Паническо разстройство - 32

• 88 691
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
Коментирахме ли В12. Добревлияел на периферната НС, изцяло при нервни нарушения. Мощен енергетик е. Не, предписаха го на баща ми, но той се оказа алергичен. Има доста ампули да взема аз да си ги фраскам.
Липсвах, че баща ми беше в болница.
Спокоен ден от мен!

# 661
Само да знаете, че понякога витамините от група Б дават учестен пулс.

# 662
И без това се тъпчем с конкор. Мерси, ще си го следя:heartpulse:

# 663

Посещения при психотерапевт, 3 броя до момента. Записах се на водна аеробика (водата много ми помага) и йога. Не пия АД, само валидол. Аз съм с агорафобия и сега се уча да излизам и да пътувам с градския транспорт.
Като цяло гледам да се променя - започнах да си работя върху когнитивите изкривявания,  разкарах 80% от "приятелите си", опитвам се да казвам какво мисля и да не ми пука кой какво ще си каже. Спрях да следя толкова социалните мрежи (даже си спрях нета на телефона), защото ме натоварват.
През фейсбук се запознах с доста хора с ГТР и ПР  и си даваме кураж и съвети. Може би тези разговори най-много ми помогнаха. Видях, че не съм сама и тези страхове, от които се срамувах, ги изпитват много хора. А и те могат да оценят напредъка и постиженията.  
Знаем, че за хората с ПР и ГТР ежедневните дейности са си изпитание... Pensive

# 664
Ехо, нямам мишка. Чак вероятно понеделник евентуално ще си купя. Накратко ако напълним 50 страници няма как да пусна тема и могат да я заключат.
Венчо, в теб ни е надеждата HeartGift Heart

# 665
  • София
Джер, ще пусна, но пак от тел и пак няма да мога да направя активни линковете на първа стр.
Как е баща ти след престоя в болницата ? Ти как я караш?
Б12 е супер вит за нервите, но... невролог ми каза, че от Б витамините се пълнее, имайте 1 наум Wink

# 666
Венчо, нищо, то и без това никой не ги чете.
Мерси, по-добре е баща ми, с шепа лекарства. Едното предсърдие.
Оу, няма тогава, как ще пълнея...

Днес се лекувам, т.е. лекувам ПР с фитнес инструктор. Утре смятам със спасител в аквапарка ни Stuck Out Tongue Winking Eye

# 667
Венчо, нищо, то и без това никой не ги чете.
Мерси, по-добре е баща ми, с шепа лекарства. Едното предсърдие.
Оу, няма тогава, как ще пълнея...

Днес се лекувам, т.е. лекувам ПР с фитнес инструктор. Утре смятам със спасител в аквапарка ни Stuck Out Tongue Winking Eye
Леле как успяваш.
Аз от 5 дни пак ми се върна всичко. Отдавам го на две неща. Хем почна да ми расте мъдрец и от болка едвам спя и взимам болкоуспокояващи постоянно,а другото е че с ММ пак преди дни имахме спречкване с едни роми и така се заяждаха, дали там се стреснах Sad
Утре пък пътуваме за море, а аз пак едвам ходя, тяло не ме държи, давя се, емоционално съм пак нула. Вчера едвам издържах и се почерпих ксанакс и поотминаха нещата, иначе сърцебиене, изпптяване. Не знаех, че толкова малко нещо може да ме разбута, затова минах да пусна и една ПКК е така профилактично, еми всичко е в норма. Усещам как ще си проваля и почивката. Sad

# 668
  • София
Здравейте на всички в темата! За първи път я посещавам и ще съм ви благодарна, ако ме просветлите малко относно паник атаките. На 40 години съм и от 2 години съм с диагноза гранична (лека хипертония) за която пия бета блокер и друго лекарство. Преди повече от месец ми изписаха да пия кортикостероид за няколко дни и от тогава ми се "бъгна системата". Когато започне покачване на кръвното усещах силно стягане във врата и ръцете, което е съвсем нормално при вдигане на кръвно, но според кардиолозите не може да се случи при по-ниските стойности, на които обикновено аз вдигам. Ходих при двама кардиолози с оплакването си и двамата с различни предписания относно лекарствата, но и двамата смятат, че правя паник атаки. Въпросът ми е колко продължава една паник атака? При мен това стягане понякога трае повече от един ден и понякога продължава след като кръвното вече е паднало. Имам направление за психиатър и мисля да посетя такъв, така че бих приела и всякакви препоръки в тази посока. Четох доста за паник атаките и честно да ви кажа не се разпознавам в тези симптоми. Единият кардиолог ми изписа Стрезам, но стягането си остава и след като пия 2 таблетки.

# 669
Michaelina и аз съм като теб относно лекарствата. При мен при ПА ми се покачва кръвното, дори при лека ПА. Изследвания добри, но страха си остава. Пия хапчета за кръвно вечер.

# 670
  • София
Усещам как ще си проваля и почивката. Sad
Просто си остани вкъщи, да си почиваш и прати семейството си на море, да се разведрят.

# 671
  • София
gerinceto какви изследвания са ти правени? Случва ли се при теб симптомите на атака да продължат толкова дълго? Странното е, че аз не изпитвам страх по време на тези кризи...може би подсъзнателно е , не знам..по-скоро търся някакво решение..в лекарствата, в лекарите, в себе си..

# 672
Ами обичайните кръвни изследвания, преглед от кардиолог с ехокардиография/нищо не се откри освен лек пролапс, който го имам по рождение/. Толкова дълга ПА не съм имала. Обичайно ми траят 20-30 мин. Но през това време съм се нагълтала с разни хапчета и след това се пооправям.

# 673
Усещам как ще си проваля и почивката. Sad
Просто си остани вкъщи, да си почиваш и прати семейството си на море, да се разведрят.
И аз тази година така ще направя, те искат да пътуват по-дълго а аз имам нужда от спокойствие и тишина, не ми се виждат хора дори.
Разбрали сме се наесен в началото на септ ако съм по-добре а все ще съм да отидем за 2-3 дни по-наблизо на планина или на БГ Черноморие.
Според мен трябва да се ходи на почивка когато си ок за да й се насладиш а не да й трепериш.На мен пътуванията ми влошават ПА, защото пътувам тежко.

# 674
А и друго някой знае ли хотел или местенце където да се предлага йога, медитация пилатес абе нещо по-като за нас към спането? Много ми се ходи на такова място.

Общи условия

Активация на акаунт