Многодетни мами № 69

• 95 926
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
Тук явно всички сме "за" още едно дете и доводите са съвсем смислени.Но майката упорито продължава да ни убеждава за това колко е "сгрешила".Тогава какъв е смисълът от дискусия?!Като си гушна най-малката щерка,като ми замирише на бебешко(макар че вече не е бебе),направо се разтапям.Забравям всички грижи и битовизми.А веднъж в една църква влизам с всичките и с тумбака,гледа ме свещеникът и казва "вие сте благословена от Господ"Не го познавам,но явно прецени,че всички са моите и просто си изказа мнението докато купува свещички.И като се замисля,смятам,че е прав.

Лора, а ти колко деца имаш?Simple Smile и на каква възраст са?

# 121
Моите деца са на 13,8,4 години.Скоро чакам четвъртото момиче.Сегашната ми бременност е много проблемна,но стискам зъби,оплаквам се тук и чак края.Най-голямата дъщеря също е против още едно бебе,но така беше и предния път,накрая най-много му се радва и помага.Аз мнението на децата по този въпрос не го вземам.Решението си е на мен и мъжа ми и отговорността също

# 122
Лорка, честито бременеене и здраво бебче на термин! Ще устискаш, само повече полежавай, ако останалото домочадие ти позволява Simple Smile И аз преди съм карала висок риск бременност и всичко завърши благополучно. Гледай си хубав филм с приятна компания, ако може да ти се отвличат мислите с това.

# 123
  • София
Понякога нещата просто се случват.

# 124
Здравейте мами. Днес бях на преглед. Бебо е добре. Изписаха ми магнезии и но шпа, защото имам ужасни болки в кръста (миналата година ми установиха проблем с ломбалните прешлени).  Видях го как се върти в корема ми. В 9 седмица съм. Стана ми много мило и много тъжно. ММ заяви вчера, че не иска повече деца, че си обича тези, които има и не иска повече. Не изпитвал влечение към мен след това, което се случи (т.е. бременността) и че ме обичл, защото съм му родила другите деца.
Шока, притеснението, болката е голяма. Надявам се да се справя и с това изпитание по пътя си.
Преместих се да спя пи малкия в стаята. Имам поне малко себеуважение.

# 125
  • София
Здравейте мами. Днес бях на преглед. Бебо е добре. Изписаха ми магнезии и но шпа, защото имам ужасни болки в кръста (миналата година ми установиха проблем с ломбалните прешлени).  Видях го как се върти в корема ми. В 9 седмица съм. Стана ми много мило и много тъжно. ММ заяви вчера, че не иска повече деца, че си обича тези, които има и не иска повече. Не изпитвал влечение към мен след това, което се случи (т.е. бременността) и че ме обичл, защото съм му родила другите деца.
Шока, притеснението, болката е голяма. Надявам се да се справя и с това изпитание по пътя си.
Преместих се да спя пи малкия в стаята. Имам поне малко себеуважение.

Вие заради това бебе сте си развалили семейството. Въпреки, че не оправдавам мъжа ви, явно не е било само това причината, ама той ще си твърди така докрай. Сега няма какво да направите освен да го родите и да си живеете като съквартиранти, ако това ви устройва. Но дори и да го махнете, не вярвам нещата да се оправят. Човек не разлюбва някого само за една нощ. Пожелавам ви много сили!

# 126
nightshadow,  силна прегръдка от мен! Дано се оправят нещата при вас. И с проблемите в работата на мъжа ти, и с отношенията ви.

# 127
Aннa, не знам какво да кажа.  Дали е заради бебето? Нима така с лека ръка се отнема живот?  Аз не мога, сърце  не ми дава. Ако направя аборт - слагам край семейството ни, никога няма да мога да си легна до мъжа ми!
Нямам отговор към момента. Съквартиранти - не мисля. Няма да издържа. Просто му давам време да помисли и да реши. Ако решението му е окончателно -> ще се разделим - няма защо да се мъчим взаимно. Как ще се справям от тук  натък само Господ знае, но ще се справя!
mama Barba - благодаря!

