Декемврийски мами 2018

• 57 557
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Привет 🌷
Друга мама с отрицателен резус фактор?
Какво следва? Може ли някой по-вещ да ме запознае...

# 616
  • Ловеч
Здравейте
Сега се върнах от преглед,който не беше при моя доктор защото днес го нямаше,нооо утре следобед съм при него.
За прегледа-не знам да се смея ли или да плача🙄🙄
Жената ме прегледа като през цялото време си говореше по телефона.Първо ми каза тук има отлепване на плодния сак оставаш в болницата.10 секунди след това ми каза ааа не не,това е друг плоден сак в който няма развит ембрион.И накрая ме попита оставаш ли в болница? При което аз попитах ЗАЩО да оставам? А тя каза-ами защото имаш болки🙄🙄 Какво да ви кажа,жената не знаеше отлепване ли е,втори плоден сак недоразвит ли,абе пълна пародия.Единственото хубаво,е че бебчо е добре/жив/,поне това видях.Та утре следобед си отивам при моят доктор да видим “аджаба” къде е проблема🙂

# 617
Привет 🌷
Друга мама с отрицателен резус фактор?
Какво следва? Може ли някой по-вещ да ме запознае...

И аз съм с отрицателен резус фактор, като започна на ЖК при д-р Генадиева ще я попитам какво трябва да се направи.

Днес бях на последния преглед при д-р Персенска, милата, и на всички ни беше много мъчно, че се разделяме, но си обещахме, че ще сме на линия и за второ, и за трето Heart Eyes
Бебо е 4,50см, 11 седмица. Другата седмица съм на ФМ Heartbeat

# 618
Момичета, за съжаление нещата при мен приключиха снощи. Отидох в спешното и ми записаха час за петък. Дотогава всичко трябва да си изтърпя вкъщи, само с парацетамол, който никак не помага. Дано по-бързо да свърши. Благодаря ви за подкрепата и успех на всички. Надявам се следващия път да се развият по-добре нещата.

# 619
...Леко съм притеснена, понеже лекарката каза че сърдечния ритъм е слаб и бебето отговаря на 6.5 г., а аз съм в 7.2 г.с. Чудя се, тъй като моя цикъл е 30-31 дни...
Не се шашкай! Има ли пулс? Има. Ритмичен ли е? Сигурно, иначе щяха да ти кажат, че не е. Разликата между 6.5  г.с. И 7.2 г.с. е 4 дни. Ако цикълът ти е пи-дълъг, както споменаваш, то и тук, ако вземем стандартния 28 дневен цикъл , разликата е 2-3 дни. Така че бебчето ти върви абсолютно нормално. Другото нещо, което бих споделила и, надявам се, това малко ще те успокои, когато бях в 6.3 г.с. ( колкото твоята точица сега) бях на преглед , чухме сърдечния ритъм, и лекарят ми премести за малко доплера ( или как се казва , дето се плъзга по корема, подсказвайте) и после каза, че проверявал, дали това, което чуваме не е моят сърдечен ритъм, но не, защото моят бил много по-бавен.
Между другото не разбрах, как си прегледана, с вагинален или коремен видеозон?
Титката89, оцета за какво го пиеш? Мисля, че пробиотика няма да навреди, докато колит по време на бременност не е много добре . ( така съм чувала) Ама най-добре е да питаш лекар, на който имаш доверие. Стискам палци да ти мине час по-скоро!
.
Аз самата съм ходила при двама лекари в един и същи ден и ме изкараха с 2 дни разлика на прегледа.

Мисля, че трябва да разбираме влиянието на човешкия фактор ( да не говорим за качеството на ехографа). Един мм отклонение ( когато цялото телце е 1 см) и вече излизат различни резултати. Виж, след 20 - 30-та седмица 1мм вече няма да е така важен, ама в ранните срокове сигурно има голямо значение. По-притеснително е, ако при един и същи лекар след 2 г.с. разлика размерите на бебето излизат близки, тогава има място за притеснение, а това, че при двама лекари излизат +- няколко дни - не е толкова страшно ( така си мисля)

Да с вагинален ехограф беше прегледа. Измериха 129 сърдечен ритъм, а лекарката каза, че в тази седмица трябва да е 160-170. Проблема е в това, че имам завишени ТАТ и МАТ на щитовидната жлеза, и според нея въпреки, че направихме вливка по предписание на лекар, възможно е да забавят развитието 😳. Търся успокоение в това да не е изчислена седмицата правилно и се надявам всичко да е наред.

