За сметките, любовта и удобството

• 28 173
  • 394
  •   1
Отговори
# 135
Пуска само полуистини – не се разбра тя дали взема заплата, има ли доход, откъде, какъв.

Ако се съди по предишната ѝ тема – занимава се с фрийланс и има много работа и високи доходи. Поне там така се похвали.  Simple Smile
Колко да са ти високи доходите, щом не можеш да отделиш за половин наем?

Колко са ти високи разходите по-точно Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 136
Не казва и какви са им били първоначалните уговорки за съместното съжителство.
Кой плаща сметките, поддръжките на колите,извънредните разходи,почивките,дрехите, празненставата,ресторантите и т.н. ?

# 137
Изобщо не бих допуснала да погледна на някого като потенциален мъж,ако има първоначално условие да си делим наема. Бих се изпарила на секундата.
Изобщо не бих си и помислила да отида да живея в нечия квартира, без да предложа да си делим наема.
Ама тя Норвито е сингъл, никой не и плаща квартирата, сигурно живее още при родителите си Simple Smile

Нофелет, тази жена не работи за мъжа си, иначе той щеше да и смени датата на заплатата, за да си я получава преди наема , да няма оправдания, че няма пари да си го плаща.

Този мъж ако събира 1000лв, че и от жена си иска за да ремонтира кола, то той няма пари и е много жалко, тоя глупендер да иска пари от жена си за неговата кола.

Сега, да кажем, че мъжа издържа семейството, а жената е нехайна към бюджета бил той и само нейн, ако тоя пич  пострада при инцидент и остане неработоспособен за няколко месеца, тази жена няма да плати даже и половината квартира, камо ли за цялата Simple Smile

# 138
Аз съм ЗА всеки да допринася. Затова са семейство.

# 139
Излиза че мъжете са длъжни да ни издържат!
Никъде не видях подобно нещо. Жената иска и участва с равни части от всичко в разходите им. За мен лично е грозно това делене до стотинка, по-приемливо ми е - ти дай наема, аз ще платя покрия сметките, примерно. Да купя едно пиле за вечеря и да му кажа, че докато не ми даде 3-те лева от неговата половина, + да си сметна труда, иначе няма да яде, за мен е нещо много далечно от семейство.

# 140
Някак си все едно градите заедно нещо общо, когато и двамата допринасяте. А не единия да копае, другия да пръска само.

От друга страна, ако нямате брак и двамата бутате ипотека... при раздяла трудно се дели Simple Smile

# 141
Ако се съди по предишната ѝ тема – занимава се с фрийланс и има много работа и високи доходи. Поне там така се похвали.  Simple Smile
Колко да са ти високи доходите, щом не можеш да отделиш за половин наем?
Ясно, значи един месец има, другите 3 може и да няма. Познато, но пък затова трябва да си още по-организиран. То и фрийланса не е за всеки. Simple Smile
Цитат
А, ако погледнем малко по-общо от чудесното дженрър синтезиране на казуса, предложено от господин Телефон, въпросът опита до това трябва ли да се спазват поетите финансови ангажименти, или когато ни е удобно, можем да ги тълкуваме творчески?
Smiley Абсолютно в този дух звучи авторката – аз съм творец и съм над нещата. Това ядене, това, сметки, наеми – толкова обидни неща. Simple Smile

На човекът просто му е писнало и я е понатиснал и тя рев, та рев. Ми скокни, обори го с доводи, причини защо не е прав. Пък двойка сте, като се обичате и уважавате ще се разберете. Но пак казвам, някой да ми се влачи постоянно с пари за сметки, наем, ако ПРЕДВАРИТЕЛНО имаме друга уговорка, ще полудея.

# 142
Тонка*, в случая гаджето й се дразни на несериозното й отношение, според мен. Не е нормално да имаш уговорка с някого, с която сам си се съгласил, а после системно не спазваш. Да е месец-два - добре, но системно? Ами вероятно и той иска да може да разчита на нея, но уви ... Той плаща наема, вероятно и сметките, и храната, после тя уж връща парите ама те пак заминават за сметките до следващата й заплата, когато пак ще му връща. Ми нормално да не успява и колата да си оправи, и да е изнервен, и да мисли за раздяла.

Norvy , още в началото пише, че си делят всичко.

# 143
Някак си все едно градите заедно нещо общо, когато и двамата допринасяте. А не единия да копае, другия да пръска само.

От друга страна, ако нямате брак и двамата бутате ипотека... при раздяла трудно се дели Simple Smile
За какво пръскане става дума. Тя пише, че всеки месец, без пропуск си плаща наема. Ако чакаше само на него, защо да дава вноската?

# 144
  • София
Ама защо извъртяхте темата? Тук никиде не става дума кой, кого е "длъжен" да издържа. Авторката се оплака , че се налага да закъснява с по няколко дни за наема , а приятелят и го обявява като "последния компромис". Никой ли не вижда каква огромна пропаст има между тези млади хора?

# 145
Бе подметна се по-напред от някоко потребителки, че мъжете трябва да издържат семейството, а жените са си харчат парите за тях. За това го написах. Ти пак изпусна туй онуй... виж коментарите на PureLove и още там една две по-напред, не ми се рови.

И да много е дразнещо, човека до теб да няма сериозно тоношение към наема. Другиден, ако трябва за една две вноски недай си боже да разчиташ да ти помогне... седи  чЕкай Simple Smile
Явно и момчето се дразни вече... като имаш до теб несигурен партньор, трябва да си сигурен, че сам може да влачиш каруцата иначе не става. Явно не биха му стигнали силите на човека сам да поеме всичко.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 15:37 от DonJon

# 146
Ай ся и с огромните пропасти почнахте.... има си отговорности, които следва да се спазват... при правилна организация няма да има натякване и (евентуални пропасти.... аз пропасти не надушвам, само безотговорно отношение към покриване на разходи)Grin

Явно не биха му стигнали силите на човека сам да поеме всичко.

Аааааааааа щом не му стигат силите не е мъШ Joy

# 147
Авторката се оплака , че се налага да закъснява с по няколко дни за наема , а приятелят и го обявява като "последния компромис".
а дали някой ще се замисли за раздяла от няколко дни закъсняване на наема.

# 148
Ай ся и с огромните пропасти почнахте.... има си отговорности, които следва да се спазват... при правилна организация няма да има натякване и (евентуални пропасти.... аз пропасти не надушвам, само безотговорно отношение към покриване на разходи)Grin

Най-голямата пропаст е неспособността за смислена комуникация. Където няма комуникация, няма близост. Страхът да попиташ най-близкия си човек нещо е съмнение в отговора и реакцията, които ще получиш. Наемът е само връхчето на други, по-дълбоки проблеми и въпроси.

# 149
Почвам да схващам защо жените търсят мъж със собствен дом, поне докато живеят с него да не им търси половината наем хихи

Общи условия

Активация на акаунт