За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 533
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
  • София
  • Мнения: 11 707
Предложете рецепта за запечени, но като глазирани картофи на фурна. Обикновено ми се разкашкват или нямат този желаят златист загар.
1. http://recepti.gotvach.bg/r-96624-Картофи_на_фурна_с_хрупкава_маслена_коричка_от_корнфлейкс

2. http://recepti.gotvach.bg/r-91161-Запечени_картофи_по_провансалски

3.http://recepti.gotvach.bg/r-87425-Картофи_Fondant_(Топящи_се_картофи_на_фурна)

4.http://recepti.gotvach.bg/r-84133-Шарени_картофи_на_фурна_с_розмарин_и_чесън

5. http://recepti.gotvach.bg/r-83972-Запеканка_с_два_вида_картофи_и_сирена

6. http://recepti.gotvach.bg/r-81457-Прорязани_картофи_с_чедър

7. http://recepti.gotvach.bg/r-79063-Магически_картофи_на_фурна

8. http://recepti.gotvach.bg/r-94665-Икономична_вечеря_с_надупени_картофи

9.http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2014/05/blog-post_7269.html

# 661
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Предложете рецепта за запечени, но като глазирани картофи на фурна. Обикновено ми се разкашкват или нямат този желаят златист загар.

много зависи какъв сорт картофи ползваш.
за да имат златист загар, трябва да имат нишесте, което при високата температура се карамелизира. Peace

# 662
  • Мнения: 9 656
За загар не знам, ама много хрупкави се получават картофите ако се овалят предварително в брашно. Естествено е доста нездравословно така Simple Smile

# 663
  • Мнения: 10 379
Пресните картофки, които продават обелени по пазарите хващат такъв загар, защото кората им обикновено не е обелена докрай. Аз постигам такъв запечен вид като ги готвя с малко олио в тиган с покритие. Задължително трябва да има и капак, разбърквам ги често, за около 15-20 минути са готови. Понякога слагам и чесън на прах, мащерка и пушен червен пипер, стават много приятни

# 664
  • София-Младост
  • Мнения: 23 353
И да добавя при печене  върху хартия, само с мазнина  и подправки и на висока Т. Или ако е в тавичка отново с мин.количество течност, за да могат да се пекат, а не варят...при варенето се разкашкват.

# 665
# 666
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Ох тук картофи да искате, има невероятно разнообразие, но не са като българските картофи. Седят някак тричави като ги сготвя, като пресечени отвътре, не мога да го обясня. В България например редовно правех сотирани, които мн обичаме, тук и един път не ми се получиха. Смазват се, разкашкват се...
Пресни картофи също не съм виждала все още, а и не съм им почитател. Коричката ми нагарча, а пипкаво беленето им.
Благодаря за безбройните идеи, ще ги тествам една по една.

# 667
  • Мнения: 9 108
Беленето на пресни картофи е много лесно -измиваш, слагаш в тенджера ,, не повече от 1/2 да е, слагаш шепа ситна сол, затваряш с капак и раздрусваш яко за 30__40 сек. Отваряш и миеш - кората е паднала. Но става само с наистина пресни картофи

# 668
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
пресни картофи не беля. минавам ги с четка за зеленчуци, в краен случай с гъбата за съдове и ги ядем с кората.
купувам био.

# 669
  • Мнения: 2 560
Пресните картофки и аз ги беля с нова, неизползвана гъба за чинии.
Не всички картофи се запичат и глазират добре. Зависи от сорта, според мен. Ние много обичаме печени картофи, с подправки, сол и мазнина, върху хартия за печене, без вода. По принцип стават хрупкави, но последния път не станаха. Явно картофите бяха по- различни, щото технологията на приготвяне си беше същата😊

# 670
  • София
  • Мнения: 4 712
Може би не е за тук въпроса ми но все пак ....имам страшно много прясна мента какво мога да направя с нея ?!

# 671
  • Мнения: 9 656
Мохито, лимонада, изсуши я за чай Simple Smile Мисля, че може и да се замрази.

# 672
  • Плевен
  • Мнения: 602
Аз правя и сироп от мента   http://recepti.gotvach.bg/r-4084-Сироп_от_мента?l=1
За да издържи по-дълго като сложа захарта , загрявам до кипене и внимателно наливам в бутилки или бурканчета, които могат да се затворят херметически . Зеленият цвят обаче се постига с хранителна боя.

# 673
  • София
  • Мнения: 11 707
Купувам си специално мента и след това я замразявам. Правя чудесна лимонада с нея, изцедени лимони, малко захари газ .вода.

# 674

Общи условия

Активация на акаунт