Паническо разстройство - 32

• 88 928
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте отново.Благодаря за отговорите.Днес бях на психолог-невролог изписа ми золофт 50 мг по 1/2т. 1път на ден.Като прочетох листовката обаче направо ми стана лошо...
Някой от вас приемал ли ги е?
Иначе от вчера насам съм все в едно и също положение,тревожност прорязващи болки в гърдите от време на време.Пих сутринта 25капки от анервина после на обяд 2хапчета Алора следобяд пак 2бр.Алора и няма ефект.Не ми се е случвало такова нещо до сега.Чудя се доколко са силни тези лекарства или действат с натрупване или аз съм много зле....

Аз пия золофт. Половин таблетка е ужасно малко, това е дозата, на която стартираш. Нищо няма да ти стане, действа с натрупване, и то като стигнеш оптимашнага доза. Аз съм на 1 хапче. В началото може да ти засили тревожността. Не чети листовки.
Благодаря.Ще го започна силно се надявам да не я засилва.Има ли положителен ефект при вас и колко време трябва да се пият,постоянно ли?

Ако я засили в началото, се изписва успокоително. Принципно първите 2 седмици се пие заедно с такова, за да тушира ефектите и да се успокоиш. Ще почне да действа към 20-30 ден. Пия ги от три-четири месеца вече. Имам положителен ефект, но аз ги пия с ривотрил, който съм намалила, нп не съм спряла изцяло. Имам охромен напредък, защото преди бях почти всяка вечер в пирогов, а откакто ги пия, не съм ходила нито веднъж. :Д така че за мен си е напредък. Не съм получавала също паник атаки. Имам моменти на тревожност и сигурно ми е ниска дозата.

# 271
Алина,Дани разкажете нещо за тази ашваганда.От къде да я купа,за какво действа и тн.С две думи вие защо я пиете.стана ми интересно.

# 272
Лени,  мерси, и личната не знаеше, та сега си имам  90 таблетки от 0,25. Не, не че не сме наркомани в тази тема, ама такива ни направиха  - зависими от бензото.
Взех и повече, понеже  личната ми е в София и малко трудно, финансово, да идвам през месец.

Малко трябва да погледна, телк само да минеш през комисията да ти даде болнични още, освен полагаемите.
Айде да се ровя, да чета.
Търся вариант, за нас безработните.

# 273
Ашвагандата е за намаляване нивата на стрес. Има я в аптеките. Най-достъпна като цена е на хималая, а и аз по-лесно се доверявам на аюрведичните добавки.

# 274
  • Софиянка в Пазарджик :)
Здравейте отново.Благодаря за отговорите.Днес бях на психолог-невролог изписа ми золофт 50 мг по 1/2т. 1път на ден.Като прочетох листовката обаче направо ми стана лошо...
Някой от вас приемал ли ги е?
Иначе от вчера насам съм все в едно и също положение,тревожност прорязващи болки в гърдите от време на време.Пих сутринта 25капки от анервина после на обяд 2хапчета Алора следобяд пак 2бр.Алора и няма ефект.Не ми се е случвало такова нещо до сега.Чудя се доколко са силни тези лекарства или действат с натрупване или аз съм много зле....

Аз пия золофт. Половин таблетка е ужасно малко, това е дозата, на която стартираш. Нищо няма да ти стане, действа с натрупване, и то като стигнеш оптимашнага доза. Аз съм на 1 хапче. В началото може да ти засили тревожността. Не чети листовки.
Благодаря.Ще го започна силно се надявам да не я засилва.Има ли положителен ефект при вас и колко време трябва да се пият,постоянно ли?

Ако я засили в началото, се изписва успокоително. Принципно първите 2 седмици се пие заедно с такова, за да тушира ефектите и да се успокоиш. Ще почне да действа към 20-30 ден. Пия ги от три-четири месеца вече. Имам положителен ефект, но аз ги пия с ривотрил, който съм намалила, нп не съм спряла изцяло. Имам охромен напредък, защото преди бях почти всяка вечер в пирогов, а откакто ги пия, не съм ходила нито веднъж. :Д така че за мен си е напредък. Не съм получавала също паник атаки. Имам моменти на тревожност и сигурно ми е ниска дозата.
Не ми изписаха успокоителни,дали ще е грешно ако изпия 2таблетки Алора при положение че съм пила днес сутринта рано Золофт-а?

# 275
  • Перник
Здравейте, някой от вас с мигрена? Какво пиете? 2 дни щях да полудея от едностранно главоболие, болка в окото и гадене. От стандартните беналгин, ацефеин, аналгин и паракофдал нищо не ми помогна. Пих и седалгин нео също нещо. Преди години съм пила кофергамин и хедан/хедана е бг аналога на имигран-а/, но сега не знам дали са съвместими с деанксит и ксанакс, които пия/второто при нужда/
Някой ако е с подобен проблем, моля да сходели, че ако се повтори пак ще си резна тиквата, ужасно беше... Sad

# 276
  • София
Нежи, кумът ми е с такава мигрена и има мн дълги кризи. Скоро пак го хвана и се спаси с Милгама Н 3 пъти на ден по 1. Попрочети за нея, витамини от Б групата са. Може да пробваш и с по-малка доза като за начало.

# 277
Аз често имам главоболие, което продължава понякога и на другия ден. Често е в едното слепоочие. Най-ми помага упсарин, но понякога го връщам, като е мн силно. Също като легна да поспя ми минава, като хапна добре или си взема горещ душ. Успех!

# 278
Моя бивша колежка беше с мигрена. Тя се спасяваше с аулин. А аз мислех, че той е за болка в зъбите  Embarassed

# 279
Здравейте, искам да питам някой от вас пил ли е медикаменти от рода на прегабин, лирика, бриека/съставката  е прегабалин. Изписаха ми прегабин за четири седмици по 75мг. вечер за съня главно и същевременно да повлияе добре и на болката в кръста, която е хронична от дискова херния. Доктора ми каза,че това е твърде малка доза и да го спра от раз без намаляване. Нямало да има никакви последици. Същевременно от два месеца пия дуксет и тритико, чувствах се доста добре, особено седмицата преди спирането на прегабина. Ден след сипрането първо почна безсъние, но най-страшното е зверско, хипер потене, предимно в областта на лицето и главата. Замайване и прималяване, особено при влизане от вън вътре. Все едно съм в адска менопауза. Напрежението и тревожността също се засилиха отново, предполагам е постфактор. В листовката пише,че медикамента се при апоне в рамките на седмица, но аз го спрях от веднъж. По принцип се пиело в двойни, тройни дози,  амоята понеже е малка затова така ме накара. Звънях му, казах му чевече шести ден състоянието е много зле и доста напрегнато, а потенето е хипер, откачам. Чувството е все едно ти пада кръвното и прималява и тече от теб вода от лицето ти. Каза ми доктора,че можело да е като реакция на отнемане от лекарството, което се случвало много, много рядко. Ако не отмине до десетина дни/днес е шести ден/, били нови симптоми на тревожност, които са се активирали, но преди това не съм имала това изпотяване изобщо никога по този начин. Вчера правих ехограф на щитовидна жлеза, напълно нормална е. Имал ли е някой от вас досег до тези лекарства и подобни странични симптоми?

# 280
Здравейте отново, тези дни пак имах ужасни преживявания! Толкова много ме е страх! Може би наистина имам някакъв приблем със сърцето, усещам тежест в гърдите, пробождания... Питам се дали тези симптоми не предвещават инфаркт?!
Онзи ден с пулс 130 и с изпотяване и причерняване наистина се изплаших! Била съм и с по-учестен пулс, но всеки път усещам нещо ново и различно и все се плаша.
У дома имам и ксанакс, и атаракс, или билкови хапчета. Вече не знам какво да правя?! Опитвам всичко! Лошите мисли и страха не изчезват. Техники за дишане се опитвам да прилагам, но е трудно, особено когато съм много тревожна. Консултирам се с психолог, скоро и с психитър. Пак ще ходя на кардиолог. Според първият сърцето ми е добре, но на холтер хвана надкамерна тахикардия.
Не съм оставила нещата така, опитвам се да се боря, но получа ли „криза”... всичко сякаш отива ня вятъра!
Превърнах се в хипохондрик, тежащ 45кг.
На мен капките рескю за овладяване на паниката не ми помогнаха, но на дрруг човек може да са подействали добре!
Здравей,

Първото нещо, което бих посъветвала е ако мисълта за инфаркт те тревожи и изяжда -отиди на лекар, за да ти каже, че не е това и да не се тревожиш. Така аз имах бъбречна инфекция преди време, оттогава усетя ли болка в тази област и изпадам в паника. Казвах си - ще отида на лекар, после след като ПА мине си казвах - а няма нужда, добре съм вече, но след няколко дена пак изпадах в паника. И така продължи доста време, докато накрая не отидох и ми казаха, че е невралгия.. За съжаление обаче минах през доста ПА и излишни тревоги, натрупах стрес в тялото си и то се превърна в порочен кръг.

