Център за асистирана репродукция (ЦАР) - тема 29

• 74 562
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Значи аз ще чакам юни. Благодаря!

# 631
Здравейте, момичета,искам да ви попитам мога ли да кандидатствам след като имам 2 инвитро процедури и 2 ЗЕТ  общо 4 трансфера.С неязяснен стерилитет сме и се изисква 4опита преди да се кандидатства по фонда .Та въпроса ми е 2 ЗЕТ водят ли се за опит.Благодаря ви.

# 632
  • София
Здравейте, момичета,искам да ви попитам мога ли да кандидатствам след като имам 2 инвитро процедури и 2 ЗЕТ  общо 4 трансфера.С неязяснен стерилитет сме и се изисква 4опита преди да се кандидатства по фонда .Та въпроса ми е 2 ЗЕТ водят ли се за опит.Благодаря ви.

Водят се - щом има трансфери.

# 633
Води се само, ако към всяка пункция върви трансфер. Тоест 4ри пункции и 4ри трансфера, ако едното липсва не се приемат документите. Аз имам две инсета, две пункции и един трансфер и исках да подам, но проверих и не можеше. След това направих нов опит с фреш трансфер и тогава ме одобриха.

# 634
Здр преди малко им потърсих по тел: номерче 41797 сега колко време се чака за отговор

# 635
Здр преди малко им потърсих по тел: номерче 41797 сега колко време се чака за отговор
Аз подадох вчера и съм с много близък до теб номер. От това, което чета тук, предполагам, че можем да чакаме заповедите през септември.

# 636
Не е обратното, нямаш 4ри пункции:) обади се и ги попитай, или подай така. Но за нас не бешв възможно, макар че апоред моя док брояли пункциите, не трансферите. И все пак накрая ми искаха към всяка пункция трансфер.  Това ми обясниха пункцията върви ръка за ръка с трансфер и обратното. Дано са ме излъгали и при теб да приемат документите така Simple Smile

# 637
Zazu1 За всеки опит важи само след получаване на яйцеклетка, т.с след някаква дейност за стимулация и след това трансфер, ако останат ембриони и те се замразят и в последствие се направи ЗЕТ те не се броят за опит.  Трябват ви още 2 опита ин витро или инсеминации.
Точно заради това, че си брои 1 опит сега може да се кандидатства по фонда само след като и замразените ембриони са използвани, ако са останали от предишен опит.

# 638
  • София
Ами аз рових в Правилника за дейността и там пише вътрематочни инсеминации. Няма такива детайли - яйцеклетки, трансфери и т.н.

# 639
Ние подадохме с 4 инсе без стимулации (по мое желание бяха без).

# 640
Напълно се обърках как след всяка стимулация трябва да има и трансфер при положение,че не всяка стимулация завършва с трансфер.Ако например има стимулация без трансфер и така 4пъти се брои стимулацията за опит ли, според мен опита е трансфера когато има върнати ембриони, а не само стимулация, нали се цели забременяване като се върнат ембриони тогава е опит, а не опит за стимулиране на яйчниците. Стана много дълго днес говорих с ЦАР, но и момичето което ми вдигна не можа да ми  отговори опит ли са ЗЕТ или не, така че утре ще звъня пак на друг номер.Благодаря ви момичета

# 641

tip Lorry, и според мен ще може да подадеш документи така, 2 свежи и 2 ЗЕТ  са си 4 опита.
sunligth, на теб не ти е достигнал един трансфер, затова е трябвало да направиш още един опит.
FalloW, изисква се да си направиш ЗЕТ първо защото така е редно. Не е логично да правиш нова стимулация, като  вече имаш готови бебчета и те само чакт за транфер. ВЯрно зет си го плащаш ти, но няма пълно щастие.

# 642
Не съм специалист, но понеже и аз събирах 4 опита та затова се опитах да споделя нещо, но ако някой има колебания да се обърне към клиниките си, т.к и от фонда тези дами които приемат документите трудно могат да кажат по телефоните какво и как се брои. По принцип: инсеминациите всяка, която има сложени обработени сперматозоиди се брои.
При инвитро: Когато има пункция и в последствие пресен трансфер се брои, но ако са останали ембриони и се е направил после ЗЕТ, последния не се брои. (За това съм сигурна, т. К при мен има такъв опит,  но се брои за 1). То така иначе от 1 опит могат да станат много ембриони замразени и да има доста трансфери Зет, но опита пак се брои за 1.
За другите има яйцеклетки, няма трансфери и прочие може да каже някой само минал по този път или вече подал документи с подобни на вашите опити. И не на последно място ин витрото е индивидуално при всеки и надали тук може някой да се произнесе компетентно.

# 643
Момичета,да Ви питам нещо.
Днес си взех новата лична карта,тъй като сменях постоянен адрес.Другата седмица отивам да си взимам заповедта,освен копие от новата карта ,друго трябва ли ми?

# 644
Аз онзи ден взех заповед, държах си в ръка личната карта, не ми я поискаха. Трябва да си кажеш само входящия номер. А във връзка с новостите спрямо личните данни, доколкото знам копие могат да искат само банките и то ограничено (както и с оглед защита на националната сигурност и изпиране на пари) и то с изричното ти съгласие за какво се ползват данните.

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 09:22 от Малага

Общи условия

Активация на акаунт