Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 63 918
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Bristol
Разбира се, стана на въпрос по-нагоре че изобщо това лечение не минава през NHS, затова го споменавам. За млечни зъби никъде не се практикува.
Повторно кореново лечение не се поема, първо, зависи от практиката, да. И са много малко зъболекарите, които имат квалификацията да правят повторно. При него се премахва всичко, което е правено при първото лечение и с което са запълнени корените, почистват се и повторно се запълват. Много трудна процедура било, защото каналите се деформирали. Четири часа седях с отворена уста 😜
Тук пише повече за това, под частта What is Endodontic Retreatment?
https://www.britishendodonticsociety.org.uk/patients/further-information.html

Последна редакция: пт, 18 май 2018, 12:56 от Merry

# 451
  • UK
Благодаря за мненията! Зъбът не го боли, не е почернял, абсцесът е по средата между кучешкия и кътника, кучешкият уж си е наред и не е правен досега, кътникът има пломба, възможно ли е да е от кучешкия все пак? Дано поне снимка не откажат, че без снимка няма да дам да му правят нищо.
За дупка в предните зъби казват, че не се слага нищо и не било проблем, размествали се били, когато дупката е в кътниците. Предложиха ми да ми изпишат антибиотик, ако имал дискомфорт, но при положение, че него нито го боли, нито нищо, май няма смисъл.
Илейн, доскоро бяхме при бг зъболекар в района на Дарби, мисля, че за същия гопвориш, но се преместихме, защото ни беше далеч, а и не бяхме супер доволни. И тъкмо се преместихме и ето сега - сега ми е неудобно да се свържа с него за второ мнение.   

Кой пита за Хашимото и хипофункция,
Скрит текст:
мен ме диагностицираха в Бг, но още е в начален стадий, ходих тук при джипи, пусна ми само тсх, той е в норма, каза ми щом тсх бил в норма, антитела и т3 и т4 не изследвали, нищо ми нямало, да чакам да стана зле и тогава. Пия от време на време селен, който ми изписаха в Бг, но и него ме е страх да пия без да са го изследвали, предозирането също е опасно. Аз, между другото, имам и инсулинова резистентност, доказана с обременяване с глюкоза в Бг, тук ми изследваха само кръвната захар и ми казаха щом тя била наред, нямало какво да се притеснявам, инсулин не изследвали, явно трябва да я докарам до диабет, за да започнат някакво лечение. Имам и миома на матката, казаха, че много жени имали, не било проблем, отказаха ми скан, нямало какво да се следи. Ще ги сменям в скоро време, но така не ми се тръгва отново по мъките тук, че все отлагам. Сега лятото в Бг ще мина няколко прифилактични и после ще му мисля на всичко.
Съжалявам за чаршафа, но пак се ядосах.

# 452
Мен ми е странно как не са му направили снимки досега или може би защото има оток и е ясно, че има проблем. На снимката ще се види и постоянното зъбче отдолу докъде я е докарало.
Дежи, под кътник имаш предвид предкътник, т.е. 4-ти зъб, щом говориш за съседен кучешки, нали? За моя изненада се оказа, че горните 4-ти зъби се сменят сравнително рано, по-рано от кучешките. Но пак му е много рано на твоето дете.

Моите канали на зъбите са много криви. Имам един мъдрец, който ми е важен, защото държи мост, а ми направи проблем преди месеци. С АБ се успокоиха нещата, но знам, че е временно.

# 453
  • UK

Дежи, под кътник имаш предвид предкътник, т.е. 4-ти зъб, щом говориш за съседен кучешки, нали? За моя изненада се оказа, че горните 4-ти зъби се сменят сравнително рано, по-рано от кучешките. Но пак му е много рано на твоето дете.
Да, всъщност. Той понеже е малък и има малко зъби в устата, този е доста навътре и прилича на кътник. Няма оток, има гнойна торбичка, аз имам снимка, но не знам дали е удобно да поствам такова нещо тук. Не изглежда приятно. Grin Има много време до смяна, той започна да сменя малко по-късно от повечето му връстници, преди седмица падна първият млечен, подозирам, че вероятно около 10г ще ги смени точно тези.
Снимка ще искам задължително, и аз се учудих, че не направиха, но малко бях ошашкана и не знаех какво да питам. Аз за първи път виждам такова чудо, горкият има много проблеми със зъбите, на баща си се е метнал, а хигиената ни е перфектна, храненето също. Аз кариес на млечен зъб не съм имала.

# 454
Те тия тука нищо не правят за диагностика. Трябва да имаш някакво заболяване или да им извади очите, та да направят нещо. А после като те диагностицират- само помощни материалчета и подобни щуротии, които може да се спестят. Вместо да хвърлят за това пари, да си обучат докторите как се поставя диагноза и какви изследвания се правят.

# 455

Да, всъщност. Той понеже е малък и има малко зъби в устата, този е доста навътре и прилича на кътник. Няма оток, има гнойна торбичка, аз имам снимка, но не знам дали е удобно да поствам такова нещо тук. Не изглежда приятно. Grin Има много време до смяна, той започна да сменя малко по-късно от повечето му връстници, преди седмица падна първият млечен, подозирам, че вероятно около 10г ще ги смени точно тези.
Снимка ще искам задължително, и аз се учудих, че не направиха, но малко бях ошашкана и не знаех какво да питам. Аз за първи път виждам такова чудо, горкият има много проблеми със зъбите, на баща си се е метнал, а хигиената ни е перфектна, храненето също. Аз кариес на млечен зъб не съм имала.

