За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 76 680
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Получи се, просто се вари повече! Ракия се притеснявам, защото малко детенце яде също.
А бях сложила 200мл вино, според вас успява ли алкохола в него да се изпари през капака на гювеча за 3часа?
Всеки алкохол се изпаря напълно за има-няма 1 мин. Направила си грешка като не си сложила ракия.

# 166
  • München, Deutschland
За сряда съм обещала на колегите да опека домашен сладкиш и да занеса, защото напускам работа и тук е прието да опечеш нещо сам.
Обаче трябва да стигне за около 30 човека. Никой от тях няма да има претенции как да изглежда визуално, нито пък ще има особено много време да го яде, защото този отдел работят по машинии ще имат около 1/2 час обедна почивка, в която да се почерпим.

Ето въпросите:
-  няколко по-малки или може да се изпече един голям в тавата на печката? Никога не съм пекла нещо толкова огромно... Не ме бърка да пека на няколко пъти.
- колко брашно горе-долу за толкова много хора, за да знам как да скалирам рецептите? Понеже това е общо взето величината, която няма да се промени, иначе течностите могат да са различни...
- приемам и рецепти за десерти, които да не са сложни, а да са ефектни, нямам претенции за съставките Simple Smile

И ако някой е правил десерт за толкова хора, да дава каквито съвети се сеща. Simple Smile Утре трябва да купя продуктите и да го направя, за да го занеса другиден.

Благодаря много на всички отзовали се.

# 167
  • София
Моля за рецепта за захарни курабийки Simple Smile
Правила съм, но след 2-3 часа стават преседливо сухи и твърди като павета.

# 168

Тези със сигурност остават меки и на втория ден. Повече не са стояли, апват ги.  Mr. Green
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_8667.html

# 169
  • Русе

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/04/blog-post_5825.html

# 170
  • Русе
За сряда съм обещала на колегите да опека домашен сладкиш и да занеса, защото напускам работа и тук е прието да опечеш нещо сам.
Обаче трябва да стигне за около 30 човека. Никой от тях няма да има претенции как да изглежда визуално, нито пък ще има особено много време да го яде, защото този отдел работят по машинии ще имат около 1/2 час обедна почивка, в която да се почерпим.

Ето въпросите:
-  няколко по-малки или може да се изпече един голям в тавата на печката? Никога не съм пекла нещо толкова огромно... Не ме бърка да пека на няколко пъти.
- колко брашно горе-долу за толкова много хора, за да знам как да скалирам рецептите? Понеже това е общо взето величината, която няма да се промени, иначе течностите могат да са различни...
- приемам и рецепти за десерти, които да не са сложни, а да са ефектни, нямам претенции за съставките Simple Smile

И ако някой е правил десерт за толкова хора, да дава каквито съвети се сеща. Simple Smile Утре трябва да купя продуктите и да го направя, за да го занеса другиден.

Направи две порции. Нарежи го на хапки и ще стигне.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/09/blog-post_28.html

# 171

Ето въпросите:

Този стига за 30 човека, ако си взимат само по 1 парченце.

Kекс на американските домакини

Продукти:
6ч.ч.брашно
4ч.ч. захар
1,5 ч.ч.олио
4 ч.л оцет
2 ч.л. сол
5 ч.л сода
4 ч.ч.вода
8-9 с.л какао
Слагат се първо сухите продукти,разбъркват се и се заливат с течните.Бърка се с вилица,докато стане еднородна смес.Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна,около 40 мин (пробвайте с клечка кога е готов). В тавата на печката става перфрктно.

Сладкиш със сладко
Сладко - 700 гр. /гъсто/
Вода - 400 мл.
Олио - 200 мл.
Брашно - 1200 гр.
Сода - 5 ч.л.

Сладкото се разбива с хладката вода, прибавят се олиото, брашното и содата. Всичко се разбърква добре. Пече се в намаслена и набрашнена тава на 180 градуса, около 40 мин. Пак ползвам тавата на печката.

# 172
За колегите предлагам пандишпанено руло. Примерно 3 броя. Пече се в тавата от фурната. Едното го правиш с плънка от сладко(малини, ягоди) и крема сирене, другото с пълнеж от бита сметана и шоколад, третото класика- с мармалад.

# 173

https://mycandykitchen.blogspot.bg/2014/01/espresso-schoko-ganache-tarte.html

От тази тарта излизат около 14-16 парчета. Много наситено шоколадова е, и същевремено елегантна. Като виден шокохолик не мога да изям повече от 1 парче наведнъж.

# 174
  • München, Deutschland
Благодаря ви за идеите, като гледам май ще правя 3 десерта, за да са си с нормален размер и да имам усет като ги правя. Би трябвало да стигнат. Simple Smile

Ще открадна по нещо от всички предложения, като гледам. Simple Smile

# 175
chrissy тези дето съм ти дала са си в нормален размер за у нас. С мойте 6 мъжове дето обичат сладко ако е по-малка доза няма да може всички да си хапнат доволно.  Joy Mr. Green

# 176
  • München, Deutschland
chrissy тези дето съм ти дала са си в нормален размер за у нас. С мойте 6 мъжове дето обичат сладко ако е по-малка доза няма да може всички да си хапнат доволно.  Joy Mr. Green
Joy
Теб отдавна съм те признала, респект! Hug
Още помня някаква рецепта за пълнени чушки ли, тиквички ли, с 1 кг кайма... Може и 2кг да са били, но ми е останало в главата, защото не бяха грамове, а кг, а ти искаше да сготвиш за една вечеря и малко за обяд да остане на другия ден...  Crazy

# 177
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Благодаря ви за идеите, като гледам май ще правя 3 десерта, за да са си с нормален размер и да имам усет като ги правя. Би трябвало да стигнат. Simple Smile

Крис, аз правя Blechkuchen за около 20 - 24 човека, зависи как го нарежа. някои рецепти не позволяват да се реже на по-малки парчета.
за тавата на фурната взимам двойна доза на кекс за кръгла форма с 26см диаметър или директно си търся рецепта за Blechkuchen  Peace
незнам колко са ти ящни колегите. мъжът ми понякога носи сладкиши за по 15-25 човека и каквото остане го оставя за следващия ден, така че и бих те посъветвала да направиш две тави. Peace
при нас една тава не остава  Mr. Green

# 178
  • München, Deutschland
Ася, ти направо ме притесни, че един блехкухен не оставал.  Crazy Ми, малки парченца ще ядат пък.  Crossing Arms От единия мога да направя доза и 1/2, от мен да мине. Simple Smile

# 179
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ами аз ти казвам: правя Blechkuchen за бюроседящи, повечето жени.
рядко мъжът ми връща нещо. newsm78

те обаче не го ядат в обедната почивка, а следобед с кафето  Joy
може тогава да ядат повече.... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт