Паническо разстройство - 32

• 88 149
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
Бог да я прости жената. Не съм разбрала, че някой е починал от тук. Ужасно тъжно.

За ставането ми е физически невъзможно да стана сутрин. Усещам се като болна от грип или с тежък махмурлук. С гадене, виене на свят, ужасна умора. Гаденето си е най-гадната част. Какво правя до 5-6. Някой път съм на компа. Друг път чета. А напоследък просто стоя и мисля гледайки в една точка.

# 691
Аз в т .нар. "Нервна почва " хич не вярвам. Не може да няма причини за тия състониЯ. Понеделник съм пак при невролог да мислим какво да правя. Последните 3 месеца бях на Клонарекс ( Ривотрил) и Коаксил, но пак си ги имах симптомите, но по слабо иЗразени, по замазани. Все си мисля че съм направил инсулт и Ямр не го хваща. Или че ще направя инсулт. Имам и 4 доплера . Първия в криЗа, показа с 20% по лош кръвоток в ляво. След няколко дни пак на него. Добър кръвоток. А следващите два на по хубав цветен доплер бяха перфектни.

# 692
Има ли някой от Варна тук във форума?

# 693
Аз страдам от безсъние. Не е от сега. Не мога да си спомня от колко години съм заспивала без табкетка или алкохол. Кошмарно е, цялата депресия те кара да не скучаеш, а на следващия ден си парцал. Вече нищо не ми помага.

Я да строя редиците. Какви са тези он-инклузиви, Турция, па и Наречен направили подобно.
С мен от 8.08 10 дни на екскурзионно по Пирин. Връх няма да се пропусне.

Обичам Ви!

# 694
  • Бургас
И аз трудно се събуждам. Спя до 13-14 часа след обяд. Вечер трудно заспивам.
На мен ми изписаха таблетки Мелатонин 2гр, и след около месец ми се оправи проблемът с късното заспиване и късното ставане.
Не бива да се вземат повече от месец, въпреки че в БГ са без рецепта.
Сега лягам в 23 или 24 и ставам в 8 часа. Дори само заради тази промяна ми се подобри леко състоянието.

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 21:16 от 2345

# 695
  • Бургас
Някой път имам и необясними главоболия преди в ляво. Както и зачервяване на окото, виждат се кръвоносните съдове на лявото око откъм носа , като мрежа изпъкват. И след 20на минути се оправя окото. Също нощни изтръпвания на ръцете от китката надолу.

Цитат
Като вървя по продължително пеш. Повече от 10-на минути нещата се влошават и започва пак тази замаяност и слабост в лявата страна. Някой с подобни проблеми?

Нещо подобно ми се случва както при теб.
Някакъв вид пристъпи, но много леки, а също  и постоянно присъствуващи тревожни мисли. От 6 дни пия Опипрамол 50 мг. вечер преди лягане и се чувствувам много по-добре.
Предполагам, че без терпия няма да мина, но затова ще трябва да се върна в БГ, а засега няма такива изгледи.

# 696
Как сте хора.Аз напоследък не пиша често,но ви следя.Искам да питам има ли някой ,който се плаши от най малкото нещо.В смисъл ядосвам се и хоп сърцето в ушите ,пулсат става космически и цялата се разтрепервам,стряскам се от нещо същото положение,притесни ме нещо или някой пак така.Ужасно е,за един ден може да ми се случи няколко пъти,което ме изкарва извън строй,после цял ден се треса вътрешно.По принцип това не ми е от вчера,но напоследък много зачести .

# 697
Джеренци, синът ми е от 19 юли на екскурзионно по Пирин, но аз не мога да се вържа на подобно нещо. Аз си искам хотела, саунката, парната баня, джакузитоооо. Ще ходя да ставам аз баир-будала като тебе тц....И кво ся....аз като идвам в Огняново няма да те засека, щот ще гониш баирите.

На мен пък мелатонинът не ми помага. Сега съм на 1/2 ремирта и горе-долу спя....по-скоро спя до след обяд, вероятно затова вечер трудно заспивам.

# 698
При мен нещата се развиха така: 1-ви невролог - невралгия, 2-ри изгладена шийна лордоза от рентген снимка - и лошо оросяване на мозъка 3-ти  вестибуларен неврот 4-тислед ямр на шия - невроза, 5-ти лордоза, , 6-ти-не е виждал такова нещо като моето , 7-ми, 8-ми, 9-ти паническо разстройство. От които двама професора и един доцент са ме гледали. Да и при мен от най-малкото напрягане или ядосване не след дълго няколко минути или час се появават симптомите.

