Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 57 169
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря ви, за отговора malinkap   , всъщност едното дете тръгва на ДГ, а другите ( с разлика по-малка от 24 месеца) вече са ученици.
В самата Наредба не е указано точно в какви случаи важи този критерии или поне аз не успях да го намеря.

# 421
  • София
Благодаря ви, за отговора malinkap   , всъщност едното дете тръгва на ДГ, а другите ( с разлика по-малка от 24 месеца) вече са ученици.
В самата Наредба не е указано точно в какви случаи важи този критерии или поне аз не успях да го намеря.
Ами аз също мисля, че едно от породените би следвало да е кандидатстващото дете. Нищо, че не конкретно написано. То нали автоматично начислява точката от профила, та ще се разбере.

# 422
Благодаря безкрайно на всички отзовали се. Много смислено и точно сте го обяснили.
Успех на всички кандидатстващи деца.

# 423
Благодаря ви момичета Simple Smile Точно това е лошото е, че всеки може даго интерпретира по различен начин. За всеки случай ще проверя и в общината за това удостоверение.

# 424
  • Sofia
Би ли написала после какво са ти казали от Общината?

# 425
Здравейте,
Публикуван ли е последният протокол от работната група?Мисля да изкарам удостоверения за всички деца преди класирането.

# 426
Не мога да намеря сега списъка с изискваните документи, но като записвах дъщерята в съответното ОДЗ, пишеше, че искат справка за адресната регистрация (постоянен и настоящ) (на нея и породеното дете) издадена преди класирането. Това 100%, и мисля че имаше някакво изискване ",но не повече от 6м. назад" - за това вече не съм 100% сигурна как беше. Най-добре си извадите да сте спокойна, ако поискат.

# 427
Миналата година записвах детето в СДЯ и представих удостоверение вадено преди 2 години и нямаше никакъв проблем. Ако някой толкова иска да мами да има в предвид, че всичко го има вече електронно и може да се провери, по този начен, ако директорката е сериозна директо детето ще отпадне, ако вече са си извадили нов адрес а играят със стария. Никъде не е записано , че удостоверението трябва да е вадено до 6 месеца преди това.
п.п. Защо не мога да влеза в системата?

# 428
  • Sofia
Ако някой толкова иска да мами да има в предвид, че всичко го има вече електронно и може да се провери, по този начен, ако директорката е сериозна директо детето ще отпадне, ако вече са си извадили нов адрес а играят със стария.
То, точно това е проблемът. Може всичко да го има електронно, но връзка между системите (ИСОДЗ и ЕСГРАОН) няма, следователно и директорките нямат начин да проверят каквото и да било, а и не са задължени. Те просто трябва да проверят дали са им представени всичките необходими документи.

# 429
  • София
Нещо не им работи системата в момента. Иначе по новите правила има промени за доказването например на точката за многодетни - искат удостоверения за адрес на всички деца. Преди искаха само АР. Но в частта адрес на родителя няма промяна, така че не би следвало да искат нещо различно от преди.

# 430
  • Sofia, Bulgaria
Аз затова за всеки случай извадих на сина ми удостоверение за настоящ адрес. Отне ми 20 минути и 2.50 лв.
Между другото вчера се обадих по телефона в ЕСГРАОН в общината да питам трябва ли отново собственика да е с мен и само с имената ми провериха, казаха
ми, че щом е роден след като аз вече имам настоящ адрес значи и неговия е този. Та предполагам и директор ако се обади ще му кажат дали детето има адрес там.

# 431
  • София
Аз затова за всеки случай извадих на сина ми удостоверение за настоящ адрес. Отне ми 20 минути и 2.50 лв.
Между другото вчера се обадих по телефона в ЕСГРАОН в общината да питам трябва ли отново собственика да е с мен и само с имената ми провериха, казаха
ми, че щом е роден след като аз вече имам настоящ адрес значи и неговия е този. Та предполагам и директор ако се обади ще му кажат дали детето има адрес там.
В ДГ все още гледат адресите на родителите, не на детето.

# 432
Здравейте,
Прочетох т.12 от Въпроси и отговори, но искам да се уверя, че правилно разбирам:
Детето ни ходи на градина до нас, но ни предстои преместване  в друг район и съответно искаме да сменим градината с такава до новото жилище. Трябва ли да уведомя сегашната градина, или просто си кандидатстваме през системата, и ако детето е прието в градината на новия район, тогава го отписваме от старата? Има ли нещо, което пропускам?
Лошото е, че в новия район е още по-зле и едва ли ще приемат детето, та ще се налага да живеем в един район, да возим детето до друг, а ние с ММ да пътуваме за работа до трети и четвърти...
Ако не бъде прието детето в новата градина, остава вариантът за размяна на деца, нали? И евентуално междинни класирания?
Благодаря предварително и успех на всички деца!

# 433
  • София
Crombelina, правилно се ориентирате.
Не е необходимо да уведомявате в ДГ, която посещава детето, че ще кандидатствате. Ако го приемат на друго място, може да си ходи в тази ДГ до септември и чак тогава да го отпишете. Ако не го приемат сега вариантите са размяна, междинни класирания и кандидатстване отново след една година в следващата  кампания.

# 434
  • София
Имам следния въпрос:
По какъв начин системата контролира въведените протоколи за ХЗ? Свързана ли е със здравните заведения по някакъв начин и как се проверява дали всички са реално издадени?
Ще обясня защо питам....

Общи условия

Активация на акаунт