За сметките, любовта и удобството

• 28 106
  • 394
  •   1
Отговори
# 345
ПАВ, първо, не е казала, че заема и операцията са за зъба, а за нещо по-отдавна.
Не беше ли вадене на нерви зъба, а не на мъдрец? Спешно е и боли много, не минава по здравна каса.
И аз идвам да похваля д-р Иван Гонков (хирург), който ми извади 2 ретинирани долни мъдреца, заедно със страхотния си екип
Мъдреци, с умъртвени нерви са били. Болки няма. Нещата са били отлагани във времето.
Ами да се информира, че в болнични условия е по клинична пътека, а не младежа да тегли кредити.
Това е пак липса на финансова култура.
Относно задръстванията във Варна, то е ужас покрай ремонтните дейности.
Всеки ден ходя пеш над 5км.
МПС-то си ползвам само когато пренасям тежки инструменти и апаратури.
Младежът е бил разумен да не шофира автомобил,
за 1,5 км.  Peace

# 346
  • MI
Може длъжникът да е в лошо здравословно състояние и да се притесняват какво следва. Доста по-сложен е проблемът с отказа от наследство, наследяването на дългове и т.н. от 2 минути в Гугъл. Ако моят баща беше потънал в дългове до ушите и е повлякъл и майка ми и аз щях да се притеснявам.
За майка ми и аз бих се притеснила, но това е нещо друго. Иначе доколкото знам ако не тръгне да се разпорежда по някакъв начин с наследството не е чак толкова трудно да се откажеш. Т.е. виждала съм го. Логично е тя да попита как и кога трябва да направи и може ли да защити майка си, не е нормално той да се страхува затова да се ожени за нея и на всичко отгоре да мълчи като затиснат.

Зизу, какво значи как да е сигурен? Устата само за да яде ли му е дадена? Да не говорим,ч е има и режим на разделност ако помня добре, голямо треперене и мълчане, голямо нещо. Да не се жени като не иска, но да го каже директно. А прахосмукачка,тигани и т.н. се купуват когато има нужда от тях, съгласувано и избрано и от двамата. Това не е подарък за никой от двамата, а за домакинството. Иначе става на ти, чисти, ти от това имаш нужда.

# 347
Честно казано се изумявам на съществата от женски пол, които очакват мъжът да може задължително да поема издръжката на цяло семейство. На какво отгоре, искам да попитам, една разглезена грозотия (не конкретно, а в най-общ случай), която отказва да пере, глади и гледа деца, щото нали това не е вече женска работа, ще се цупи и ще рони сълзи над мръсните чинии, когато мъжът пък откаже да плаща? И ще спрете да говорите за кавалерство, защото в 21-ви век на кавалерството му се казва сексуален тормоз. Ще се държите адекватно на времето, в което живеете и няма да очаквате от мъжа да се напъне, за да ви нахрани и да плати наема, ами ще се напънете самички. И дори да има такива очаквания към един мъж, то те не могат да се отнесат към 24-годишен, който е на позиция джуниър и надали може да плати нещо повече от собствената си издръжка.
Не че не се срещат тук-там и такива баламурници, които след като осигурят насъщния за жената и челядта, платят сметките, зелените училища, прическата и глезотиите, се спретват да готвят, да бавят децата и да метат, за да може ленивецът Сид да си работка хобито от вкъщи, докато се разплува все по-удобно на дивана и да става все по-самодоволен, ама и двамата са заети вече и са омъжени за съфорумки. Другите мъже толкова тъпи не са.
Конкретно за случая - стига си ревала авторке, ами си помисли какво ще правиш ако трябва да платиш не половин, а цял наем, защото няма кой да върви по гъза ти и да ти покрива сметките. То е много лесно да нямаш за наема, когато знаеш, че този, с когото го делиш, винаги има. Или ако живееш с друг такъв разпилян тип, дето работи нощем, денем спи и не може да си сложи в ред финансите.

# 348
А това момичето Бетина от темата за наследството ли е? Ясно. Хаотичност и подскокливост. Оттеглям се от тази тема.
Аз също не бих влизала в сериозни отношения с такъв човек – че и ипотеки и жилища да купувам. Момчето е напълно в правото си да е скептично настроено.

# 349
nelig, ами той си е казал, че за сега не иска да се жени. Защо си е негова работа, а ние само гадаем. И да, устата й не е само за ядене ама май за друго не я ползва. Не говори за това, не говори за друго, не може сама са говори с хазяйката за датата, та чака друг да го направи ...
За другото - да, за дома са, но пак повтарям, че е важно кой как гледа на тези неща. Аз бих се обидила ако ми се вземе нещо, което не ми върши работа пона някакъв начин. Ама и аз не приемам нещата с подаръците по начина, по който ги приемат други хора. За щастие и половинката има сходни разбирания. Предвид думите на авторката явно и при тях положението е сходно и си взимат подаръци, които са обсъдили, поискали и т.н. пък ако ще да са под формата на вилици и лъжици.

# 350
За майка ми и аз бих се притеснила, но това е нещо друго. Иначе доколкото знам ако не тръгне да се разпорежда по някакъв начин с наследството не е чак толкова трудно да се откажеш. Т.е. виждала съм го. Логично е тя да попита как и кога трябва да направи и може ли да защити майка си, не е нормално той да се страхува затова да се ожени за нея и на всичко отгоре да мълчи като затиснат.

Това за страха му са тукашни съчинения. Според мен не му хрумва даже, че тя на всеки свой рожден ден очаква той да падне на колене "поне за годеж". Малко 24 годишни младежи мислят за брак на тази възраст. Май въобще не са на такъв етап и не е ясно дали въобще ще стигнат.

Авторката да спре да си фантазира и да говори с него. Много мои приятелки минаха през такива съжителства от по 3-4-5 години, които не доведоха до нищо друго. Само че след три връзки по 5 години жената е на 35 без деца и без партньор, а 35-годишният мъж таман е готов и може да избира между 25-35 годишни.

# 351
не може сама са говори с хазяйката за датата, та чака друг да го направи ...
Квартирата е наета от младежа, където е живял с друг човек (делили наем).
Тя след определено време се е нанесла при тях.
/предполагам след като са освободили квартирата, където е живеела с майка си/
Договорът за наем е сключен с младежа.
Тя не е страна по този договор.

# 352
  • MI
О, да - тя му взема уникални слушалки, които ще си ползва само той, той на нея - кухненски робот и прахосмукачка. Същото е. Или да приема, че тя е практична,а той - романтичен, та затова всекиму според потребностите? Grinning

За комуникацията са виновни и двамата. Факт е обаче, че тя чака предложение, така че надали е казал директно че няма сериозни намерения. А цялото му държане за мен показва точно това, съжалявам. Както вече казах, ако седнат да поговорят най-вероятно и двамата ще се изненадат много от това, което ще чуят.

Qrye, с това съм напълно съгласна. Не знам обаче дали не му минава през главата или се прави че не вижда. Точно на тяхната възраст доста често се срещат такива ситуации - тя чака и се надява, той се прави че не разбира, накрая обикновено се разделят и всеки се жени за друг без да чака толкова време. Видяно доста пъти. Simple Smile

# 353
На негово място и аз щях да се правя, че не виждам. Laughing Да съм млад мъж и да ме натискат на 24 за брак и деца в тези времена - тц. Че и за първо сериозно гадже, с което съм от 3-4 години... Сега всичко му е точно - секс и домашен уют без особени отговорности. От тези полу-сериозни връзки губят само жените.

# 354
Значи, трябва да му научи заплатата, щото по правило годежен пръстен с диамант трябва да струва 3 брутни месечни заплати. И задължително лайв видео във фейса...

# 355
Аз не знам защо ще си взимаш в квартирата постоянно присъствие ако нямаш намерение да се жениш за него. Причината може да е само деленето на сметките и наема и не знам как авторката не се е досетила, че затова са я викнали да живеят заедно. Друг въпрос е, че понякога такова съжителство ти излиза по-скъпо, отколкото сам да си плащаш всичко.

# 356
  • MI
Тази история е супер изтъркана, но все още се хващат на нея много момичета. Честно казано на 24 не съм си и помисляла да се събера да пера чорапите на тогавашния ми приятел, макар че накрая той натискаше да се жени. Но наистина всички двойки, които живееха така, с надежди от страна на момичето, накрая се разделиха и всички се изпоомъжиха в кратки срокове след това.

Янечек, защо да излиза по-скъпо? Делят си режийните, готвят вкъщи повече, дори храна като купуваш за двама струва по-малко, отколкото за сам човек, плюс редовен секс. Много добре си е направил сметката, тя не е.

# 357
PAV1, ако имат договор, то той надали е същия от преди 3 години. Отделно оставам с впечатлението, че такъв няма още от първия пост на авторката. Но и да приемем, че има такъв, то хазяйката надали не е наясно, че тя също живее там, та спокойно може дори неформално да говори с нея пък от там насетне да се решава дали е съгласна да си получава по-късно парите, дали да впишат промяната в договора, дали да преподпишат, дали авторката да фигурира като наемател и т.н.

За слушалките - колко пък да са уникални ако от тях не му зависи заплатата? Изг*зици, както се казва, а и само гадаем дали прословутата прахосмукачка е била единатвения подарък за авторката и защо въобще е получила такава, и т.н.

# 358
Янечек, защо да излиза по-скъпо? Делят си режийните, готвят вкъщи повече, дори храна като купуваш за двама струва по-малко, отколкото за сам човек, плюс редовен секс. Много добре си е направил сметката, тя не е.

Защото, както става видно и от темата, този с когото си правиш сметката да делиш, може да се окаже от редовно бавещите тяхната част от плащанията и често оставащи без пари. Да не говорим за непредвидени разходи като вадене на мъдреци не по здравна каса например, за което редовният платец тегли кредит, защото другият и според банката не е надежден и няма да му отпуснат.
Отделно, ако някоя Богданка има претенции мъж да ѝ плаща наема, зъболечението и капризите, да се обърне към баща си, а не да се обижда, че разходите ѝ не се посрещат с възторг от човека на заплата.

# 359
Оф, аз докато бях "бедна" с последната ми стипендия му купих gps-часовник за бегачи. Много се зарадва. Знаех, че иска, но гледа да не си купува скъпи неща, защото бюджета не беше перфектен. Е, да, ама аз като една злостница и нахалница взех, че го зарадвах с малко изг*зици. Оцеля бюджета.

Общи условия

Активация на акаунт