Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 57 148
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Иначе е ясна ситуацията.Който вече е приет е ок с намаляването на бройките и се радва,че ние сме прецакани,не той.Никой не обвинявам -  просто това е истината ,това е типичния български манталитет,заради който сме и на този хал.Да опитвам се да защитавам интересите на онеправданите и винаги ще се опитвам дори и да ни приемат,защото е безумие да не приемат деца братчета и сестричета в една градина(въпреки,че нямам такива) или близнаци,многодетни и т.н.

# 241
  • София
радвали се другите  ooooh!
пълни глупости пишеш.

# 242
  • София
Аз наредих желанията Simple Smile Желая късмет на всички Flowers Four Leaf Clover
Само да попитам - не трябва ли да получа потвърдителен мейл ( номера гледам имат другите ) или нещо друго, че кандидатурите са приети?
И , ако да, то след колко време идва този мейл?

# 243
  • Sofia
Няма мейл за потвърждаване на кандидатури. Кандидатурите можете да си ги размествате до 10 май. Ще получите мейл чак след класирането за да Ви уведомят дали сте класирани или не.
Всички деца имат идентификационен номер.

# 244
  • София
Благодаря много Simple Smile

# 245
  • София
Какво разбирате под плавно намаляване? Сега повечето групи ги смятат така - 22 общ прием, 3 СОП и 5 ХЗ. Това прави 30 деца, ако се запълнят всичките. Стана ясно, че септември или октомври ще прехвърлят незаетите по СОП места в общата опашка. За ХЗ уж няма да прехвърлят, но и това не е съвсем ясно. Та колко според вас деца трябва да са в група? Защото градините обявили нулев прием вече са си запълнили групите с деца, не са оставили просто едни места незаети. Само че това се е случило по втория начин. Нещо за което ние приетите през системата нямаме никаква вина.

# 246
Докато всеки се спасява поединично ще е така. Едни ще бъдат богоизбрани, а други не.
Защо не наказаха директорите? Защото над тях има “чадър”. Страдат нашите деца!
Аз съм За да отпишат децата, които са влезли с “дарение”. Също и тези, които не посещават. Защото обществена тайна е, че масово има такива деца и директорите ги прикриват, за да си правят далаверите с подкупите.
Сега също има очевадни нередности. Обявени 19 свободни места, от които 10 са за ХЗ??? Къде е общината? Някой въобще проверява ли кампанията и директорите?

Винаги ще има недоволни, но ако има справедлив прием ще са пренебрежително малко.
Като мине класирането всички ще ревнем в един глас, ама сега някакси всеки се спотайва и си мисли, че на него няма да се случи.

# 247
Наредбата за прием, всъщност, не залага проблемите, които наблюдаваме. При свободни места в яслените групи около 15% от родените през 2017г. няма как да не се генерира сериозен дефицит.
За мен, това което остава неясно е, защо и как директорите определят броя на свободните места. За първа яслена група има ОДЗ с по 3 свободни места. Да разбирам ли, че ще има групи от по три деца? Също и масовия нулев прием за деца с ХЗ - тоест, в едни градини ще има групи от по 18 деца, а в други от по 23 (18 ОК/СК +5 ХЗ)? И изобщо, появи ли се някакъв регламент за ХЗ?

# 248
  • Sofia
Не бъркайте брой деца в група и обявени свободни места.
Сега също има очевадни нередности. Обявени 19 свободни места, от които 10 са за ХЗ???
Това не означава непременно нарушение. 10 е точно 2*5, което означава, че директорката е обявила свободни места за деца с ХЗ за две групи. А това, че е обявила 9 места за общ прием, може да означава, че след разпределението на децата в по-малки групи, това са местата които са останали за нов прием.
За първа яслена група има ОДЗ с по 3 свободни места. Да разбирам ли, че ще има групи от по три деца?
Не, не означава това. И преди системата беше такава. В ОДЗ-тата специално (защото в СДЯ-тата ситуацията е друга) в първа ясла приемаха по 4-6 деца, а във втора ясла деца за почти цяла група. Децата от наборите за първа и втора ясла са в смесени групи и децата от първа ясла винаги са били драстично по-малко от децата от втора ясла. Това е типично за ОДЗ-тата, не е нищо ново.

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 14:10 от brin de muguet

# 249
Да, местата са за две яслени втора групи. Защо обаче са обявени места за ХЗ и за приетите миналата година. Тогава не е имало приети деца с ХЗ и сега да навакса *2 за сметка на нашите деца. Да им имам логиката!? Според мен, а сигурно и според други това не е редно!

# 250
  • София
Да, местата са за две яслени втора групи. Защо обаче са обявени места за ХЗ и за приетите миналата година. Тогава не е имало приети деца с ХЗ и сега да навакса *2 за сметка на нашите деца. Да им имам логиката!? Според мен, а сигурно и според други това не е редно!
Местата и да не бяха обявени за ХЗ, нямаше да ги обявят по общ ред, защото вече уж спазват норматива, ще видим докога. Така че нищо не е за сметка на вашите деца.

# 251
Здравейте, ако по някаква случайност ни приемат ( нямаме много шанс но знае ли човек на лотарията какво ще стане), и ако откажа да я запиша.На следващото кандидатстване ще си бъдем ли с пълния брой точки или не ?

# 252
Ако детето не бъде прието сега догодина по малки шансове ли има за прием?Детето е набар 2017

# 253
malinkap би трябвало за набор 2017 догодина за втора яслена група да има повече места и по голям шанс за прием, но само хипотези, може повече деца да кандидатстват тогава и шансовете да са същите

# 254
Местата за набор 2017 догодина ще са по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт