За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 666
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 10 498
Екстра върджинът винаги нагарча, особено ако е качествен. Мисля, че и двете марки са добри, каква е цената на промоция.
Екстра върджинът не е за готвене. В смисъл, нищо опасно няма, ако готвиш с него, но му унищожаваш най-ценните свойства - а именно, че е получен по суров начин само с пресоване. Ако искаш да готвиш със зехтин спокойно можеш да си купиш и по-евтин.

# 556
  • Sofia
  • Мнения: 15 644
Благодаря, момичета! Hug

И в другата тема ми казаха, че второто не е зехтин. Така че ще купим първия. Цената му е 19.99 лв. / брой, но сега можем да вземем 2 на тази цена.
Olisana-та е по-евтин.

Poni69, ние, за съжаление, рядко правим салати – не че не обичаме, просто нямаме този навик, така че зехтинът ще го ползваме предимно за готвене. Не знаех, че губи част от свойствата си след термична обработка. Не съм чела много по темата, признавам – жалко, щом е така. Confused

# 557
  • sf
  • Мнения: 10 262
Мисля да приготвя риба във фолио или хартия. Мога ли да я сложа замразена или непременно трябва да се размрази?

# 558
  • Мнения: 9 157
Каква ти е рибата? Цяла, филе? Ако искаш направо снимай. Много от филетата е замразена с вода, ако печеш - вместо да се изпече бързо, ще се вари в размразения лед.

# 559
  • sf
  • Мнения: 10 262
Изчистена мерлуза пише на плика, не ми се ходи сега да я снимам 😂 Още мисля какво да готвя 😂

# 560
  • Мнения: 9 157
Ето мерлуза точно https://pep-4o.blogspot.bg/2016/09/blog-post_6.html с гарнитурата. Хубаво размразяваш, да се отцеди водата, може да попиеш с кухненска  хартия. И да добавиш още нещо за печенето на гарнитурата вътре Simple Smile може тиквичка, чушка - сухи зеленчуци, не и домати.

# 561
  • sf
  • Мнения: 10 262
Супер, мерси 🤗

# 562
  • Мнения: 9 656
Благодаря, момичета! Hug

И в другата тема ми казаха, че второто не е зехтин. Така че ще купим първия. Цената му е 19.99 лв. / брой, но сега можем да вземем 2 на тази цена.
Olisana-та е по-евтин.

Poni69, ние, за съжаление, рядко правим салати – не че не обичаме, просто нямаме този навик, така че зехтинът ще го ползваме предимно за готвене. Не знаех, че губи част от свойствата си след термична обработка. Не съм чела много по темата, признавам – жалко, щом е така. Confused

по-добре е да се готви с екстра върджин, другият не става нито за готвене, нито за салата.

# 563
  • Мнения: 5 191
По-мазничка свинска кайма, домашна, с какво и как да я приготвя, че мазнинката да не се усеща много?

# 564
  • Мнения: 9 157
С картофи печени
С патладжани -виж патладжан кебапа
И на сарми, или пълнени чушки.
Като навсякъде не добавяш мазнина ,щом е мазна

# 565
  • Мнения: 5 191
С картофи печени
С патладжани -виж патладжан кебапа
И на сарми, или пълнени чушки.
Като навсякъде не добавяш мазнина ,щом е мазна

 bouquet пеп-4о, благодаря!
С картофи печени как имаш предвид - като за мусака заедно да ги изпека?

# 566
  • софия
  • Мнения: 2 463
Нареждам ред картофи на дебели филийки в тавата и отгоре застилам с кайма /аз моята я омешвам с морков, лук и зелени подправки/ , запичам и малко преди края слагам резени домат. Налива се малко водичка. Много вкусно става

# 567
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Оказа се, че съм забутала в хладилника едно многолистно тесто. Леко късно го откривам, срокът му на годност е до 18.04, почти преди месец Grinning Не ми мирише, няма мухлясало...мога ли да го пекна?

# 568
  • Мнения: 5 191
Нареждам ред картофи на дебели филийки в тавата и отгоре застилам с кайма /аз моята я омешвам с морков, лук и зелени подправки/ , запичам и малко преди края слагам резени домат. Налива се малко водичка. Много вкусно става

За такъв вариант не бях се сетила.  bouquet Благодаря!

# 569
  • Мнения: 9 157
С картофи печени
С патладжани -виж патладжан кебапа
И на сарми, или пълнени чушки.
Като навсякъде не добавяш мазнина ,щом е мазна

 bouquet пеп-4о, благодаря!
С картофи печени как имаш предвид - като за мусака заедно да ги изпека?

Нареждаш нарязаните картофи, по-едро, не за мусака, между тях кпфтета. Поръсваш подправки, сол, малко вода и печеш. Накрая можеш да залееш бешамелов сос и да засечеш за кратко

Общи условия

Активация на акаунт