За сметките, любовта и удобството

• 28 104
  • 394
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Аз оставам с впечатлението за доста организиран и отговорен мъж и жена, която гледа нещата малко през пръсти. Ако наистина е така мисля, че авторката има до себе си човек, на когото може да разчита и то не само за сметки. Все пак той плаща всичко, когато тя не може. Няма ли право да изкаже мнение?

# 46
  • град-държава
Аз не видях никъде той да плаща-пица и кафе от време на време. Има мъже, които изобщо няма да чакат жена си за да го платят. 😉Човекът има проблем да плати наема, защото тя закъснява. Нямат общ бюджет.
Това един мъж да може да поеме отговорност за семейството си не означава, че носи някого на гръб.

# 47
  • MI
Прочетох два пъти първия пост на авторката за да се убедя, че не става дума за съквартиранти - студенти. Grinning Семейства в които се дели всичко съм виждала, макар и рядко и никога не е било ОК положението като се вгледаш. Но и там не съм виждала истерии ако наема го дава единия на датата и другия му даде половината след 5 дена, както е в случая на авторката доколкото разбирам. Ако се бяха разбрали да делят и тя спре да дава парите по бих разбрала, но така наистина ми е много странно.  Но пък има и много неизвестни в историята - на колко са години, от колко време са заедно, говорили ли са за планове за бъдещето и т.н.

# 48
  • над кукувичето гнездо
Ама, тя написа, че му дава парите, но не на датата за наем, а не че си ги харчи и после се скатава за сметките. Чак пък толкова той да не може да е толерантен с нежната си половинка, ами да рони сълзи, че няма да може да изтегли кредит заради нея...
И, които го защитават, удобно пропускат въпроса защо той си крие дохода, докато тя му се отчита като ученичка?

# 49
Представете си, че датата за плащане на наема е 15-ти. Обаче до 15-ти тя трябва да внесе ДДС-то или нещо такова примерно. А на 20-ти получава преводи по сметката от разни фирми. Момичето каза, че има фирма и има разходи по нея. Какъв е проблема въпросният да плати наема и после щом толкова е наложително, тя да му ги върне?

# 50
Ама, тя написа, че му дава парите, но не на датата за наем, а не че си ги харчи и после се скатава за сметките. Чак пък толкова той да не може да е толерантен с нежната си половинка, ами да рони сълзи, че няма да може да изтегли кредит заради нея...
И, които го защитават, удобно пропускат въпроса защо той си крие дохода, докато тя му се отчита като ученичка?

Крие го, защото е хем алчен комплексар, хем явно не изкарва достатъчно по собствените си критерии и разчита на някоя жена, да си вдигне собствения стандарт. Вече му е длъжница, защото му пере чорапите и му търпи мизериите и хленчовете и трябва да се издължава на време.

Аз ако съм ще спра да внасям и 1 стотинка в общия бюджет и сметки, само ей така да го видя до къде ще стигне в рева и мятането. Нула. И ще му кажа да не очаква нищо. Много интересна картинка ще е.

# 51
  • Варна
Никой не я кара да се отчита като ученичка. А той дали си крие дохода или тя просто не го е питала в прав текст?

Може да не изкарва достатъчно по неговите си критерии ама плаща наема, нали? Значи поне по нейните изкарва достатъчно.

# 52
живяла съм с финансово неграмотен и безотговорен човек десет години. няма такава мъка. непрекъснато ми се налагаше да правя *гимнастики* и де се чудя как с 200 лв. да покрия разходи за 500. много е стресиращо и натоварващо. не бих си го причинила пак.

# 53
от това, което прочетох, и аз оставам с впечатление, че става дума за съквартиранти с екстри. От колко време сте заедно? Да, авторката закъснява с наема. Обаче, той нали това го знае? Значи или приема, че тя е "с широки пръсти" или по-...неорганизирана, или не! Той бил финансово отговорен- еми не, ако се биеш в гърдите, че си такъв, няма да разчиташ на чуждата част от наема. Мен такова каране за (колко да е наема 600лв) 300лв ще ме подлуди. Няколко мъже са ми казвали - от стиснат мъж бягай с 200.Ако един мъж се оглежда в твоите финанси/имоти - бягай с 200. Това са техни думи.
ПС-напомня ми на приятелка, която преди 6м говори с "мъжа" за дете и как през бременността, с оглед естеството на работа няма да може да работи (живеят в чужбина). Той и каза, "аааа, не!Първо си намери надомна работа или си спести достатъчно пари". И иншурънса достатъчен ли ТИ е, за да покрие раждането? (излишно е да ви казвам, че ако плати нещо за 20, после си ги иска)

# 54
Защо нямате обща сметка, след като живеете заедно? У нас е така от самото начало: всеки внася доходите си в обща сметка, като си оставя някаква сума за лични нужди. Това гарантира, че всички плащания ще се извършат навреме. За почти 30 години брак сме преживели какво ли не -мъжът ми е получавал заплата със закъснение, има фирми, които са го завлекли и още не си е взел полагаемото, бил е за няколко месеца без работа, получавал е по-малко от мен за определено време. Аз съм поемала всичко за тези периоди. Сега е обратно, от 10 години съм на пенсия по болест и той плаща основните разходи. Как щеше да се справи всеки от нас поотделно, ако карахме като съквартиранти? Живели сме под наем, плащали сме заем за апартамента, имали сме разни непредвидени значителни разходи, но оцеляхме, защото не си деляхме парите. Нямате бъдеще като семейство, ако смятате да живеете вечно на отделни сметки.

# 55
Не. Не защитавам гледна точка, която не съм чула най-малкото. Представата ми за отговорен и разсъдлив човек не включва обаче да пуснеш тема с оплакване от мъж, създаващ проблем във връзката, както ти я виждаш и в следващите минути искрено да се почудиш в друга тема, как така една жена ражда дете от мъж, създаващ проблеми, при това с леко надменен тон, тип "аз съм по-умна". Такъв човек, според личния ми опит, не осмисля реалността ефективно... съответно не дава и чисто описание.

# 56
  • MI
Авторката ясно е написала че му се издължава, просто след няколко дни. Така че не виждам каква е таи истерия, финансово неграмотни хора и т.н. Очевидно датата не й е удобна, защо не е говорила сама с хазяйката не знам - вероятно контактът с нея е основно на мъжа (ако той е договорил в началото и после са се събрали например). Но за мен този човек няма никакви дългосрочни намерения към авторката за момента. Та съветът ми е следния - сядате, говорите директно кой какво иска и как и става ясно кой накъде.

# 57
  • Варна
Интересно би било авторката да се появи все пак и да дообясни неща, за които попитаха писали в темата. Тогава ще може да й се даде по-адекватен съвет.

# 58
И аз нямаше да съм много хепи да живея с човек, който при редовна заплата не може да си направи най-простата сметка - кога се плаща наема.
Ако иска мъж, който да я издържа изцяло - да търси такъв.

Колкото до датата на наема - тя се определя предимно от хазяина спрямо датата, на която са влезли в имота. Ако са влезли от 1 число, се плаща примерно до пето. Имайте предвид, че наемодателят може да плаща с тези пари нещо, което също е свързано с дата - напр. вноска за ипотека на 6-о число. Не е толкова просто, колкото изглежда отстрани.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 11:04 от EmmaT

# 59
  • MI
Собственик на фирма с редовна заплата? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт