиране всяко лекарство може да бъде отрова.

А аналогията с аутизма е, че са правени доста изследвания (и по-достоверни такива) от тогава насам, които категорично отричат връзка с МПР ваксината. Въпреки това, след много майки цари психозата, че ваксините предизвикват аутизъм.

Подбирайте си източниците на информация.

# 498
Мамита, да се допитам до вас - може ли да си купя два комплекта шишета за новородено на различни марки.
Ако ми се наложи да пътувам да имам стерилизирани шишета за из път?
Притеснява ме само, може ли бебето да не иска да яде от различни шишета?

# 499
Аз имам шишета на Чико, Томи типи, нук, бебе еван. От всичките яде. На мен най-са ми удобни тези на Нук. Томи типи са ми много тумбести, но и тях ползвам.

# 500
Може да си вземеш,на мен в болницата всеки път ми даваха различно шише.Като се прибрахме си останахме само на Томи Типи,които бях купила предварително.
Дали ще се хареса ще видиш вече като се роди,по принцип може да не ги иска,може и да няма проблеми.

# 501
Герда, виж първо кои шишета ще хареса бебето и тогава купи още от същите.
Малкия е с Авент Натурал. Аз не ги харесвам особено, но той не иска да яде от други. Пробвах Нук и Томи Типи, греда.

# 502
Има намаление на томи типи в емага и аз за това да не го изтърва.

# 503
Абе то, ако е гладно бебето, ще яде от всякакво шише. Аз имам едно на Томи типи, едно на Cangaroo и трето на Бертони. Томи типи й е любимо, заради биберона, който прилича на зърно, Cangaroo-то не харесва много, а това на Бертони хич, защото е с някъв много тъп биберон. Но веднъж е яла и от него, като я бях оставила на баба й за един час. Е все пак всяко бебе е различно и харесва различни неща. Както Жана те е посъветвала изчакай с покупките на цели комплекти. Промоции ще има пак. Но с Томи типи не мисля, че ще сгрешиш.

# 504
Внимавай само с дупките на биберона. Трябва да са за новородено, за да не се дави.

# 505
Има намаление на томи типи в емага и аз за това да не го изтърва.
Стартовия комплект ли? Колко струва?

# 506
  • София
gerda1, шишетата не са чак от такова значение за бебето. По-важна е биберона.

Моят син например ядеше/пиеше само с каучукови на Чико. Шишетата ми бяха авентски.

Всъщност не само авентски шишета имах. Почти направих склад в търсене на "неговото шише", което се оказа "неговият биберон".
Чиковските биберони ставаха само на авентските шишета Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 01:18 от AnMary

# 507
На дъщеря ми е поставена инжекция с витамин К. Знаейки всичко, което знам, не бях си и помислила да се тревожа от консервантите в нея.

Добро резюме на казуса и научните данни по него, но е на английски: https://evidencebasedbirth.com/evidence-for-the-vitamin-k-shot-in-newborns/

Целият сайт е много добър.

# 508
  • София
Не съм видяла в епикризата на сина ми за терапия с вит К, но на 28мия ден не са му правили нищо.

Шишета препоръчвам антиколикови в началото - дали те или капките, но синът ми нямаше колики.

# 509
Моята бебка яде само от авентските шишета със силиконова биберона. Пробвахме нук, защото спечелихме на една томбола 4 стъклени с каучук. Умира от глад но не ги близва, сменям млякото в авент шише и си яде. Томи типи също отказа.

Аз идвам с питате/ съвет за крем за лице. Бебка направо се лющи на парцали по бузките. Някоя мама да даде съвет ако е имала подобен проблем. От какво сте доволни? Купихме крем за лице на мустела. Не помага и на а-детма.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт