Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 620
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Роза, спокойствието ти не може да дойде отвън, от външни хора. То трябва да дойде от теб и в това никой не може да ти помогне освен ти самата.
След като си правила сумати изследвания и не искаш повече да правиш, тогава трябва да поработиш върху психиката си и начина, по който приемаш нещата.
Съжалявам, никоя от нас не може да ти каже една магическа дума и безпокойството ти да изчезне като с магическа пръчка. Това идва от нещата, които правиш в посока нещата да се случат и от общото възприятие на нещата, които ти се случват. Поне аз така мисля.

Последна редакция: пн, 09 апр 2018, 19:27 от CatGirl

# 106
Благодаря ти и желая на всички скоро да имат късмет! Много искам за всички ни щастие и сили да задържим до края...!

# 107

Естелка ❤ Благодаря, че намина да ни вдъхнеш кураж ❤ Как сте вие?

Благодаря,че питаш ,Кат !
Добре сме горе-долу,не е тук мястото да мрънкам.... Имаме си  едни и същи  притеснения още от самото начало,но бебка расте, всичко изглежда при нея наред засега,може би ще се роди по-рано от очакваното,но това е положението.Аз съм добре,няма да се оплаквам.
Желая скорошен успех на всички момичета тук и по-малко мрачни мисли,колкото и да е тегаво!Прегръщам ви и ви наръсвам щедро с розово! Nature Sparkles

# 108
  • Бургас
Момичета, аз си взех най-после епикризата. В хистологията пише - децидуа с дегенеративни промени и хеморагии.

Това какво значи, притеснително ли е?Аз минах контролен преглед, но тогава не беше готова епикризата и не сме го обсъждали с док. Сега ще ходя пак на преглед но чак като ми дойде Ц. Ще съм благодарна за мнения.

# 109
Здравейте, присъединявам се към вас... На 29 години съм, първа желана и планирана бременност (стана от 1вия опит) - за мое огромно съжаление приключи неуспешно в 10с и 4дни. Ето малка предистория:
1ви преглед в 5с и 4 дни - плоден сак 0.67см, нормално разположен. 2ри преглед в 8с и 4 дни - ембрион с размер 1,78см, сърдечна дейност 148 - всичко изглежда нормално според лекарката. 3ти преглед по спешност след зацапване миналия четвъртък в 10с и 4дни - ембрион отговарящ на 8ма седмица без сърдечна дейност. Отидохме в друга болница - потвърдиха и казаха, че размерът на ембриона отговаря на 7ма седмица???
Последва "опит" за К. - събудиха ме и казаха, че не са могли да разширят до края шийката, след това системи и на следващия ден отново.. Този път успешен К. Кървене вече нямам, вчера 4 дни след манипулацията бях на контролен - всичко е чисто на ехограф.
Обяснение за случилото се не получих, само стандартните : "Случва се", "Не си единствената", "Сигурно е хромозомна грешка"... Да, да ама това не ме устройва. Казаха да се пазим 3 месеца. Изследвания само цито и микро след 1 цикъл.
До тук (преди забременяването) съм правила изследвания за: Хламидии, Микоплазма, Уреаплазма, Трихомони, гъби, бактерии, Хепатит Б, Сифилис, Спин, Токсоплазмоза - всички отрицателни.
Изследвала съм ТСХ (който като забременях беше 3.90, но за 20 дни  с Еутирокс го смъкнахме до 2.14), ТАТ и МАТ в абсолютни граници.
Какво следва от тук момичета? Какви изследвания да направя? Не ме устройва "Случва се", не мисля че втори  път ще го преживея.
Съжелявам за абсурдно дългия пост, но съм много объркана и разочарована..

# 110
  • София
Monamour, съжалявам затова през, което минаваш. Въоръжи се със сили и търпение. С времето болката ще намалее. Аз се поуспокоих след 4 месеца и куп изследвания и лекари. Не мога да те посъветвам от кои да започнеш, не съм толкова веща, но намери твоя начин да продължиш. Моят бяха изследванията.

# 111
  • Sofia
monamour, съжалявам 😭 знам през какво минаваш! Бих допълнила тромбофилия и стриктно следене на тсх , при следваща бременност около 1! И в12 и д може би! Успех , наистина понякога просто се ,, случва" макар никоя от нас този отговор да не ни устройства!

# 112
monamour, съжалявам 😭 знам през какво минаваш! Бих допълнила тромбофилия и стриктно следене на тсх , при следваща бременност около 1! И в12 и д може би! Успех , наистина понякога просто се ,, случва" макар никоя от нас този отговор да не ни устройства!
Благодаря, не спирам да  мисля дали високото ТСХ в началото не е довело до дефектна яйцеклетка.. Отделно много се притеснявам от 1вата цитонамазка след 1вия цикъл. Винаги съм била 1 и 2 група, винаги микробиологиите са ми били чисти, но сега нон стоп ме гложди мисълта, че заради това че 2 пъти са разширявали шийката - нещо може да се е случило.
Благодаря ви сърдечно за подкрепата, убедих се че само жена минала през това може да те разбере. Останалите само повтарят "Всичко ще е наред", "Случва се на много"..

# 113
съжалявам за случилото се....(на мен ми се случи след 4г.опити да забременея и в 12г.с. всичко приключи), така че всички тук те разбираме как се чувстваш.....и аз в момента се лутам какво да изследвам, но това, което показва дали е наистина "случайна грешка" или има някакъв проблем е генетичното изследване на плода - надявам се са ти казали (резултатът излиза малко бавно, аз все още чакам моя от 8.03. - но се надявам, че ще даде отговор), като чета ти си си изследвала доста от нещата, които са описани като рискови фактори, другото, което се сещам е този резус фактор, тромбофилията (както са ти написали), аз вчера пуснах и за НК клетки.....на първа страница на форума са изброени.....

# 114
  • София
Монамур, съжалявам, тук всички сме минали през това неприятно преживяване.
Хубаво е че си направила всички тези изследвания преди забременяване. Може да пуснеш още тромбофилия, вит. Д и Б12. ТСХ го следи да е под 2 преди забременяване, при имплантация може да скочи 4 пъти, важно е да не надхвърля 10. За имунологични и хормони изчакай да мине поне месец след загубата, за да се нормализира организма. При следваща бременност е важно специалист да проследи кръвотока към плода към 8-9 седмица, ако има проблем се много често се проявява именно тогава. Въпреки че по същото време може да се прояви и дефект в самия ембрион (генетичен например) и той да доведе до загуба.

Виж списъка с изследвания на 1 страница на темата. Горе главата и бързо възстановяване - психическо и физическо.

# 115
  • София
Монамур, съжалявам, че е трябвало да го преживееш.
Каквито и изследвания да направиш, каквито и отговори да получиш, гаранция, че няма да се повтори няма.
Направи си изследванията от първа страница, но колкото и да ровиш пак може да не получиш отговор на въпроса ти.

# 116
Аз съм на същото мнение - да направиш някакви изследвания с оглед твое спокойствие - да, но да ровиш и търсиш отговори, когато такива не могат да бъдат дадени, мисля че не бива да си го причиняваш. Първият път, когато се получи при мен, за жалост, завършило с неуспех, въобще нямах идея, че ще се получи. Просто стана. След това вече, сега мисля само за това - ставам и лягам с тази мисъл, превърнало ми е във фикс идея и съответно нищо не ми се получава. Викай му съдба, или каквото решиш, но ако нещо е писано да стане, все си мисля, че става, но ако не е - ако ще всички изследвания на света да си направиш, пак няма абсолютно никаква гаранция, че няма да се повтори отново. Никой не може да даде гаранция за нищо. Така че търси си развлечения и така...Стискам палци!

# 117
Така е, човек не може за всичко да се изследва, но все пак някак си търся отговор (не че ако го получа някой може да гарантира, че няма да се повтори). Колко време след абразио направихте контролна цитонамазка и микробиология? И кога възобновихте секса?

# 118
На мен секс ми разрешиха след като спре кървенето....дефакто на контролния преглед на 14-ти ден ми разрешиха...а за изследвания цитонамазка и микробиология все още не са ми правили (35-ти ден ми е днес),док.ми каза,ако до 40 дни няма цикъл да отивам на преглед

# 119
  • София
След кюртажа ми казаха секс първия месец само с презерватив, тъй като шийката още не се е прибрала и има опасност от инфекции. Изследвания (МБ и други секрети) след първия нормален цикъл. Закъснение от 45-50 дни след кюртажа се смята за нормално. На хормоните и лигавицата им трябва поне месец да се нормализират. Генетични могат да се пускат веднага. За имунологичните също е добре да се изчака да се нормализира организма.

Общи условия

Активация на акаунт