Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 56 860
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, за много детните семейства пише, че трябва да се доказва с документ за постоянен/настоящ адрес. Кое от двете трябва да извадя?

# 481
  • София
Здравейте, за много детните семейства пише, че трябва да се доказва с документ за постоянен/настоящ адрес. Кое от двете трябва да извадя?
Този, който е заявен в системата, и на който трябва да се докаже, че живеят всички деца.

# 482
във вяшият случай ще ви искат и правата за детето,че са на бащата.Иначе когато всички деца са от една майка си иска акт за раждане и удостоверение за адрес за всяко дете

# 483
във вяшият случай ще ви искат и правата за детето,че са на бащата.Иначе когато всички деца са от една майка си иска акт за раждане и удостоверение за адрес за всяко дете
Това защо решихте, че е така? Пуснах запитване към ИСОДЗ какви документи ще ми трябват, но къде прочетохте, че изискват такъв документ? Попитах директорката какво е необходимо, тя ми отговори каквото пише в секция необходими документи.

# 484
Секцията Необходими документи се актуализира  сега по план и някои документи не са актуални.Гледайте какво се изисква в Наредбата,защото скоро всичко ще се актуализира в системата.Пробвайте се при директорката,но ако тя съзнателно не реши да премълчи има шанс да загубите мястото.Проблемът ви е че сте две майки в едно многодетно семейство.

# 485
Секцията Необходими документи се актуализира  сега по план и някои документи не са актуални.Гледайте какво се изисква в Наредбата,защото скоро всичко ще се актуализира в системата.Пробвайте се при директорката,но ако тя съзнателно не реши да премълчи има шанс да загубите мястото.Проблемът ви е че сте две майки в едно многодетно семейство.
Ще прочета наредбата, не съм се сетила да погледна там.

# 486
Сега прочетох и наредбата, и там не пише нищо определено. Ще видя какво ще ми отговорят и от ИСОДЗ.

# 487
  • София
 Не ми стана ясно на кой етап незаетите места от социалната опашка се прехвърлят в общата. Къде да проверя, нещо не се ориентирам?

# 488
  • Sofia
Би трябвало да е на стъпка 4 от първото класиране, ако следваме логиката "Стъпки 3 и 4 са по досегашния алгоритъм за първо класиране". (Въпроси и отговори, 10.4. На какви стъпки ще се извърши класирането?)

Но в същото време пише (пак във Въпроси и отговори), че
Цитат
10 . Класиране - квоти
10.1. Какво става с оставащите свободни места от квотата, ако в някоя група няма достатъчно кандидатури в квотата по социални критерии?
Ако квотата не е попълнена след 1-во класиране, оставащите свободни места от квотата ще бъдат прехвърлени към общата опашка и на тях ще бъдат класирани деца по общите точки.
което пък, ни навежда на мисълта, че има промяна и че прехвърлянето ще стане чак за второто класиране. Но пък може би имат предвид след първо класиране в соц. опашката и преди първото класиране в общата (както всъщност беше досега).
Определено, не е много ясно написано.

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 10:15 от brin de muguet

# 489
Как е възможно дете да има еднакъв брой точки за две градини в различни райони и съответно различни желания?

# 490
  • София
Как е възможно дете да има еднакъв брой точки за две градини в различни райони и съответно различни желания?
Примерно в единия район има допълнителна точка за адрес в района на градината, която компенсира тази за поредност на желанията.

# 491
Благодаря, не се бях сетила за този вариант и веднага се уплаших от манипулации на системата

# 492
Здравейте,мами.Днес,докато се разхождах с малкия,изведнъж се сетих за нещо и не знам какво точно да направя.Ситуацията е следната.Малкият кандидатства за ясла.Класирането излиза на 11 май.В профила в системата съм подала информация за местоработата на мен и баща му.ОБАЧЕ...Баща му е в предизвестие.Девети май е последният му работен ден,а на новата работа започва на 21 май.Това време от 9-21 той се води НИКЪДЕ.И сега аз какво да правя?Каква информация да подам в системата?И ако приемат детето какви документи ще трябват за баща му?Никакви?

# 493
Здравейте,мами.Днес,докато се разхождах с малкия,изведнъж се сетих за нещо и не знам какво точно да направя.Ситуацията е следната.Малкият кандидатства за ясла.Класирането излиза на 11 май.В профила в системата съм подала информация за местоработата на мен и баща му.ОБАЧЕ...Баща му е в предизвестие.Девети май е последният му работен ден,а на новата работа започва на 21 май.Това време от 9-21 той се води НИКЪДЕ.И сега аз какво да правя?Каква информация да подам в системата?И ако приемат детето какви документи ще трябват за баща му?Никакви?

Може да помоли сегашните работодатели да го оставят още 2-3 дни.
Да намери някой да го назначи 9-21, ако знаете кой е, ще впишете в системата имената на фирмата предварително.
Не се сещам за друг вариант.

# 494
  • София
Че те няма на 10-11 май веднага да ви искат документи. Оставете си го така, както е. Нали към записването ще е на работа.

Общи условия

Активация на акаунт