Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как си планираме седмичното меню - примерно седмично меню

  • 25 204
  • 163
  •   1
Отговори
# 150
  • София
  • Мнения: 8 950
Нашето меню за тази седмица - от понеделник до петък засега, е следното:

Понеделник:
Закуска - протеинови кисели млека и банани.
Обяд - пилешка супа.
Вечеря - леща с наденичка на фурна и мандарини за десерт.

Вторник:
Закуска - препечени филийки, варени яйца, маслини, домати.
Обяд - крем-супа от тиква.
Вечеря - ципура със салата от бланширан спанак в азиатски стил и круши за десерт.

Сряда:
Закуска - баница с оризови кори, масло и сирене.
Обяд - крем-супа от картофи и сладки картофи.
Вечеря - миш-маш и десерт - "Хайсе лийбе" (ванилов сладолед с горещо домашно малиново сладко).

Четвъртък:
Закуска - домашни кроасани.
Обяд - доматена крем-супа.
Вечеря - печени цели картофи на фурна със сол, чубрица и сирене + микс от зелени салати с червен лук и маслинки, десерт - боровинки и малини.

Петък:
Закуска - принцеси с моцарела.
Обяд - крем-супа от тиквички.
Вечеря - пилешки крилца на еър фрайър, салата от ряпа микс, задушени моркови и шоколад за десерт.

# 151
  • Мнения: 390
Нашето меню за тази седмица - от понеделник до петък засега, е следното:

Понеделник:
Закуска - протеинови кисели млека и банани.
Обяд - пилешка супа.
Вечеря - леща с наденичка на фурна и мандарини за десерт.

Вторник:
Закуска - препечени филийки, варени яйца, маслини, домати.
Обяд - крем-супа от тиква.
Вечеря - ципура със салата от бланширан спанак в азиатски стил и круши за десерт.

Сряда:
Закуска - баница с оризови кори, масло и сирене.
Обяд - крем-супа от картофи и сладки картофи.
Вечеря - миш-маш и десерт - "Хайсе лийбе" (ванилов сладолед с горещо домашно малиново сладко).

Четвъртък:
Закуска - домашни кроасани.
Обяд - доматена крем-супа.
Вечеря - печени цели картофи на фурна със сол, чубрица и сирене + микс от зелени салати с червен лук и маслинки, десерт - боровинки и малини.

Петък:
Закуска - принцеси с моцарела.
Обяд - крем-супа от тиквички.
Вечеря - пилешки крилца на еър фрайър, салата от ряпа микс, задушени моркови и шоколад за десерт.

Еха, много яко меню!

# 152
  • Мнения: 9 699
Нашето меню за тази седмица - от понеделник до петък засега, е следното:
...
Много ми допадна, ще си открадна някои идеи. Че като чета менюта, в които се яде стабилно месо и на обяд, и на вечеря, свят ми се завива. (Хапвам си, не съм вегетарианка, ама не мога да си представя това да ям по цял ден, че и в количества.)

# 153
  • Мнения: 6 063
Вечер не е добре да се яде месо, нито салати, нито пържено, нито скара, т.к. това натоварва червата и те не могат да си свършат работата добре и се трупат запаси от мазнини. Нещо с ориз, нещо варено или печено, със зеленчуци е най-добре.

# 154
  • София
  • Мнения: 8 950
Ние обичайно ядем малко месо. Най-често в някаква манджа само или задушено, докато салами, колбаси и подобни изобщо не консумираме.

# 155
  • Мнения: 9 699
Ние обичайно ядем малко месо. Най-често в някаква манджа само или задушено, докато салами, колбаси и подобни изобщо не консумираме.
Ние ядем редовно висококачествени шунки и филета (тип пастърма), но в минимални количества - 20-30 грама на човек, ей тъй за замезване, не за наяждане. Месо готвя от дъжд на вятър и то основно пиле, пуйка, заек. Свинско не купувам (дори не знам как се готви, освен да се изпекат пържоли на скара), телешко - само бургери правя, много рядко.
Риба и морски дъщеря ми не яде и затова и тях готвя рядко, а иначе обичаме.

# 156
  • Мнения: 1 828
Ние ядем предимно домашно месо, близки познати ни гледат няколко телета и прасета в едно високопланинско село. Имаме кокошки и зайци също.
Аз редовно готвя месо, но хапваме малко като количество. Например довечера ще имаме телешки кюфтета. За мен едно, за съпруга ми две и голяма салата.
Риба задължително готвя един път седмично.
И много зеленчуци, плодове, три пъти седмично бобови. През седмицата леща и боб мунг, защото готвя след работа.
В събота задължително бял боб.

# 157
  • София
  • Мнения: 8 950
Всъщност,ако не бяха децата, ние със съпруга ми бихме минали към вегетарианско хранене. Не обичаме месо, за сметка на сирена, кашкавали и други млечни. И риба.

# 158
  • Мнения: 9 699
Всъщност,ако не бяха децата, ние със съпруга ми бихме минали към вегетарианско хранене. Не обичаме месо, за сметка на сирена, кашкавали и други млечни. И риба.
А, да. Много млечни консумираме и ние, яйца също (от много време само домашни купувам). Това са си достатъчно протеини. Рибата също бих зачестила, като напъдим поколението.

# 159
  • Мнения: 6 207
Ние без месо не сядаме на масата. Постно не готвя.

# 160
  • Мнения: 7 675
Ние без месо не сядаме на масата. Постно не готвя.
И вкъщи така. Месо, шунки, салами, луканки, много кашкавали и сирена. Зарзаватите са за салати и гарнитура, не за основно. Хляб, боб, леща, ориз, макарони почти не се ядат вкъщи... Боб и леща макс 2-3 пъти годишно. Никой не ги харесва - без значение вкъщи, на заведение квото и да е, никой не ги яде такива манджи. Ориз на суши или макс пиле с ориз.
Затова и нищо не планирам - мятам главно на скарата/фурната и през това време салата или нещо задушено зарзаватно за гарнитура.
Вкъщи сме антивегани 😁

# 161
  • Мнения: 1 828
Духи, а какво закусвате?

# 162
  • Мнения: 7 675
Духи, а какво закусвате?
Децата обикновено ( или слагам кутийки за училище), аз и ММ не или много рядко.
Варени/бъркани яйца със сирене и домати/краставица; мюсли с мляко; тортила с шунка, топено сирене и айсберг; палачинки/гофрети с шунка и кашкавал (или сладко и сирене, но по-рядко)
Макарони веднъж месечно (като по-малки повече ги ядяха, ама вече тц). Бухти, филии такива пържалъци - 1-2 пъти годишно..
Дребната може да намаже някой път филия с крема сирене и шунка, но синът твърдо филии не ще.

# 163
  • Мнения: 1 828
Благодаря за идеите!
Аз като бързам сутрин обикновено все филии правя.. Запечена с кашкавал, с яйце и сирене, с лютеница и сирене, с масло и мед, с масло и зеленчук, с масло и сирене, с авокадо и т.н. От време на време кисело и прясно мляко с плодове и корнфлекс/гранола.
Искам да намаля хляба в закуската...

Общи условия

Активация на акаунт