Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 64 261
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, извинявам се че така нахълтвам в темата, с мъжа ми живеем в Шотландия от няколко години. Отскоро започнахме опити за бебче и забременях, но в 7ма седмица направих спонтанен аборт, най-вероятно кухо яйце. Много трудно се добрах до Pregnancy Support, поне да ми кажат накъде вървят нещата. Не се наложи кюретаж, така че казаха че може да се пробва отново без да се чака, само един цикъл. Аз съм с Хашимото от няколко години, но съм на хапчета и ТСХ ми е в норма, само антителата са ми завишени, но не толкова колкото бяха като ми го откриха в България. След аборта се прибрах в България и посетих гинеколога ск, направихме генетични изследвания и се оказа, че съм с вродена тромбофилия 4G/4G за PAI, и доктора ми изписа да пия аспирин протект месец преди планирана бременност и след това най-вероятно ще включим Фраксипарин. Мисълта ми е, имат ли практика в ЮК да лекуват тромбофилия и следят ли ти състоянието по време на бременност, когато си с тромбофилия и допълнително Хашимото. Чувала съм че предприемат мерки едва след 3ти аборт, а нямаме намерение да си го причинаваме отново, още повече ако знам, че има какво да се направи. Не искам да се самолекувам, и сме в чуденка с мъжа ми какво да правим при евентоално забременяване, на мен ми се иска и би ми било много по-спокойно да се прибера в България и там да си посещавам доктора редовно, и да се следи състоянието. Все пак си мисля, че това е рискова бременност. И без това обмисляме варианта да се приберем за постоянно. Та какво ви е мнението, наслушала съм се на какви ли не абсурди за NHS и би ми било интересно да разбера има ли жени износили бебенце в ЮК с тромбофилия или по-добре да се приберем и да си бременнеем у дома.

# 76
  • York
Всеки случай си е самостоятелен. Никой не може да ти каже как ще действат в твоя случай. Дано скоро пак ви се получи, да стигнеш до среща с акушерка и там да обсъдиш всичко с нея. След което да си вземеш решението сама за себе си. Пази си всички резултати от изследванията в България и ги занеси на личния лекар, ако се налага да си на постоянно наблюдение.

Нашето първо пътуване с нощувки беше до Лондон. Скоро пак сме си букнали едно.

# 77
  • Истински се вижда само със сърцето.
А да се опиташ да говориш с личния си лекар, да покажеш изледванията и ако е вариант да те пратят за изледвания тук или да обсъдите как да процедираш или както е казала Понякога когато забременееш отново с цялата папка документи на първата среща с акушерката.

Мен заради високо кръвно на първата среща (от бързане от работа Simple Smile ) ме пратиха на преглед и специализирани изследвания и среща с лекар в болницата. На базата на моя опит поне си мисля, че не биха неглежирали състоянието ти.

# 78
Благодаря, момичета. Ще видим как ще процедираме следващия път, но се чудя да го почвам ли този аспирин сега, още не съм имала цикъл след аборта, та не се знае до колко време ще забременея, че аспирин ако се пие дълго време да не докара проблем.

# 79
Според мен няма смисъл сега, после ще преценят кога да го почнеш. И не забравяй, пие се аспирин протект Simple Smile
Пий си фолиевата киселина сега и стискам палци всичко да е наред.

# 80
Да точно така, аспирин протект ми изписа доктора.

# 81
  • София
Да точно така, аспирин протект ми изписа доктора.

Аз не мога да дам съвет как да постъпите , защото мисля, че колкото и да говорим, това е вашият живот и ваш избор дали тук или в БГ да продължите всичко. Включвам само за да потвърдя, че моя случай беше аналогичен в София. Същите резултати от изследвания, но без естествена бременност. Близо две години бях на аспирин протект, а по време на бремеността на Фраксипарин.?Лекарите ми го изписаха точно заради риска от спонтанен аборт и задържане на тромби.

# 82
Ужасия, как пътувахте? Какви са ви първите впечатления? Как се чувстваш?

елнего, успех ви желая! Къде сте в Шотландия?

