Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 56 813
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз забелязвам увеличение на хронично болните деца при нас.
Преди 3 седмици една ясла откри 5 места и имаше 2 деца.
Сега са доста повече. Всеки ден се увеличават. Как пък се разболяват тези деца изведнъж 🤔 Simple Smile

# 586
И при нас се появиха и места за ХЗ и много кандидати. Даже имаше едно дете, което беше в социалната опашка и сега е в ХЗ.

# 587
Има време до 10 още ще се разболеят..

# 588
Така като гледам случващото се, все повече си мисля, че се опитват да направят детските ясли и градини заведения за ХБ, СОП и социални (тези с многото точки). Останалите деца да се спасяват както могат.

Тази сутрин по БТВ гост беше Фандъкова, но естествено нищо не се спомена за проблема с детските градини.

# 589
  • София
А как се събират 10т.  на общата опашка?

# 590
Синът ми е на общата опашка с 10 точки, има точка от яслата и точка по местоживеене.
За съжаление при нас и с 10 точки е на жребий.

# 591
Така като гледам случващото се, все повече си мисля, че се опитват да направят детските ясли и градини заведения за ХБ, СОП и социални (тези с многото точки). Останалите деца да се спасяват както могат.

Тази сутрин по БТВ гост беше Фандъкова, но естествено нищо не се спомена за проблема с детските градини.

По скоро се стремят никакви места да няма.Тази година дори и за социалните и хронично болните няма места:)Отделно що за социален критерий е да имаш братче/сестриче в детската градина.На Фандъкова и писах писмо със всичките проблеми, така че да не се прави на ударена.Всички си мълчат все едно проблем няма....

# 592
Обратната връзка не е бот, юхуууу. Обясних им, че не трябва да изискват 2 лични карти, при положение, че в Наредбата не го пише това, и те ми казаха да се свържа с експерти от Образование. Следващият въпрос от моя странта беше защо. Това, което разбирам е, че нямат време за актуализация.

# 593
Има фалшификация при социалните, точките се дават за сираци и инвадили 70 %. Еми.... прекалено  много ми идват вдовиците и сираците в София, не знам, аз за фалшиви телкове се съмнявам, както и за фалшиви самотни майки.....Значииии, ХЗ-тата ги знам по инициали и номера кой кога си извади документа... Качването им в ИСОДЗ провокира бум на фалшиви протоколи, още една седмица и бройката ХЗ ще надмине бройката чакащи по общи критерии.... поне в общините, които аз следя, де....Не знам..... Трябва да се проверяват тези протоколи, не може така. И социалните критерии трябва да се проверяват....

# 594
Аз ли съм единствената майка, на която детето й вероятно има ХЗ (след преглед преди 2 дни) и не мисля на този етап да вадя протокол. И в този случай искам да попитам, ако детето ми не бъде прието, което е твърде вероятно, мога ли за 2ро класиране да камдидатствам и с критерии ХЗ?

# 595
Мисля, че можете. Klitemnestra, има наистина варинт да идват от друга община, но  вероятно е и другото. Чакат до последно да видят дали ще им се размине и действат.Истината каква е, я знаят само те и директорката.
Ще има проверки след заключване на системата - точката за първа градинска група и ТЕЛК на член от семейството. Явно има нещо съмнително, за да го правят.

https://kg.sofia.bg/isodz/news/1660;jsessionid=85521313F36C6E3CE54250884CDFD597

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 08:04 от malinkap

# 596
Всяка година има такива проверки. Установените случаи са средно около 200 за кампания. За съжаление това се случва след заключване на системата и родителите не могат да се възползват от евентуално пренареждане на кандидатурите, ако някъде се освободи място.

# 597
Здравейте, сигурно задавам въпрос, който вече е дискутиран, но нямам възможност да чета назад, моля да ме изтърпите Simple Smile
Гледам опашките:
1. Списък чакащи по СОП
2. Списък чакащи с хронични заболявания
3. Списък чакащи по социални критерии
4. Списък чакащи по общи критерии
Виждам, че едни и същи деца се появяват в няколко опашки (обяснявам с защо е така) и имам няколко питания:
- Как да преценя дали от първите три опашки ще останат някакви свободни места?
- Как да преценя къде имаме най-голям шанс, след като част от децата се повтарят и те ще влязат само веднъж, т.е. ще освободят местата в опашките, където се повтарят?
Те май въпросите ми се припокриват...
Например, имаме ли шанс да попаднем в гранична група тук: https://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/waiting/3686, ако сме с 9 точки?

П.П. А местата от опашката за хронични заболявания прехвърлят ли се към общата опашка?

Вашите опашки са мазало, но по мое мнение имате шанс за гранична група. В социалните и в хроничните децата, които са на първо желание във вашата градина вероярно ще бъдат приети, което означава, че ще освободят бройката от списъка  ще общата опашка. Така ще влезнат всички с 10 точки и вероятно ще останат няколко места за 9 точки.

# 598
А сигурно ли е, че ако едно дете може да бъде прието по първо желание в една детска градина, няма да участва в гранична група с други деца в друга градина по второ желание и там да бъде прието? Или това е само предположение от това, че пишат, че се избира най-желаната за детето градина?

# 599
  • София
Здравейте, сигурно задавам въпрос, който вече е дискутиран, но нямам възможност да чета назад, моля да ме изтърпите Simple Smile
Гледам опашките:
1. Списък чакащи по СОП
2. Списък чакащи с хронични заболявания
3. Списък чакащи по социални критерии
4. Списък чакащи по общи критерии
Виждам, че едни и същи деца се появяват в няколко опашки (обяснявам с защо е така) и имам няколко питания:
- Как да преценя дали от първите три опашки ще останат някакви свободни места?
- Как да преценя къде имаме най-голям шанс, след като част от децата се повтарят и те ще влязат само веднъж, т.е. ще освободят местата в опашките, където се повтарят?
Те май въпросите ми се припокриват...
Например, имаме ли шанс да попаднем в гранична група тук: https://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/waiting/3686, ако сме с 9 точки?

П.П. А местата от опашката за хронични заболявания прехвърлят ли се към общата опашка?

Вашите опашки са мазало, но по мое мнение имате шанс за гранична група. В социалните и в хроничните децата, които са на първо желание във вашата градина вероярно ще бъдат приети, което означава, че ще освободят бройката от списъка  ще общата опашка. Така ще влезнат всички с 10 точки и вероятно ще останат няколко места за 9 точки.

Благодаря за включването Simple Smile

Може ли някой да каже дали свободните места от опашката с хронични заболявания се прехвърлят към общите или си остават за хронични до края.

Общи условия

Активация на акаунт