За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 584
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
На 4.5 мес. беше малкия когато започнах да давам Дентокинд. Хомеопатия е и действа с натрупване, така че може да го започваш. Simple Smile

# 571
Хубаво е веднага след ваксинацията да ги накърмите/нахраните със шише, доколкото е възможно логистично. Млякото бързо ги успокоява.

Да чукна на дърво, досега 3 пъти все дори температура не е вдигал. Малки рев след обождането и след млякото забравя.

# 572
  • Варна
Благодаря ви много за отговорите! Как е най-удачно да му давам Дентокинд? Разтворен във вода(има ли значение: преварена, каква да е), кърма? Питам, понеже синът ми е само на кърма.

# 573
  • София
Вземи си една вода Девин розова и в една бебешка лъжичка разтвори таблетката. Няма смисъл да преваряваш за една лъжичка.

# 574
Кога спряхте нощното кърмене? Педиатърката каза да махнем едното от две. На един месец сме. Мисля да не я слушам, както не я слушам за храненето по график.

# 575
  • Варна
При нас стана естествено, щом свършиха коликите в средата на втори месец. Сам започна да спи, събуждаше се за кратко  към 3-4 часа и с биберона изтърпяваше до 6 часа. Но си го изчаках аз лично да пожелае той, педиатърката след първи месец каза да се вслушвам изцяло в него, така мисля е най-добре.

# 576
  • Варна
Кога спряхте нощното кърмене? Педиатърката каза да махнем едното от две. На един месец сме. Мисля да не я слушам, както не я слушам за храненето по график.
Хубаво мислиш. Супер брутален и малоумен съвет. Нощното хранене се маха, когато бебето се откаже самичко или когато поне наближи годинка. На едномесечно да махаш хранения... нямам думи. Като допълнителен аргумент пък може да послужи фактът, че точно нощните кърмения стимулират лактацията, т.е. искаш ли да кърмиш успешно и има ли желание бебето - не махаш нощни хранения.
На моя син му махнах нощните хранения, когато реших да го отбия, т.е. след първата година.

# 577
Педиатърката явно има голям зор да го изкара недохранено и да изпише АМ?
Препоръча ли и кърмене през 3 часа, вода и чай?

# 578
Следващата препоръка ще е сокчета на 3 месеца, сто про. Wink
Хич не я слушай, давай си му на детето колкото си пожелае манджарене и нощем, и денем. Както казаха и другите момичета нощното кърмене стимулира лактацията.
Моята щерка сама се отказа на 7 месеца. Не съм я карала насила, просто бяхме на море и явно от климата започна да спи по цяла нощ. Simple Smile

# 579
Педиатърката явно има голям зор да го изкара недохранено и да изпише АМ?
Препоръча ли и кърмене през 3 часа, вода и чай?

Ми май да, защото още на първата консултация ме пита кърма имам ли и ме хвана за гърдите и вика "оо меки са, ами ти нямаш достатъчно кърма!". Аз й казах, че е нормално да са меки като преди това я храних и се изцедих, затова тя не изписа АМ.
Иначе вода след хранене и хранене на 3 часа - да, забележи "за да ми е по-лесно НА МЕН", а горката беба никой не я пита дали е лесно да стоиш гладен, защото не е дошъл точния час за хранене.. Тя е лекар на нея, а не на мен. Затова съвета й там си остана. Сега като ме пита дали успявам на 3ч да храня, само кимам с глава.

# 580
Тази е по-зле от повечето. За каква се има да те пипа по гърдите?

Продължавай в същия дух да не и се връзваш на глупостите. Явно нищо не разбира от хранене на бебета.

# 581
  На мен всички ми казват да спра да храня нощем. Педиатърката още от посещението вкъщи ми каза, че до края на първия месец трябва да е махнатоо нощното хранене. А той през нощта се храни най-добре и най-често.
Как да го държа гладен?! Заедно със съввета, че вече е голям и НЕ трябва да се храни на 2 часа заемат първо място в класацията на идиотизми! И аз я контрирах като я поканих да дойде вкъщи и тя да му обясни на втория час, че трябва пда изчака още 1 и тогава ще яде Rolling Eyes

# 582
Значи хем мрънка, че не качва колкото тя иска, хем дава зор да му се махат и разреждат хранения. Боже прибери си вересиите.

Как ги търпите тия жени?

Аз като хвана лекар да говори глупости наизус, втори път не влизам. Каква ми е гаранцията, че за лечение на болести не са също толкова неадекватни?

# 583
Maldini, по принцип и аз бих постъпила така, но в случая знаеш колко трудно се намират нормални педиатри в днешно време, затова дали при тая или при някой друг все тая... А за частен в момента ще ми дойде малко в повече. Но както е тръгнало юни месец май ще я сменям.

# 584
  • София
И нашата педиатърка отдавна каза да махна нощното кърмене, а през деня да храня на 3-4 часа. За нощното не я послушах, защото беба се буди, по-често 2 пъти за хапване, по-рядко веднъж. А за дневното направих по-големи паузи и сега се мъча да подобря нещата. Кърмата ми намаля. Вече не я слушам изобщо за храненето.

Общи условия

Активация на акаунт