# 699
От нерви е. Чил. Simple Smile мускулно е - стягат се мускулите, появява се болка и изтръпване. След като се стегнат те,’притискат нервите и коренчетата им. => болка и изтръпване. Съвсем научно е. Мен чак челюстта ме боли от това.
Като съм спокойна - няма такова нещо. Усети се сама, когато се напрегнеш, как се “стягаш” цялата.
Доказателство - след паническа атака имам такава мускулна треска, каквато имах след първия път, в който отидох на фитнес преди 8 години. Даже повече. Сметни за какво вдървяване става въпрос. Ще живеем.

Жалко за момичето, наистина, но си спомням, че при нея бяха съдови проблемите, имаше реални здравословни. Да й е леко на душата.

# 700
2345, ти каква марка Мелатонин пиеш? Аз пия понякога Неодорм, ама не бих казала, че има много ефект. Объркания ми часовник си стои и съм непродуктивна през деня. А и леко замаяна и дрогирана ме прави, а не спя много по-добре.

alinnna и другите хора с деца, направо ви се възхищавам, че и деца гледате в това състояние. Как успявате? Аз се влача като торба, едвам за себе си се грижа. Да хапна, да се изкъпя, да изляза...буквално ей в тези дейности вече съм се ограничила- до там са ми силиците. Срам ме е от мен честно казано. На нищо вече не прилича моето. Избягвам познати вече, че като питат какво правя и ми иде да потъна. alinnna Ти как успяваш да се грижиш за сина си ако ставаш в 14 часа?

Slavun78, ти си точно в оня цикъл, в който много тук сме минали. При мен почна с главоболие и изтръпване в гърба и оттам 500 лекаря, изследвания и т.н. по-късно нямам никаква диагноза. Само дето потроших нерви и пари.
Това за стегнатите мускули е абсолютно вярно. Аз като съм била в най-тежките ми моменти, най-тревожните, имах жестоки болки по цялото тяло. Не мускулна треска, а просто все едно ме е блъснала кола.

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 00:38 от lovely

# 701
Като ви слушам за болките, които изпитвате, не мога да повярвам, че може да са от ПА.
Така бях много време или един ден съм зле, три добре и пак зле. И аз обикалях и се изследвах, но на мен всички ми казваха, че болките са от гръбначните проблеми и засегнатата периферна нервна система. Да, всички изписваха и успокоителни но казаха заради хипохондрия и депресия. Никой не спомена ПР....
А аз имах чувството че се разпадам.....
Дори една....рехабилитаторка ми каза фибромиалгия.

# 702
Наистина е трудно да се повярва, че нервната система може да ни донесе всички тези симптоми, но трябва да предупредя че невинаги нервите са причината.Мен преди да ми дадат лекартсва за нервите ми изледваха всичко друго което би могло да наподоби тези симптоми- хормони, захар, наблегнаха на щитовидна жлеза, че там имам увеличение на самата жлеза, правиха ми и онези гадни тестове с пиене  на глюкоза сутрин на гладно, чак тогава останаха нервите.
А тези които не вярват ето малко инфо:
https://lekuva.net/23423/srivat-vav-vegetativnata-nervna-sistema … ya-organizam.html

# 703
Благодаря alinna ще погледна и Медика.Kissing Smiling Eyes

# 704
  • Бургас
lovely,
Ето това ми изписаха по рецепта.
http://austria-c.medikamentenportal.com/reiseapotheke/circadin-m … nin-2mg-x-30.html

Лекарят категорично отказа да ми даде втора рецепта. Не било добре повече от един месец да се пие. На мен ми помогна дотолкова, че започнах да се събуждам по-рано, след което последва и заспиване по-рано. През последните 2-3 години започнах все по-късно да заспивам, преди циркадина някъде към 4 сутринта и спях до 13.00  часа. След таблетките, около месец вече, си лягам в 23.00 или 24.00 часа и ставам в 8.00.
Сега, след като вече 6 ден пия Опипрамол спя по-непробудно и сутрин спя до 9.00 часа.

И аз така се срамувам, че мога да върша само най-необходимото.
Точно както казваш- срам ме е от себе си.
И много ме боли от това, че близките ми не приемат, че съм болна, а ме обвиняват в мързел.
Все още удържам положението и не съм на никого финансово в тежест, но се притеснявам ако нещата се влошат как ще се справя.

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 10:55 от 2345

Общи условия

Активация на акаунт