Имай предвид, че сърцето е много силен мускул, това сърцебиене за него е една тренировка.  Мислиш ли, че ако си бягала и тренирала във фитнеса ускорения пулс ще те притеснява ? Естествено, че не, но когато си в спокойно състояние и го усетиш се стряскаш и това разбира се прави нещата по-зле.
Усетиш ли ускорения пулс, не се стряскай, не се 'дърпай' от усещането. Приеми го и си кажи че се чувстваш развълнувана, и че е дошло времето на тренировка на сърцето.

Най-голямата грешка при паниката е как я приемаме. Когато я приемем със страх и се стегнем в целта си 'Стегни се какви са тия усещания' 'О, не ', това не помага. Това беше най-голямата ми грешка - започваш със страшни мисли 'Ами ако това е еди какво си?Ами ако сега ми стане лошо? Ами ако....' И това едно по-едно се превръща във вълна, която става неконтролируема. В други моменти пък, не мислиш нищо пък отново те заливат усещания...Важното е как ги приемаме, не трябва да ги приемаме като нещо повече от усещания. Колкото и странно да звучи - трябва наистина да ги примем. Отговарям си на всяко ''ако'' - Ами ако сега ми стане лошо? - Много важно, ще ми мине. Ако повърна (напр.) ще е имало нужда тялото ми, ще се прибера и ще си легна и ще си почина. - Ами ако ме болят бъбреците - Всичко се лекува, преди мина - и сега ще мине, не е кой знае какво. Надявам се, схващаш идеята.

След което усещанията като треперене, сърцебиене, свит стомах, гадене - повтарям си че са просто усещания, в които няма нищо страшно, приемам ги - нека са там. Ако ли пък продължава си казвам, че съм развълнувана, че това е вълнение, че е много вълнуващо. И най-важната част след това е, да продължа да правя с каквото съм се захванала, или ако не съм с нещо конкретно- да се захвана.
Знам че звучи странно, но РАБОТИ. След цялата тази процедура целия стрес преминава и си отива (не завинаги за съжаление, получавам си ги емоциите, но ги туширам и те се изпаряват. Стреса обаче, който преди това натрупах с паник атаките трябва повечко време, за да премине)

Това е подход, който е изключително неинтуитивен, но работи. Аз се чувствам мноого по-добре. Нямам вече ПА. Пристигат усещанията за свит корем, гадене, притеснение, но успявам да ги приема и да си кажа всичките тези неща и преминават. Извинявам се за дългия пост...Този подход го прочетох в тази книга - https://www.amazon.co.uk/Dare-Anxiety-Stop-Panic-Attacks/dp/0956596258 . Ако някой се интересува бих могла да споделя още мъдрости от там. Simple Smile

# 281
Здравейте отново, тези дни пак имах ужасни преживявания! Толкова много ме е страх! Може би наистина имам някакъв приблем със сърцето, усещам тежест в гърдите, пробождания... Питам се дали тези симптоми не предвещават инфаркт?!
Онзи ден с пулс 130 и с изпотяване и причерняване наистина се изплаших! Била съм и с по-учестен пулс, но всеки път усещам нещо ново и различно и все се плаша.
У дома имам и ксанакс, и атаракс, или билкови хапчета. Вече не знам какво да правя?! Опитвам всичко! Лошите мисли и страха не изчезват. Техники за дишане се опитвам да прилагам, но е трудно, особено когато съм много тревожна. Консултирам се с психолог, скоро и с психитър. Пак ще ходя на кардиолог. Според първият сърцето ми е добре, но на холтер хвана надкамерна тахикардия.
Не съм оставила нещата така, опитвам се да се боря, но получа ли „криза”... всичко сякаш отива ня вятъра!
Превърнах се в хипохондрик, тежащ 45кг.
На мен капките рескю за овладяване на паниката не ми помогнаха, но на дрруг човек може да са подействали добре!
Здравей,

Първото нещо, което бих посъветвала е ако мисълта за инфаркт те тревожи и изяжда -отиди на лекар, за да ти каже, че не е това и да не се тревожиш. Така аз имах бъбречна инфекция преди време, оттогава усетя ли болка в тази област и изпадам в паника. Казвах си - ще отида на лекар, после след като ПА мине си казвах - а няма нужда, добре съм вече, но след няколко дена пак изпадах в паника. И така продължи доста време, докато накрая не отидох и ми казаха, че е невралгия.. За съжаление обаче минах през доста ПА и излишни тревоги, натрупах стрес в тялото си и то се превърна в порочен кръг.

Имай предвид, че сърцето е много силен мускул, това сърцебиене за него е една тренировка.  Мислиш ли, че ако си бягала и тренирала във фитнеса ускорения пулс ще те притеснява ? Естествено, че не, но когато си в спокойно състояние и го усетиш се стряскаш и това разбира се прави нещата по-зле.
Усетиш ли ускорения пулс, не се стряскай, не се 'дърпай' от усещането. Приеми го и си кажи че се чувстваш развълнувана, и че е дошло времето на тренировка на сърцето.

