За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 76 531
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Чела съм тук, в темата, че някои потапят корите във вряща вода. Аз не  правя така, а слагам повечко бешамел. Та опитай с потапяне във вряща вода.

# 91
  • София
Благодаря Flowers Hibiscus

# 92
  • На брега на реката
Идеи как да приготвя риба треска? Хубаво бяло прясно филе е, даже не знаех, че е треска. Неща по-специално има ли в готвенето й?

# 93
Няма нищо особено - на фурна, във фолио, но щом е филе, мисля най - вкусно ще е панирана.
Филетата потапяш в яйце, брашно, яйце,  галета и пържиш.

# 94
Здравейте. Купих си голям глинен гювеч, но се оказа, че дъното е наранено като след измиване се отлюспи парче с диаметър около 0.5см като отдолу се вижда освен кафеникавата глина и нещо бяло, което не знам какъв материал е. Мислите ли, че при това положение гювечът е безопасен за ползване. Пропуснах да кажа, че дъното е гланцирано.

# 95

Билян@, предлагам ти Шоколадово-портокалов терин или можеш да използваш крема, който е разкошен:
https://nashiterecepti.com/recipes/shokoladovo-portokalov-terin-1

# 96
beauty_magnolia, аз не обичам мляко с ориз, но го правя така и домашните го харесват.
Смесвам 1 л прясно мляко с 1 и 1/2 ч.ч. вода и щипка сол, слагам да заври. Прибавям 1ч.ч. ориз, варя на по-слаб огън ( на 3 от 6 степени), докато набъбне и омекне оризът. Добавям 1ч.ч. захар, като заври отново, свалям от котлона. Слагам ванилия и разсипвам в купички.
1ч.ч =240 мл (тези големите , червените на Нес кафе). Да ви е сладко!
На супа от коприва правя или варена застройка, или (по-често) я оставям бистра и всеки си слага кисело мляко.

# 97
Fortuna, много благодаря Flowers Hibiscus Подробно, точно и ясно, сега се залавям 🤗

# 98
  • София
Здравейте. Купих си голям глинен гювеч, но се оказа, че дъното е наранено като след измиване се отлюспи парче с диаметър около 0.5см като отдолу се вижда освен кафеникавата глина и нещо бяло, което не знам какъв материал е. Мислите ли, че при това положение гювечът е безопасен за ползване. Пропуснах да кажа, че дъното е гланцирано.
Ще се опитам да им го върна, защото може отново да се отчупи парче. Вероятно не е добре изпечена глината.
Чела съм тук, в темата, че някои потапят корите във вряща вода. Аз не  правя така, а слагам повечко бешамел. Та опитай с потапяне във вряща вода.
По принцип корите не ги варя, ако нещо не е указано в рецептата, такава беше последната ми рецепта която приготвих, но тя беше основно с много  доматен сос,  с кори предварително потопени в топла вода. Основното е за другите варианти сйс суровите кори  е многото бешамел. Заливаш обилно навсякъде по-много.

# 99
  • София
Дами, колко време да варя под налягане замразен агнешки комплект?

# 100
30 - 35 минути след завиране.

# 101
Купен от магазин не бих варила замразен.

# 102
  • софия
Аз не бих препоръчала филе от треска  да се панира. Разхищение на най-хубавото месо . На тефлонов тиган с малко масълце и свежа подправка и сол и с някаква гарнитура по вкус

# 103
  • На брега на реката
Мариноваха го с лимон, соев сос, сол и пипер, овалят с царевично и пшеничено брашно и изпекох. Много се хареса, кости нямаше, не ни блъскаше на блато, абе това е нашата риба Simple Smile

# 104
Здравейте.
Много моля за изпитана рецепта или съвет за агнешко с картофи на фурна.Става въпрос за бут или плешка,незнам още.
Няма да има време за мариноване ,може ли направо във фурната?Картофите в началото ли да ги сложа?Градуси на колко?Може ли да го оставим за няколко часа на бавна температура,докато се поразходим или е рисковано Embarassed
(ще ходим на екскурзия и там ще го правим,даже не знам каква е печката Confused)

Общи условия

Активация на акаунт