За сметките, любовта и удобството

• 28 195
  • 394
  •   1
Отговори
# 195
Макарон,ти как предложи на жена си да заживеете заедно ?
,,Скъпа, искаш ли да си наемем една квартира и да си делим наема ?,,
Или : ,, Време е да за заживеем заедно, как мислиш ? ,,
Освен да разкажа как мъжът ми предложи на мен?  Rolling Eyes

Хаха,извинявай Simple Smile
Не знам защо реших,че мъж стои зад този ник.
В такъв случай въпросът отпада.

# 196
Честно, всеки обичащ мъж, трябва да осигурява стандарта на любимата преди паричките за наема.
А, разбира се. Дори може да открие фотосинтезата в нейна чест.

# 197
Ама тя не му виси на гърба, плаща си всичко по равно, просто не в точните дати.

Това с минимум 6 бона ме вкара в размисъл. Grinning Май да не бързам да раждам.

# 198
Честно, всеки обичащ мъж, трябва да осигурява стандарта на любимата преди паричките за наема.
А, разбира се. Дори може да открие фотосинтезата в нейна чест.
всичко това е взаимносвързано. Мъж с никакви доходи или ниски, привлича жени с подобни нужди, нали ? Възможно е да са и двамата отдадени на веганството, свежият въздух и борбата с глобалното затопляне. В този случай, няма да му е трудно и даже ще бъде огромен плюс във връзката, ако мъжът открие фотосинтезата и черпи кислород от все повече намаляващият в атмосферата Wink

# 199
Гугълче, точните дати са важни. Я пропусни някоя точна дата за вноската по кредита ви, да видиш как чинчилата ще остане без апартамент.  Laughing

# 200
 wishmaster, това е капиталистическо мислене и стандарт - остарелици. Сега е на мода минималистичният подход - жилище, дрехи, храна, енергия - спестявай усилия, нерви, емоции, време ... наслаждавай се на живот, свобода, въздух Simple Smile

# 201
Ама тя не му виси на гърба, плаща си всичко по равно, просто не в точните дати.

Това с 6 бона ме вкара в размисъл. Grinning Май да не бързам да раждам.

Гугълче, ти май си споменавала, че майка ти е купила жилище покрай вас. Ако тя е склонна да ви гледа децата, това коригира нужната месечна сума сериозно в посока надолу.

Нито майка ми, нито свекърва ми биха се ангажирали с гледане на деца, имат си кариери и двете, както и списък с екзотични места за посещаване. Не ги виня ни най-малко, но бъдещите ми деца до държавна ДГ няма да имат шанс да се вредят. Или трябва да остана вкъщи да ги гледам до 6 години, или да плащаме на месец по около 1600 лв само за детска градина (400 евро е таксата на дете в частните детски градини в квартала, с храна, без транспорт). Ако имаш около 1000 лв ипотека на месец (а знаеш, че на сегашните цени с 10% самоучастие и 1000 лв ипотека можеш да купиш евентуално панел в краен квартал за сериозен ремонт, никакви луксове, или евентуално стая хол и кухня в квартал с добри училища), нещата съвсем придобиват застрашителни краски.

Пак казвам, ако за някого да отиде за три дни с Раян ейр в двузвезден хотел в Париж е лукс, то за мен е нормално всяко средностатистическо семейство да може да си го позволи. Че много хора с образование и добри професии у нас не могат да си го позволят ми е ясно, но това не значи, че е нормално.

# 202
Гугълче, точните дати са важни. Я пропусни някоя точна дата за вноската по кредита ви, да видиш как чинчилата ще остане без апартамент.  Laughing
Така е, но ако мъжа е човек на място, ще се усети, че жена му не успява да плати на тази дата след 1-2 такива форсмажорни и ще плаща той наема, а тя ще покрие нещо друго като си вземе парите. И това ще се уточни с 2 думи.
ИЛИ ще поговори с нея за техния общ стандарт, т.е какво могат да си позволят като харчове по глезотийки без да страдат наеми, сметки и вноски по кредити, които са приоритетни - спретването на скандали и заплахите за раздяла са странен начин да се установи контрол.

ПП. Уиш, от всичко силно ме изуми, че въпросния бил ревал във възглавницата за наема си предвид, че всъщност даже не го е загубил, а ще си го получи след няколко дни. о.О Това светва хиляди лампички - да ревеш за такава простотия. Голяма опора ще й бъде този мъж при сериозен проблем няма що. С МП сме заедно от малко повече от 4 години - за това време съм го виждала да плаче само веднъж - при смъртта на баба му, с която много се обичаха. Не си падам по стереотипи от сорта на "Мъжете не плачат", защото всички сме хора, но причината на този е супер неуместна. Аз бих се запитала дали не е заплел някоя каша с лихвари и затова така се е стресирал - страх го е да не му счупят краката утре.

# 203
Чакай малко, може и да не е ревал. Авторката твърди,
Пита ме само защо плача, не му отговорих. Струва ми се, че той също плака като си легна, но аз не разбрах защо.
Надявам се, че тук артистичната фантазия си е казала думата. В противен случай,  ooooh! ooooh! ooooh!

# 204
Пита ме само защо плача, не му отговорих. Струва ми се, че той също плака като си легна, но аз не разбрах защо.
Надявам се, че тук артистичната фантазия си е казала думата. В противен случай,  ooooh! ooooh! ooooh!
Аз очаквам включване от авторката да проясни ситуацията. Ако тя системно не си плаща частта от наема в сроковете , може човекът да е ревал от безсилие. И ако този проблем / защото за мен е проблем / стои на дневен ред от значително време. Може нещата да не са толкова драматични . А може и натрупване да има. Не вярвам това да е истинската драма между тях. Това е просто поводът.

# 205
Ааа, значи още сме на кантар. Grinning Може да е страдал от синузит или пролетна хрема.

ПП. Не съм безчувствена, но от безсилие се реве при болест, при загуба на работа, при някакъв далеч по-сериозен проблем от: "Наложи се да покрия наема и ще ми върнат парите чак след 5 дена." Особено, ако ти липсва редовна менструация и хормонален дисбаланс. За мен този проблем е супер лесно решим: Плаща наема редовно той, а тя после плаща всички сметки и накупува необходими за дома неща за 300 лв (или там колкото е 1/2 от наема).

# 206
А, да бе плакал за наема. Плаче му се на момчето, че се е забъркало с наеми, жени, сметки. Simple Smile
На мъжете тези неща са им бая тежест за психиката.

# 207
Макарон, постовете са ти толкова смешни, че няма накъде повече. Изобщо защо ти обръщат внимание не ми е ясно.

# 208
А, да бе плакал за наема. Плаче му се на момчето, че се е забъркало с наеми, жени, сметки. Simple Smile
На мъжете тези неща са им бая тежест за психиката.
Еми, животът е пред него. Grinning Никой не го е вързал - даже ипотека няма.

# 209
В тази тема проблемът е явно другаде , но авторката  не си дава сметка къде е точно.
След 4 години заедно и две котки ... ами нещо има бъгнато.

Общи условия

Активация на акаунт