За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 76 803
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Хумус с какъв тахан правите - натурален или бял?

# 436
Имаше една салата с тиквички, морков и някакъв дресинг. Беше я съставил мъж.
Помни ли я някой?

Последна редакция: нд, 29 апр 2018, 18:58 от ябълка

# 437
Помни ли я някой?

Тая САЛАТА ОТ ТИКВИЧКИ - НЕВЕРОЯТНА ВКУСОТИЯ правя вкъщи от години, понякога с моркови, понякога без. Иначе, и аз на опашката за рецептата, че харесвам подобни салатки. Peace

# 438
Помни ли я някой?

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D1%87%D0%BA%D0%B8

# 439
  • Русе
Помни ли я някой?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2016/08/blog-post_21.html

# 440
  • Г. О.
Здравейте. Замразена коприва във фризер (за 10 дни), след това извадена от фризера и забравена навън, размразена...след това става ли отново за замразяване? След 2 месеца трябва да я вземе една жена и се чудя дали ще прилича на нещо тогава?

# 441
Здравейте. Замразена коприва във фризер (за 10 дни), след това извадена от фризера и забравена навън, размразена...след това става ли отново за замразяване? След 2 месеца трябва да я вземе една жена и се чудя дали ще прилича на нещо тогава?

Според мен не. Повечето неща не могат да се замразяват повторно.

# 442

Blink_me , аз я замразявам директно измита и сурова. Но може да се замрази и бланширана, помислих си, ако я бланшираш (при положение, че не е била) и след това пак да я замразиш, дали няма да стане? Бланширането, знаеш -   трябва да попариш копривата за 2-3 минути в подсолена вода, след това да я залееш със студена, за да спрете процеса на готвене. Оставяш да се отцеди добре, слагаш в плик и прибираш във фризер.

# 443
  • Г. О.
Лабрекс, аз май прецаках нещата, късно попитах тук.  След дъжд-качулка. Пликовете са отново пъхнати вътре..самата коприва сигурно е станала на каша при размразяванато и водата, която се е образувала вътре в плика, после пак като замръзне...Не знам, дали да я хвърля  и да не се изложа пред жената? Благодаря ви, момичета, за отговорите. Опасявах се, че ще са точно такива.

# 444
Лабрекс, аз май прецаках нещата, късно попитах тук.  След дъжд-качулка. Пликовете са отново пъхнати вътре..самата коприва сигурно е станала на каша при размразяванато и водата, която се е образувала вътре в плика, после пак като замръзне...Не знам, дали да я хвърля  и да не се изложа пред жената? Благодаря ви, момичета, за отговорите. Опасявах се, че ще са точно такива.

Blink_me, в краен случай пробвай, сготви копривата от един плик на нещо елементарно, то не че кой знае какви сложни манджи има с коприва, виж как е и ще прецениш. Peace

# 445
Купи нова коприва Simple Smile

# 446
  • Sofia
Дали ще се  подкваси млякото,ако сложа айран вместо лъжица подкваса?

# 447
  • София
Скоро купувах готварска сметана Elle &  Vire, но не беше течна, а гъста като заквасена. Беше в срок и нямаше странен вкус. Това нормално ли е? Аз очаквах да е течна, трябваше с вода да я разреждам, че да готвя с нея..
Това е най-хубавата сметана на пазара в момента. Много я ползвам, става за абсолютно всичко, и за готвене и се разбива фантастично за торти.

Нищо и няма!  Също така и спанак и лозовите листа. Скоро готвих лозови листа размразих ги  напълно, останаха ми и аз ги сложих обратно. Това не за първи път го правя  , нищо им няма.

# 448
Дали ще се  подкваси млякото,ако сложа айран вместо лъжица подкваса?
Не

# 449
Направих месото със сметаната и топеното сирене. Благодаря на всички за рецептите  bouquet
Но ... се получи нещо, което не знам как ще сложа в чиниите... Сметаната се пресече и сега "соса" е отделена течност /вино, соев сос и от месото/, сметаната, която е на парчета и топчета и топеното сирене си е нормално само... Confused Къде сбърках?

Общи условия

Активация на акаунт