За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 76 679
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
  • München, Deutschland
те обаче не го ядат в обедната почивка, а следобед с кафето  Joy
може тогава да ядат повече.... Mr. Green

хахахахахах
Ваште са лакомии  Crossing Arms. Ще ядат каквото и колкото има.  Mr. Green Те тук работниците обикновено не обядват. Закусват в 9-9 и нещо и после ядат вкъщи, т.е. чак към 2 следобед... Аз ги хващам по средата, дано не са много гладни.  Crazy

# 181
Здравейте, имам пакет с гъби кладница, в годност. Сега видях, че освен характерната плесен, по някои гъби има и нещо като бели струпейчета. Да ги сготвя или да да ги изхвърля? Simple Smile

# 182
Моля за изпитана рецепта за пържоли с топено сирене. Няма да се яде агнешкото и тази година  у нас. Освен на мен и то в някои варианти, никой не го яде.

Натриваш хубаво пържолките със сол и черен пипер, запечатваш ги в тиган за по 3 минутки, мяташ ги в тавата, заливаш със бира и малко вода и редиш между тях нарязаното топено сирене и печеш във фурната. Стават страхотни, а соса ммммм.
Стана фантастично, всички се влюбихме в това ястие! Благодаря много! Flowers Cherry Blossom Flowers Hibiscus Flowers Cherry Blossom

# 183
  • софия
Искам да направя пилешко филе със зеленчуци във фолио на фурна. Мисля да го разделя на порции. В тавичка да го сложа с малко водичка или директно в/у тавата на фурната?

# 184
объркай ги заедно, овкуси и директно в тавата. Може на харитя за печене. И на пилето и зеленчуците не им трябва много готвене, затова не завивай с фолио.

Diponova, ако можеш да снимаш - дай да видим. Гледаме гладница, но не съм забелязвала друго, освен нормалната плесен, дето бйрзо я хващат

# 185
  • на Земята
Как да задържа семената върху хляба?Поръсих го преди втасването.Мислех да го навлажня с вода и тогава да поръся,но се опасявам,че няма да втаса добре.

# 186
Как да задържа семената върху хляба?Поръсих го преди втасването.Мислех да го навлажня с вода и тогава да поръся,но се опасявам,че няма да втаса добре.
Аз мокря или хляба, или семената с вода, освен това лекичко притискам да залепнат. Много леко, тъй като го правя на втасал хляб, директно преди печенето, та внимавам да не го смачкам. Не знам дали това е най-правилно но работи добре, повечето са там и след изпичането. Така процедирам и в хлебопекарната също.

# 187
  • на Земята
[Благодаря!Така ще напраея следващият път!

# 188
  • София

Аз, когато правя картофен хляб, поръсвам със сусам, като преди това намазвам с разбити жълтък и вода. След това, директно пъхам във фурната да се пече. Ето как изглежда след това:

# 189
Имам това топено сирене , малка кутийка сметана и бурканче сгущенка.  Ако ги смеся ще се получи ли читав и вкусен крем  за плодова (киви, портокал и ягода) торта? Никога не съм ползвала сирене, това подходящо ли е?

# 190
  • München, Deutschland
Поли, често го ползвам, в леката версия или обикновената. Ще стане крем без проблем, аз обикновено на 1 буркан сгущенка (или аналогично сладък крем в такова количество) слагам 3 такива опаковки чийз за чийз крем, иначе за нас е много сладко. Но ако обичате сладичко, ще ви хареса.

# 191
Идеи за ястия с кисело зеле /освен с месо и с боб/? С какви други продукти си подхожда?

# 192
Благодаря,  chrissy 💐, объркват всичко тогава,  ще добавям сгущенката на вкус.
П.п. То хубаво,  но как да смеся? Да разбия сметаната и сиренето поотделно и да обединя с част от сгущенката или сметаната и сиренето могат да се разбият заедно?

# 193
  • София
Идеи за ястия с кисело зеле /освен с месо и с боб/? С какви други продукти си подхожда?

Разпилени сарми

Постни сарми със стафиди

# 194

Аз много обичам кисело зеле с булгур.
Правя го по тази рецепта http://www.mycookingbookblog.com/kiselo-zele-s-bulgur-za-badni-vecher/

Общи условия

Активация на акаунт