Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 57 214
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
  • СОФИЯ
Нали има ограничения от 5 деца в група с хронични заболявания
Как ще приемат още на второ класиране ако са приели 5 деца?

На второ класиране  ще има само един списък, те ще бъдат приемани на общи основания, с предимство пред останалите, защото ще имат 9+3 = 12 точки, срещу 9 точки на всички останали. Ще ги приемат не като хронично болни, а като здрави деца Grinning Но да, права сте, че има недомислие всъщност, просто "мозъците", които решават съдбата на българските деца са си измили ръцете - хем не дават ХЗ да влязат, хем им дават предимство, хем в крайна сметка никой не влиза...Grinning Яко!!

П.С. Аз казах някъде в началото на темата, че всички сме прецакани. Ако случайно има едно-две места някъде за второ класиране, то на тях  ще влязат социални и ХЗ, невлезли по квотите си, за другите деца пак никакъв шанс. Да вземат на края да ги закрият тези градини, да си дойдат нещата на място!!!
Кои сте всички? Дори емоционално ме интересува.

# 391
Нали има ограничения от 5 деца в група с хронични заболявания
Как ще приемат още на второ класиране ако са приели 5 деца?

На второ класиране  ще има само един списък, те ще бъдат приемани на общи основания, с предимство пред останалите, защото ще имат 9+3 = 12 точки, срещу 9 точки на всички останали. Ще ги приемат не като хронично болни, а като здрави деца Grinning Но да, права сте, че има недомислие всъщност, просто "мозъците", които решават съдбата на българските деца са си измили ръцете - хем не дават ХЗ да влязат, хем им дават предимство, хем в крайна сметка никой не влиза...Grinning Яко!!

П.С. Аз казах някъде в началото на темата, че всички сме прецакани. Ако случайно има едно-две места някъде за второ класиране, то на тях  ще влязат социални и ХЗ, невлезли по квотите си, за другите деца пак никакъв шанс. Да вземат на края да ги закрият тези градини, да си дойдат нещата на място!!!
Кои сте всички? Дори емоционално ме интересува.
 Наистина ли ме питате кои СМЕ ВСИЧКИ???? Всички български майки и децата им СМЕ НИЕ всички.

# 392
Не е така както пишете за децата с ХЗ.Пише,че те си остават отделно на по-нататъшните класирания.Тези с СОП въобще и не се коментират,тъй като местата им ще се разпределят ако ги има.Остават със соц.критерии,които доколкото разбирам ще са с пълни точки.

# 393
Здравейте, да ви попитам ако имам настоящ адрес в района на градината като удостоверението е издадено през 2013г. сега ако имаме късмета да ни приемат при записване тази бланка ли ще трябва да дам или от общината ще трябва да ми преиздадат същата бланка с актуална дата както е при училищата?

# 394
  • Sofia
Трябва ново удостоверение, но издадено преди датата на класиране. От 2013 до сега, може да сте си сменили адреса няколко пъти.

# 395
Трябва ново удостоверение, но издадено преди датата на класиране. От 2013 до сега, може да сте си сменили адреса няколко пъти.
Да така е наистина може адреса да се смени много пъти, но в удостоверението дали  пише и двете дати както датата на издаване така и от кога се  води лицето  на този адрес -някой дали има представа ?

# 396
  • Sofia
Да, има ги и двете дати - дата на регистриране на този адрес и дата на издаване на удостоверението.

# 397
Да, има ги и двете дати - дата на регистриране на този адрес и дата на издаване на удостоверението.
Благодаря Simple Smile
В този случай предполагам, че щом фигурират и двете дати мога да извадя бележката след класирането ако ни приемат разбира се.

# 398
Някой по-вещ може ли да ми каже, когато в списък за 6 места примерно, чакат по първо желание 6 деца с еднакъв брой точки, но едно дете е с повече точки по второ желание, а в градината, където е първото му желание свободните места са 0, това дете ще измести ли с повечето си точки, въпреки че е с второ желание, другите (по първо желание, но с точка по-малко)? Понеже то няма да влезе по първо желание, защото там места няма....Не знам дали се разбра какво точно питам...

# 399
Ще влезе по второ желание.

# 400
  • Sofia
Гледат се точките (независимо кое е желанието). Ако не го приемат по първо желание или няма свободни места за първото желание, детето ще се състезава по второ желание заедно с тези по първо.

# 401
Т е. ще измести тези по първо желание? Нали класирането се извършва първо по първо желание, децата по първо заемат местата, а после то изтласква някое, защото е с повече точки, така ли?

# 402
Нали по първо желание няма са го приемат, тогава по второ ще влезе.

# 403
  • Sofia
Т е. ще измести тези по първо желание? Нали класирането се извършва първо по първо желание, децата по първо заемат местата, а после то изтласква някое, защото е с повече точки, така ли?
Класирането се извършва само по точки, а не по ред на желанията - местата не се заемат само от деца по първо желание. На практика точно така се получава, просто защото за първо желание се дават най-много точки и с другите желания е трудно да се догони дете с точки от първо желание. Системата е така направена, че се съобразява със желанията на родителите и първо "поглежда" първото желание, ако не може да класира детето преминава към второто желание и т.н. докато се изчерпят възможностите за класиране на едно дете. Но това може да се случи в рамките на едно и също класиране. Ако детето не може да бъде прието по първо желание или няма места за първото му желание, то ще се състезава със следващото си желание и съответните точки, които получава за него.

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 12:57 от brin de muguet

# 404
Нали по първо желание няма са го приемат, тогава по второ ще влезе.
При положение, че за въпросните места децата с първо желание запълват бройката? Шест деца с 12 точки по първо желание, едно дете по второ желание с 13 точки, първото му желание е с нулвев прием. Кой къде влиза? Не трябва ли въпросното дете да влезе по второ желание, в случай, че за местата няма кандидати по първо? Нали първо се класира по първо желание, и въпросните места се заемат от децата с първо желание?

Общи условия

Активация на акаунт