# 128
Крайно безочие и безотговорност е да оставиш майката на децата си, след като си й направил още едно. Много е тъжно, наистина, стискам ти палци мъжът ти да се вразуми Confused

# 129
pum_pall - не знам какво става. Първо беше, ако си имаме още 1 дете; после беше реши какво ще правиш  с бебето, аз не искам; сега е - аз не искам повече деца.
Скоро ще изпадна в нервна криза. Едвам издържам. Каква е причината, къде сбърках, какво става? - незнам?
Някои може ли да ми каже как стои въпроса с болничните и бреемнност, защото с първите 2 работих до последно, но сега мисля да изляза в болничен, с оглед и че с ММ сме в един офис,  просто не мога да издържам. Непрекъснато напират сълзи, не мога да се съсредоточа, напрегнато ми е. Много ли пада майчинството с болничния?

# 130
  • Sofia
Не знам колко пада, но си спомням, че нямаш право на повече от 180 дни болничен, затова се чакаше определен срок на бременността, за да ти стигнат тези 180 да не ходиш на работа до края.

# 131
Найтшедоу, понякога мъжете първо приказват, после мислят. Откога смяташ, че нещо във взаимоотношенията ви се е променило. Едно дете не. може да оправи връзката между родителите. Ти спомена, че той ти е казал преди, че едно дете ще ви сближи ( нещо такова разбрах), а после го не иска. Навремето много близка на майка ми , като забременяла, искала да абортира, че вече уж била на години ( към 34), но мужът й бил казал, за да я предизвика,
че ако го направи сигурно не било от него. И тя го родила и много си обичат детето след това. Може да му е някаква криза и страх, че няма да има много свободно време покрай бебо, дали ще можете финансово да се справите. Кой знае какви причини му се въртят в главата, но мъжкото му его не му позволява да ти каже. Можете ли да се обърнете към някой семеен кондсилтант, като социален работник или психолог да разговаряте. Той ме може да ти поставя такива абсурдни условия. Ако те обича, ви обича и двама ви, Та това е неговото дете. , той го е направил. Ако не, причини всякакви ще си измисли. Но трявмата след аборт би била огромна. Имаш ли подкрепа на твои близки- родители? Или брат/сестра?. Не мисля, че един аборт би оправил взаимоотношенията. Изгледайте заедно филма “ 9 месеца” с Хю Грант - и там мъжът първо не иска, но после е благословен с детето си. Дано той проумее ситуацията!

# 132
Според мен всичко идва от друг проблем. Ситуацията е "Де го чукаш, де се пука".

Ако нещата в работата вървят гладко, няма да има нужда да си търси виновници човекът. Така ми изглежда без да съм навътре в нещата.

Ще се въздържа да давам съвети. Но обикновено на жената се пада да е по-търпелива и да постъпи по-зряло. Дано се намери начин да се спука циреят, който мъчи мъжа ти и да се върне хармонията в отношенията ви.

# 133
Vanesa40 - към момента не съм споделила с никого. Говорих само с АГ-то си. Тя ми е проследявала и другите 2 бременности и по принцип ходя при нея за прегледи ит.н..  ММ да го заведа на семеен консултант трябва да е с пушка зад врата - той е против тези неща. Никога не е бил такъв и затова и нямам обяснение какво става. Даже той толкова много искаше второ дете, а мен ме беше страх по ред причини и все отлагах. Шокът за мен е огромен!
mama Barba - дълбоко се надявам всичко да е лош период. Затова и стискам зъби и си поплаквам самичка нощем. Едно човече, малко и беззащитно не може да е прчината за краха на семейството ни. Та то е част и от него!

# 134
Моето мнение е, че мъжът ти просто държи на своето, че не иска друго дете и прави всичко да те откаже, без да си дава сметка какво ти причинява..
За жалост почти всички мъжки индивиди, първо говорят и после мислят..😕
Дано всичко се подреди! Желая ти късмет и по-малко стрес! 💜

Общи условия

Активация на акаунт