# 620
Момичета, за съжаление нещата при мен приключиха снощи. Отидох в спешното и ми записаха час за петък. Дотогава всичко трябва да си изтърпя вкъщи, само с парацетамол, който никак не помага. Дано по-бързо да свърши. Благодаря ви за подкрепата и успех на всички. Надявам се следващия път да се развият по-добре нещата.
Много съжалявам

# 621
  • Plovdiv
Clarissa, много съжалявам... Желая ти, бързо възстановяване и скоро пак да имаш хубави новини. Кураж:kissing_heart:

# 622

Да с вагинален ехограф беше прегледа. Измериха 129 сърдечен ритъм, а лекарката каза, че в тази седмица трябва да е 160-170. Проблема е в това, че имам завишени ТАТ и МАТ на щитовидната жлеза, и според нея въпреки, че направихме вливка по предписание на лекар, възможно е да забавят развитието 😳. Търся успокоение в това да не е изчислена седмицата правилно и се надявам всичко да е наред.
[/quote]

Когато бях 6 седмици и 5 дни, сърдечният ритъм беше 135 bpm (т.е. само с 6 повече от твоя!), казаха ми, че е нормално. В девета седмица ми го измериха 120 bpm, аз се притесних много, понеже и аз бях чела за 150-170. Питах докторката, и тя категорично каза, че е нормално. Аз, разбира се, не спрях да се притеснявам, и отидох при друг лекар след една седмица - бебето беше порастнало колкото трябва и махаше с крачета, ни лук яло, ни лук мирисало. Така че не се тревожи, моля те. Иди пак на преглед след десетина дни, да го видиш, че расте, пък ако имаш късмет, може да е будно и да ти пошава малко, за да те успокои!

Между другото, тази последната лекарка, при която бях, ми каза, че не е хубаво да се слуша сърце преди 12 седмица, било вредно. Така че може и да има нещо вярно в тази работа...

# 623
Добро утро!
Caliowel, какво имаш предвид под "вредно"?
Аз до сега като ходих само гледахме пулса, но на последния преглед го пусна да го чуя за 2 секунди.

# 624
При мен също в 6с.2д.  пулса беше 124 , сега в 8с6д беше 178 не се притеснявай , всичко ще е наред .🤞   Ние всеки път ( общо май вече 4-5 пъти сме слушали пулса ) доки сама го пуска , не вярвам ако е вредно да го прави ✌
Аз от вчера съм някакъв парцал , така ме е налегнало гаденето че 🤐🤐🤐 дано се размине скоро .

# 625
Clarissa много съжалявам,  кураж другия път всичко ще бъде наред.

Момичета страхотни сте. Наистина ми вдъхвате спокойствие и надежда. За всеки случай аз от днес съм в болнични и вкъщи. Ще почивам и ще мисля само хубави неща ☺☺☺. Термина ми е на 31.12.18 😆😆😆😆😆поне по това което аз си изчислих.

# 626
  • Варна
RainDanceMaggie и аз съм в същата седмица, термина ми е за 8.12. Вчера бяхме на преглед, лекаря каза че плода е дори малко по-голям от колкото трябва тоест се развива мн добре.
На 29г съм тоест наближавам 30 и сметна за добре да ме прати на фетална морфология.

Чудя се само дали ще видим пола на бебето на толкова ранен етап?

# 627
Добро утро!
Caliowel, какво имаш предвид под "вредно"?
Аз до сега като ходих само гледахме пулса, но на последния преглед го пусна да го чуя за 2 секунди.

Каза ми, че можело да има ефект върху сърчицето на бебето, и затова сърцето само се гледало, не се слушало през първия триместър. И аз се стреснах, защото друг лекар не ми беше казвал такова нещо досега, и поне 3 пъти са ми го пускали за по малко.... После рових из интернет, естествено, и нищо конкретно не намерих, освен общата препоръка Доплер да не се използва по-често от най-необходимото.

# 628
_Lulla_ аз съм на същата възраст, ноември чуквам 30  Grinning
Тук (Холандия) фетална има една и тя е в 20-та седмица, където подробно разглеждат и мерят бебето. Преди това тази, която отговаря на 1-вата, която правят тук, е да се взима кръв от майката и се гледа за синдромите - плаща се 175 евро. В България плаща ли се? Отделно има и преглед с ехо, но не знам колко детайлно гледат бебето тогава, предстои ми да разбера предполагам в началото на следващия месец.

Дори и да бях забременяла в по- ранна възраст, мисля, че тези изследвания са важни за бебето и спокойствието на майката, че всичко е наред, и съм твърдо ЗА правенето им.

# 629
gloria егати прегледа си имала, иди си при твоя. Добре поне, че си се успокоила, че бебо е добре.
Ellie DD, защо последно при Персенска, мести ли се? Много добре е пораснал бебо! Чакаме отзиви за ФМ.
Clarissa, съжалявам, че така се развиха нещата при теб! Следващия път ще е успешен, бъди сигурна!
Sis ka, почивай сега в къщи и не го мисли. Изчакай следващия преглед какво ще ти кажат. Ако трябва виж и второ мнение.
titkata бързо оправяне с това гадене!
Аз днес съм на преглед следобед и от сега ми е притеснено!

Общи условия

Активация на акаунт