Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 63 946
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Bristol
Ave, теоретично ги изравниха, на практика, не. Все още правят разлика, особено при младите шофьори. Знаеш, че при тях застраховките са по над 1000 паунда и съответно на момичетата са с по 200-300 паунда по-евтини.

# 406
  • Варна
Здравейте дами, искам да попитам има ли репродуктивни клиники в Лондон?  Мислим да се преместим в Лондон, но аз съм с Хашимото и тромбофолия, т.е. не мога да чакам 12 седмици за първи преглед. С 3 спонтанни аборта съм в ранните седмици. Всякаква информация ще ми бъде от полза!

# 407
Естествено, че има и то на световно ниво, въпроса е как ще си платиш за тях.
Щом си с Хашимото и автоимунно, отиваш при личния, казваш всичко от до и ИЗИСКВАШ консултант, преди да правиш опити за забременяване. При три аборта ти се полага, въпреки, че може да се дърпат в началото. От там нататък ще си минеш по каса. Колко ще чакаш - според зависи, може и да е 12 седмици.

# 408
Добро утро!  Синът ми от две седмици ходи в близкото училище до нас. Преди това ходи още две седмици в друго, а сме тук от 4 месеца. Проблема е че в първото училище където ходи нямаше никакви забележки никой не е казал че е проблем че той незнае английски, че дисциплинарно се е държал лошо и в един момент ние го местим в другото училище и той на втория ден бил наказан, на третия си бил ударил главата и онзи ден госпожата чак ми се скара че като играели на двора дърпал и бутал децата че било забранено. Той ги бута като играят футбол побъркал се е по тази игра ясно ми е че не е нормално но не вярвам че само той прави така малко ми се струва като набеждаване че само той бута и блъска защото и той казва че го бутат и са го хващали за гушата но госпожата нищо не е казала на другото дете. И че трудно се контактувало с него щото незнаел английски още не може да пише знае само няколко думи. Той е предучилищна. Притиснено ми е незнам дали не направихме грешка че го преместихме той още не е свикнал казва че го е страх често реве сутрин като го оставям. Посъветвайте ме какво да правя.

# 409
  • Bristol
Ако не знае езика, това поведение е нормално, malia. Това е единствения начин, по който може да привлече внимание. Моят син беше същия в reception class, а преди това в България никога не е имал такива проблеми. Аз също бях шокирана, но като прочетох и обсъдих с други родители в моята сируация, ми се избистриха нещата. В началото са кротки, защото е нещо ново за тях, постепенно разбират, че не ги забелязват, защото не могат да комуникират, а за тях вниманието е от значение и откриват, че ако са по-агресивни получават необходимото внимание. Просто му кажи, че разбираш че му е трудно, защото не говори все още езика, но не е редно да се държи така и ако друг така го третира, трябва да каже на учителя. За това и вие е хубаво да му помогнете да научи някоя и друга думичка и изречение, които ще са му полезни в различни ежедневни ситуации в училище.
Ако обича много футбола, запишете го на клуб след училище. Така ще може да научи по-бързо правилата на играта, както и терминологията, а и вие ще имате възможност да наблюдавате поведението му по време на тренировките Simple Smile

# 410
Merry  благодаря Simple Smile Той ходи и на уроци по английски но са само веднъж в седмицата. Вкъщи като го карам да пише трудно се концентрира и в училище бил така. Надявам се до лятната ваканция да се подобрят нещата. За спорта незнам как стоят нещата от училището ли трябва да питам в сайта им нищо не пише или някъде свободно да търся.

# 411
malia и на моят син му беше трудно в началото. Трудно ще го накараш да иска да пише... Пробвай с филмчета на английски например. Аз не харесвам Макдонадлс, но той харесва и го водех с уговорката сам да си поръча. Също ако иска сладолед... Сега ви трябва да говори и разбира, за писането има време.

# 412
  • Bristol
Както Мая е написала, не му трябва да пише, а елементарни разговорни думички и изречения, които ще му помогнат да се оправя в училище.
За футбола питайте в училището дали имат, но е много вероятно за reception class да не предлагат. В спортните центрове обаче си мисля, че със сигурност ще намерите футболни групи за тази възраст, както и някой местен футболен клуб Simple Smile

# 413
  • UK
Моят син беше ресепшън клас, когато дойдохме, не съм го занимавала ни с писане, ни нищо, оставих го на самотек, да си свиква и да си учи с темпото, с което на него му е удобно, единствено книжките от училище четяхме вечер, аз четях и превеждах. Важно ми беше да свикне с обстановката, с децата, да се чувства комфортно, после лека-полека се отпусна. Пристигнахме ноември, учителката на края на годината каза, че още не се е обърнал към нея да и проговори, но го чувала от време на време да говори по някоя дума на другите деца. При някои дечица става по-бавно. После вече в year 1 почва здравото учене, ще не ще, ще го завърти вихрушката, но вече ще е стъпил на крака, ще е по-уверен в себе си, ще има и приятели.

# 414
И аз искам лека полека да свикне с нещата но госпожата голямо мрънкане трябвало да познава буквите да свързвал думи да ги знае като звуци и все едно всичко на веднъж трябва да може.

# 415
  • София
И аз искам лека полека да свикне с нещата но госпожата голямо мрънкане трябвало да познава буквите да свързвал думи да ги знае като звуци и все едно всичко на веднъж трябва да може.
Кажи й на госпожата, че правиш каквото трябва, но му е нужно време, за да се адаптира в новия клас. В крайна сметка и тя трябва да го има предвид.
Поведението му вярно не е добро, но е обяснимо - нова среда, без език, трудно е за възрастен, ксмо ли за дете.
Моят син също беше в тази възраст като дойдохме и с няколко деца в класа, поради езика, не са се разбрали. Така два-три пъти и накрая дръпнах една от учителките и й обясних с кои деца е имал проблем и се притеснявам, че ще се повтори. Жената ясно ми даде да разбера, че ще реши проблема и наистина всичко спря.
Говорете с детето вкъщи.
За  клубове след училище се съмнявам да имат на тази възраст, а ако имат със сигурност са заети, но питайте на рецепцията в училище. Местните футболни клубове сега не са в сезон ( да имат мачове с други отбори), но провеждат тренировки. Ако детето го влече, записвайте го.

# 416
Има различни спортни клубове. Аз намерих (след месеци търсене) желания спорт, в събота за 4 годишен. Така, че не е невъзможно. Зависи от застраховката на треньора. Някои вземат само по-големи деца заради по-ниските застраховки, които трябва да плащат (думи на един от треньорите).

Надявам се детето скоро да се адаптира.

# 417
  • UK
Препоръчайте ми, моля, някой хубав британски сериал, гледах наскоро Броудчърч, Teachers, Др Фостър (по ваша препоръка), сега свършвам Peaky Blinders, може и нещо по-старичко да е.

malia, кажи на учителката в прав текст, че детето е стресирано, че ще работите полека и натискът от тяхна страна не помага, напротив.     

# 418
  • Оптимист по принуда
Дежи, Marcella, в itv player. 2 сезона.

# 419
  • на малък остров в океана
https://m.imdb.com/title/tt1399664/

The night manager

Общи условия

Активация на акаунт