Аз не съм имала гнойни торбички през живота си, но тази година мъжа ми имаше и първо му изписаха антибиотик, да овладее инфекцията и да могат чак след това да направят снимка. Не ставало с гнойна торбичка ясна снимка. Пи го една седмица, спадна и си снимаха спокойно. Може би за това не са ви направили.

# 456
Не знам точно откъде идва проблема, но просто системата е адски бавна и тромава. И някой ако ми каже, да ама е безплатна, не, не е. За 6 седмици от началото на фискалната година са ми удържани 170£ за national insurance, а от работодателя още 190£. И това за 40 часова работна седмица и на почти минимална ставка. Миналата година получих адски остри болки в едното коляно, вследствие на работата, отидох до джипито, исках рентген, чаках две седмици за час, в градчето има няколко поликлиники и една болница, рентген има само в болницата, и целия град чакат за там. След това чаках още 6 седмици, за да ми разчетат резултата... Безплатно е за тези, които не работят, и са изцяло на помощи, затова реват че NHS издъхва и не могат да смогнат на разходи. За Шотландия става дума

# 457
Не знам точно откъде идва проблема, но просто системата е адски бавна и тромава. И някой ако ми каже, да ама е безплатна, не, не е. За 6 седмици от началото на фискалната година са ми удържани 170£ за national insurance, а от работодателя още 190£. И това за 40 часова работна седмица и на почти минимална ставка. Миналата година получих адски остри болки в едното коляно, вследствие на работата, отидох до джипито, исках рентген, чаках две седмици за час, в градчето има няколко поликлиники и една болница, рентген има само в болницата, и целия град чакат за там. След това чаках още 6 седмици, за да ми разчетат резултата... Безплатно е за тези, които не работят, и са изцяло на помощи, затова реват че NHS издъхва и не могат да смогнат на разходи. За Шотландия става дума

А на мен още повече са ми удържали ... Затова им казвам в някои теми, че доболничната помощ в България е в пъти по-бърза, достъпна и на ниска цена, да не се оплакват, но никой не ми вярва.

Когато се стигне до болница е по-различно, била съм тук в Лондон, доста са бързи и не пестят сили и средства, но преди това ... може да си умреш на някоя опашка или чакайки да ти дойде часа.

# 458
Момичета, специално към тези които са в Бристол регион. Знаете ли дали има частна клиника някъде, но да преглежда педиатър. При нас има няколко, но не преглеждат деца, казаха ми, че в целия Девън и Корнуел няма частен педиатър.
Ситуацията е аледната, детето изкара някакъв стомашен вирус с повръщане и разстройство преди няколко седмици. Нашето джипи есествено нищо, дори не беше джипи, а сестра я видя. Предварително носехме проба, за да пусне изследвания за паразити евентуално (и добре че, защото и това нямаше да се случи). Откриха кампилобактер, откъде е хванат никой не знае. Яли сме едно и също всички, само тя имаше проблем. От тогава, вече станаха сигурно 3-4седмици, се оплаква от коремче след ядене. Никога не се е случвало преди това, явно е някаква колика, защото бързо минава. Джипито естесвено нищо не казва, нямам опция за друго място освен на частно, но идея нямам къде да търся.

# 459
Просто отиди в спешното и чакай. Ще я прегледат. Може да преувеличиш малко оплакванията ...

# 460
Тям е по-зле, нали работя в болницата в която е и спешното, случвало се е да връщат хпра, защото не са спешни. С моя колежка така стана, дори не я прегледаха. А уолк ин център няма вече в цялата област.

# 461
Ронка, ако няма педиатър, а оплакванията са стомашни, защото не пробваш консултация с гастроентеролог? Предполагам, че даваш пробиотик. Вие не мислехте ли за местене в друг район?

На мен ми направиха снимка на зъба, независимо че имаше гнойна торбичка на венеца му. Видя се възпалението около корена и така ми изписаха АБ.

# 462
  • Оптимист по принуда
Ронка, ако ви се пътува, защо не пробвате в бг клиниката в Лондон?

# 463
Благодаря ви момичета, знам я клиниката в Лондон, ходили сме там, но е много далеч, а сега точно няма как да пътуваме, евентуално остава като последен вариант опция. За гастроентеролог също сме разпитвали, но в частните около нас изобщо не приемат деца. Незнам, защото сме на село ли, защо е така, но докторите са пълна трагедия. В понеделник пак ще се ходи при джипи, тоя път ако пак я претупат ще се вика, поне малко да се размърдат.

# 464
Съчувствам ви. Не сме имали такива проблеми. На моя син заради болка в корема му пускаха 3 пъти всички възможни изследвания вкл за проблеми с вътрешните органи и рак. За най-малкото нещо ни препращат към педиатър или в болницата. За два дни ни уредиха с час за ехограф, а за броени часове хирург. До сега отказ за направление не сме имали за нищо. Аз за едно леко отклонение в цикъла ходих - ЛЛ ми пусна една камара изследвания вкл хормони, а сестрата после добави още изследвания. В съседните две практики се оплакват, че в едната чакат по 2-3 седмици за среща с ЛЛ, а в другата пък не препращат на специалист дори хора с диабет и тежки заболявания. Ако имате как да смените личния/практиката за друга с хубави отзиви или да изисквате час за някои от другите лекари в практиката, дали няма да се оправи положението и при вас? Хелт визитъра дали няма да помогне с препоръки за лекар? Стискам палци да стигнете до специалист скоро!

Общи условия

Активация на акаунт