Най-голямата грешка при паниката е как я приемаме. Когато я приемем със страх и се стегнем в целта си 'Стегни се какви са тия усещания' 'О, не ', това не помага. Това беше най-голямата ми грешка - започваш със страшни мисли 'Ами ако това е еди какво си?Ами ако сега ми стане лошо? Ами ако....' И това едно по-едно се превръща във вълна, която става неконтролируема. В други моменти пък, не мислиш нищо пък отново те заливат усещания...Важното е как ги приемаме, не трябва да ги приемаме като нещо повече от усещания. Колкото и странно да звучи - трябва наистина да ги примем. Отговарям си на всяко ''ако'' - Ами ако сега ми стане лошо? - Много важно, ще ми мине. Ако повърна (напр.) ще е имало нужда тялото ми, ще се прибера и ще си легна и ще си почина. - Ами ако ме болят бъбреците - Всичко се лекува, преди мина - и сега ще мине, не е кой знае какво. Надявам се, схващаш идеята.

След което усещанията като треперене, сърцебиене, свит стомах, гадене - повтарям си че са просто усещания, в които няма нищо страшно, приемам ги - нека са там. Ако ли пък продължава си казвам, че съм развълнувана, че това е вълнение, че е много вълнуващо. И най-важната част след това е, да продължа да правя с каквото съм се захванала, или ако не съм с нещо конкретно- да се захвана.
Знам че звучи странно, но РАБОТИ. След цялата тази процедура целия стрес преминава и си отива (не завинаги за съжаление, получавам си ги емоциите, но ги туширам и те се изпаряват. Стреса обаче, който преди това натрупах с паник атаките трябва повечко време, за да премине)

Това е подход, който е изключително неинтуитивен, но работи. Аз се чувствам мноого по-добре. Нямам вече ПА. Пристигат усещанията за свит корем, гадене, притеснение, но успявам да ги приема и да си кажа всичките тези неща и преминават. Извинявам се за дългия пост...Този подход го прочетох в тази книга - https://www.amazon.co.uk/Dare-Anxiety-Stop-Panic-Attacks/dp/0956596258 . Ако някой се интересува бих могла да споделя още мъдрости от там. Simple Smile

Ще сме ти благодарни. Аз от няколко години имам стеатоза на ч.дроб, правя изследвания, ходя на гастро, сано ензимите са малко нагоре, но много често усещам вдясно болка и започва голямо притеснение, хем ограничавам храната, пия бял трън, но постоянно като ме заболи и си мисля най лошото:)

# 282
  • София
Здравекте ще ми бъде полезно да дадете мнение ,защото само се лутам.
На32г.съм всичко започна ,когато почина баба ми и ми се натрупаха др. Неща-преди 10г. Изпаднахв холяма криза губех реалност около себе си ,не ме свъртаще на едно място изписаха ми атаракс и така пиех го ,но нищи малко след това срещнах мъжа ми и той ми помогна да спра хапчетата и да изплувам,буквално допреди три години ми нямаше абсолютно нищо,докато не се скарахме за глупости и не отидох при майка за няколко дни уж се оправихме и разбрах,че ми е изневерил и хоп честито отключих юак силна паника,треперене,повръщане,чувство ,че ще полудея,немога да седя на едно място .....оправихме се с него и почнахда пия ксанакс и ходих на психолог поусвестих се и разбрах,че съм бременна и всичко беше наред докато един ден не си помислих,че неможе да махам и слагам бе ето когато исках и айде нова криза,но се справих сама нямах избор,да кажа ,че съм и с кшаустрофобия....така изкарах си майчинството спокойно ,докато не дойде момента да се върна на работа,мисълта,че немогА да си тръгна,когато искам и изпаднах в криза.пак серията неспане,повръщане,треперене,не че свърта на едно място.Моля Ви ,дайте мнение .сега пак пия ксанакс,но все трябва да работя .а само като си помисля,ченемога да си тръгна,когато ислам и изпадам в дупка.Болничен съм до 29 з,а послеееее.....

# 283
Здравейте,някой от вас има ли като проблем треперене на ръцете?Моите много силно треперят,което определено ми пречи на работата.Не знам дали е от тревежността или от лекарствата.Чудя се дали има някакви лекарства,които намаляват този проблем,все пак трябва да се работи:smile:

# 284
Миси, като на алкохолиците от малка ми треперят.
Пък питай нас с Али, като трябва да се представяме пред публика. Целите треперим.

Донякъде белергаминът ми е спирал треперенето, но е временно решение.

Общи условия

Активация на акаунт