Лошото на почивните дни е, че свършват бързо....От утре пак се загнездвам в офиса, а ми се иска снимки да оправям вместо това.

# 83
Следят ги и дават и тук аспирин и фраксипарин или еноксипарин, няма значение кое. Имам позната, тя има спонтаннен аборт преди и сега я викаха още от 5—6 седмица на сканове. Но при нея имаше и едно кървене, което се оказа киста. За лекарства, незнач дали са и дали, но тя беше ходила в Румъния на преглед също и от там имаше Прогестерон. Най-добре с документите при джипи и той ще ви каже най- добре какво се прави.

Ние освен в Корнуел и Девън, почти никъде не сме обикаляли. Веднъж само ходихме до Longleat и тва беше, ако не се брои ходенето до Лондон и то по работа. Преди като работехме на фул тайм рядко ни се събираха последователни почивни дни, а сега с малкото повече от 2-3 часа в кола си е кошмар.

# 84
Pampers, живеем в Единбург.
Моя аборт също започна с кървене, много силни болки в кръста и спазми. Имах си останал Дуфастон от преди и го започнах, но явно не е било това причината.

# 85
  • UK
elnego, съжалявам за случилото се, успех следващия път.

Тук вчера при нас пак валя сняг, с покривка 2-3 см. Fearful

# 86
  • на малък остров в океана
Ужасия, как пътувахте? Какви са ви първите впечатления? Как се чувстваш?

Бях се приготвила за страшни драми с детето в стил "скучно ми е", но всъщност беше много лежерно и приятно. Отне ни около 12 часа от врата до врата, 4 от които на летишето в Амстердам. А и мъжът ми ни чакаше с такси в Бристъл, та си спестихме 3 влака и 1 автобус. Simple Smile

На Великден и малък егг хънт спретнах на детето - с указания къде да търси. Забавно и беше, нищо, че е на 10.
После отидохме да разгледаме града и замъка, в търсене на егг хънт, а попаднахме на възстановка в замъка и битки, катапулти, балисти, демонстрации, празненства. Бяхме като в приказка. И на пъб ходихме. Beers

Поръчахме легла и пералня и сега се оглеждам в местните групи за някакъв евтин диван.

Относно езика - на някои от местните нищо не им разбирам, въпреки че говорят английски Laughing А с англичаните в самолета се разбирах без проблем. Но щом успях да си поръчам бира в пъба, ще ми се получат нещата Innocent

# 87
Ронка, пътуваме със спирки на всеки 1.5 ч. Толкова му беше макимума на детето до скоро. Задължително с площадка и нещо за хапване или за гледане(за нас). Съответно дестинация от 4-5 часа я вземаме за цял ден 😂Най-много пътуваме в радиус от 2 часа около вкъщи.
Дежи, в Уелс ни валя сняг и мъгла, около Манчестър ни валя такъв порой, че колите пред нас не се виждаха. А в къщи - само лек дъжд и много студ. Парното взело, че се счупило и къщата ни посрещна с цели 8 градуса😨

Елнего, искрено се надявам скоро да се похвалиш с нова бременност и да вземат лекарите всички нужни мерки по задържането.
Ние сме на 2 часа път от вас. Надявам се скоро пак да отскочим до Единбург. Все не ми остава време за Camera Obscura.

Ужасия, страхотно посрещане. Аз на тукашния диалект едва ли някога ще му свикна. Звучи повече като немски език😂

Децата са ваканция, трафик по пътищата няма и е такава идилия......Приятна седмица и на вас!

# 88
Ужасия добре сте дошли Simple Smile

От този сайт съм купувала евтини мебели https://furniture123.co.uk

Виж и Юск имат не скъпи неща а са им качествени. Не знам дали имате наблизо магазин да разгледаш, имат и онлайн иначе.

# 89
  • UK
Ужасия, добре дошли! Звучи вълнуващо като ви слушам. Дивани, ако не ви бърка втора ръка в Гъмтри има много, хората ги дават почти без пари само и само някой да ги изнесе от къщата им.
Аз днес меся козунаци, но май нещо ги попретупах и не знам какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт