Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 64 275
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дежи и аз пак меся  Joy  май ще съм така до неделя, после ще му мисля с калориите  Laughing

# 91
  • UK
Ох, Илейн, аз козунаци не ям почти, но по-дебела от това никога не съм била. Утре отиваме на малка почивка, на която ще се яде предимно по улиците, но като се върнем се записвам на Slimming world и фитнеса до нас, че вече съм много отчаяна от положението.  Disappointed

# 92
След един злополучен опит преди две години,повече козунаци не меся. Добре,че отвориха Бг магазин в нашия град,та ще купя от там козунаци и боя за яйца  за нашия великден. Техния го пропуснахме,защото аз бях на работа,а вчера голямата дъщеря имаше рожден ден. След два месеца,за на малката рождения ден сме направили резервация за Леголенд, Уиндзор. Някакви впечатления от там има ли някой?
  Резервирахме самолетните билети до България за втората половина на август. Ще пътуваме с Луфтханза.Вярно,че е с прикачване  и имаме по час и половина престой във Франкфурт,мисля беше,но излиза по-евтино от всички нискотарифни компании, пък и не е чак толкова зле с престоя,тъкмо няма да им писне на децата три часа в един самолет.

# 93
  • на малък остров в океана
di_p, да ти е жива и здрава рожденичката Simple Smile

Благодаря за съветите. В момента с една девойка съм в преговори за диван, но трябва да проуча колко излиза взимането с ван. А и как да го купя кат не съм го видяла в какво състояние.
Имате ли идея как се случват реално нещата? Отивам, харесвам го и пращам някои да го вземе, така ли? Кога се плаща?

# 94
Ние сме били няколко пъти в Лего ленд и всеки път се каня, че е за последно.
Повечето време минава в чакане на опашки. Храната и напитките на място там са доста скъпи.(можете да си носите ако искате)
Ако имате възможност вземете си вип билети. Така няма да изкарате половината време в чакане и ще успеете да минете през повече атракции.
Ако е достатъчно топло има отделна зона с пръскалки - носете бански.
Като цяло е интересно, но трябва да сте търпеливи, а на мен с две деца трудно ми се получава.

# 95
Ужасия аз когато продавах нещата на детето, хората идваха да ги видят и ми плащаха на ръка и си ги взимаха. За един гардероб дойдоха да го видят, платиха и после си го взеха хората, даже ММ отиде да им го сглоби. Та както се разберете, но за мен най-добре плащане и взимане едновременно, че никога не може да си сигурен в човека отсреща Simple Smile

# 96
Ujasia,благодаря за пожеланията  Simple Smile

М@я,благодаря за отзивите. Ще кажа тогава на мъжът ми да букне вип билети. А два дена ще ни стигнат ли да минем всички атракции. Аз няма представа как изглежда там,прилича ли на Дисниленд или е само за малки деца и за 11 годишната кака има ли някакви забавления?

# 97
Ние за по ден ходим. За два сигурно е още по-хубаво.
Има различни атракции. За някои трябва детето да е над определена височина или години. Има си и за по-големи деца, но пък малкото трябва да чака.

# 98
Мили бг мами в Англия, помощ. Не съм сигурна, че съм на правилното място за този въпрос, но се ошашавих съвсем. В Англия съм от 2,5 години. Забременях, сега съм в 8ма седмица и се налага да си търся нова квартира. Коя институция най-лесно ще ме информира дали имам право на помощ за жилище или наобщински наем? Чета в citizens advice  но така се омотах в абревиатури, че нищо не разбрах.

# 99
Имаш ло потвърждение за бременноста от скан? И нали знаеш, че и в 8ма седмица може да се работи, а не да си на помощи?

Иначе иди в Джобцентър те може би ще ти обяснят.

Ето ти информация за housing benefit https://www.citizensadvice.org.uk/benefits/help-if-on-a-low-inco … -housing-benefit/ - много ясно е написано.

Ето и за общински жилища https://www.gov.uk/council-housing

Написано е достатъчно разбираемо и няма абревиатури Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 23:20 от Илейн :)

# 100
Благодаря, Илейн.

Аз ли съм мнителна, незнам. Ама някак не си го представям да отида, да харесам и да платя примерно 150 паунда и да пратя непознат да отиде да го вземе за около 50 паунда. Сигурно се вкарвам във филми, ама какво го спира човека, който ще отиде да го вземе вместо да го докара на мен, да си го вземе и да си изключи телефона.
Ще помоля мъжът ми да пита колегите си ако знаят колко вървят тези услуги.

# 101
Има си транспортни услуги да ти пренасят мебели, но не знам колко струва, ние когато се местихме си наехме ван. Така че ти препоръчвам тази опция и ще си го вземете сами. Не знам обае от друга страна колко ще ви е изгодно за нещо втора ръка.

# 102
Точно това ще проверя - дали ще ми изгодно да го взема втора ръка и да платя транспорта, или нещо по-евтино от магазин с доставка до вкъщи.

Мъжът ми още не се наема да кара тук. Аз като пресичам се оглеждам по 13 пъти и пак се стряскам като се появи кола Simple Smile
Та засега наемането  на ван не е опция.
Благодаря ти за помощта Simple Smile

# 103
Не знам обае от друга страна колко ще ви е изгодно за нещо втора ръка.
Това си помислих и аз. А виждам, че в Кардиф има Икеа. Може да се провери дали някакви външни фирми около Икеа в Кардиф предлагат транспортни услуги и на какви цени. Ние така в началото отивахме с градски транспорт до близката ни Икеа ( на 7-8 мили от нас)  купувахме неща и с ван ни закарваха нас и купените неща до вкъщи срещу 30-35 лири. Не че Икеа блестят с качество, но може да си харесаш нещо в сайта, да провериш има ли го в близката ви Икеа, да го видиш реално и тогава да го купиш ново.
И от Аргос сме купували прилични неща...

# 104
Ние точно от Икеа поръчахме легла и матраци. Утре ги чакам да пристигнат.
И без да разберем хванахме 50% на доставката, така ще ни ги докарат за 17.50 вместо 35. Поръчахме и пералня нова, и тя итре ще дойде. И ми се искаше да спестим малко пари от другите неща като ги намерим изгодно втора ръка.
Другият вариант е да купуваме нови след месец.

Общи условия

Активация на акаунт