Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 56 637
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ами доколкото разбрах от всичкото четене, за набор 2014, 2013 и горните при това кандидатстване за градини, няма опашка по социални критерии.
Има само тези списъци:
- опашка СОП
- опашка ХЗ
- опашка общи критерии
А по новите правилаа, децата със СОП не се включват в другите списъци - ХЗ и Общи критерии... Затова си стоят само в списъка СОП... И там като няма места, какво правим? Да си кандидатстваме по общите критерии ли само, без предимството?

Най-вероятно се кандидатства само по общите критерии.

# 691
  • София
Момичета да попитам, защото въобще не успявам да разбера:

Дете набор 2014 със СОП (по заявен допълнителен критерий) е единствено в списъка на чакащи деца със СОП, но местата са 0 (тоест, няма обявени налични места за дете със СОП в съответната детска градина).
Съответно, по новите правила, детето от Списък със СОП не се прехвърля в Общ списък. И очевидно, при 0 места за деца със СОП няма да бъде прието? Какво може да се предприеме в случая?
В такъв случай как въобще да бъде прието детето някъде, след като дори и в изцяло нови групи няма обявени свободни места за деца соп?

Трябва да го има в опашката с общ критерий, но с по-малко точки, проверете по номера.

Няма го там, децата от списъка със СОП не се прехвърлят в общата опашка (иизрично го пише на сайта ИСОДЗ). Стоят си само там... Затова и в последните минути се чудя. Не може да се стои в списък с 0 места, без шанс за влизане, въпреки че има някакви допълнителни точки съответното дете...

Не се прехвърлят свободните места от СОП опашката след първо класиране в общата. Иначе си ги има в списъците. Току що засякох няколко такива кандидатури на опашките, които следя.

# 692
  • Sofia
Децата от СОП, ХЗ и соц. опашките присъстват автоматично и в общите опашки, но с много по-малко точки.

# 693
  • у дома
Децата от СОП, ХЗ и соц. опашките присъстват автоматично и в общите опашки, но с много по-малко точки.

Точно това е, че децата от СОП не се прехвърлят въобще в общите опашки... Изрично си го пишат и на сайта, ама късно го схванах.

# 694
  • Sofia
Точно това е, че децата от СОП не се прехвърлят въобще в общите опашки... Изрично си го пишат и на сайта, ама късно го схванах.
Изрично пишат на сайта, че останалите свободни СОП места след класирането не се прехвърлят в общата опашка. ВСИЧКИ деца (в това число и децата със СОП) фигурират в общите опашки.
Цитат
Съгласно решение по т. 3 от проведено на 19.04.2018 г. заседание на РГ (виж  Протокол №75/19.04.2018 г.) след първите две класирания:
    - незаетите места със СОП и ХЗ за подготвителните групи в училищата ще се прехвърлят към свободните места по общ ред;
    - незаетите места със СОП за детските градини ще се прехвърлят към свободните места по общ ред.

# 695
  • София
Нещо рязко се притесних, в движение съм и ми е трудно да търся, моля споделете дали трябваше да извадим бележката за местожителство днес???

# 696
Затвориха. Лудницата приключи.Късмет на всички участници в темичката!

# 697
  • София
Край! Успех!

# 698
  • у дома
Изрично пишат на сайта, че останалите свободни СОП места след класирането не се прехвърлят в общата опашка. ВСИЧКИ деца (в това число и децата със СОП) фигурират в общите опашки.
Цитат
Съгласно решение по т. 3 от проведено на 19.04.2018 г. заседание на РГ (виж  Протокол №75/19.04.2018 г.) след първите две класирания:
    - незаетите места със СОП и ХЗ за подготвителните групи в училищата ще се прехвърлят към свободните места по общ ред;
    - незаетите места със СОП за детските градини ще се прехвърлят към свободните места по общ ред.

Така е, да, но това става след първите две класирания.
Иначе точно в същата новина пише, че:
  - Списък на кандидатстващи деца със специални образователни потребности (СОП);
Списъкът включва всички деца, за които е заявен допълнителен критерий „Деца със СОП“, като се сумират точките по общите критерии, социалните критерии и допълнителен критерий „Деца със СОП“.
Децата със СОП не се включват в другите списъци.

Това ме притесняваше... Както и да е, каквото - това вече Simple Smile

# 699
  • Sofia
Astonished
ЕлеНи*, права си - току-що проверих в ДГ2 Звънче. Наистина децата със СОП фигурират само в техния списък. Мой пропуск.

# 700
Един въпрос и от мен ако случайно ни приемат. Здравния картон и имунизационния паспорт още сега ли са нужни при записването или септември при започването на яслата ?

# 701
Много ми е интересно как в последния час някои хора си смениха желанията и се пренареждат кандидатури. Супер съмнително ми стана.

# 702
  • София
Много ми е интересно как в последния час някои хора си смениха желанията и се пренареждат кандидатури. Супер съмнително ми стана.

Ние също си сменихме желанието в последния момент. Просто шансът ни навсякъде е тоооолкова минимален, че до последно се чудех къде и накрая избрах най-близката ясла, но пък с най-малко места за общата опашка.... Късмет на всички!

# 703
  • София
Вълнувам се като за Националната лотария! Печелившите да се похвалят!!!

# 704
  • София
Екакво е странно, аз следя за племенницата, до последно смятахме шанса в няколко градини и избрахме тази с най висок %

Общи условия

Активация на акаунт