Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 63 940
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Оптимист по принуда
Дайсън ползвам от 5 години. Ами уникални са. Сега си мисля за безжична, ама както казва мм - няма ли да ти се напукат петичките JoyJoyJoy

# 631
  • UK
И аз съм с Дайсън и съм много доволна. Моята е много стар модел, но ми излезе без пари, та не се оплаквам. Бяха я дарили в чарити шопа под нас, и мениджъра ме попита дали я искам, че я хвърляше. Била много мръсна и не му се занимавало. Аз си я прибрах и си я измих и сега си я ползвам с удоволствие, работи идеално. Какво като е стара Simple Smile

# 632
Здравейте, момичета! Може би можете да помогнете с инфо - налага ми се да изпратя багаж до БГ и въпросите са, всъщност, два.

Първи въпрос - случайно да знаете фирма, която има офис в Русе? По-рано ползвах Доставка Англия, но току що видях на сайта, че офисът в Русе е затворен.

Бтори въпрос - малко бъркано, но... тъй  като не знам кога точно ще пътувам, а няма възможност друг да посрещне багажа, има ли фирма, която да разполага и със склад за такива случаи, когато се налага изчакване? Има вероятност да се изнеса от настоящата квартира и веднага да започна работа за 1-2 месеца като live-in асистент, и, съответно, няма как да помъкна половин камион багаж. Остава вариантът складиране тук, излиза ок. 80 лири/месец и транспортиране до БГ, когато съм свободна.

Май последният вариант ще е най-подходящ за ситуацията.

# 633
  • След завоя в дясно
Няма училище, което не е на ниво. Тук няма търпимост относно нивото. Всички правила важат за всички училища - от поведение и отношение, до изпити и оценяване.
Какво имаш предвид под това твърдение?

Девойките с новите прахосмукалки (прахусмокачка на македонски) и мераците за чистене, като топъл хляб ви чакам, и кафе ще направя обещавам.Grinning
Само да вметна за почивките през TUI, Topcashback дават и  cashback ако минете през тях. Аз запазих за Великден следващата година с тях, а вече си ползвах cashback-а.
Merry- поздравления, наистина сякаш беше вчера.

# 634
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ел кафе не пия, срещу чаша зелен чай с Жасмин идвам с прахосмука  Laughing

# 635
  • Leeds, UK
Ell, аз обаче пия кафе😁 , с карамел или канела.
Илейн, обожавам зелен чай с манго и праскова. Жасмин не съм пробвала още.

# 636
Няма училище, което не е на ниво. Тук няма търпимост относно нивото. Всички правила важат за всички училища - от поведение и отношение, до изпити и оценяване.
Какво имаш предвид под това твърдение?

Девойките с новите прахосмукалки (прахусмокачка на македонски) и мераците за чистене, като топъл хляб ви чакам, и кафе ще направя обещавам.Grinning
Само да вметна за почивките през TUI, Topcashback дават и  cashback ако минете през тях. Аз запазих за Великден следващата година с тях, а вече си ползвах cashback-а.
Merry- поздравления, наистина сякаш беше вчера.

Имам предвид, че относно учебната методика, материал и системи - това е национална програма, в генералната си част, не си решава всяко училище и се спазва стриктно.

А за нещата, като етика, вътрешен правилник, отношение към детето и изобщо всичко извън чисто учебната част,  което касае достойнството и спокойствието на учениците, има нулева обществена търпимост. Никой не си мълчи и търпи лошо отношение към детето, реагират изключително бързо.

# 637
  • Bristol
Не знам дали споменах тук за българския пикник в Gloucestershire. Миналата неделя се състоя. Все по-популярен става и ако продължава да нараства броя на българите, които идват на събирането, ще трябва май друга поляна да се търси 😊 Малко снимки от събитието:
https://m.facebook.com/pg/foundationstgeorge/photos/?tab=album&a … d=952221648273473

# 638
Мери благодаря за снимките Simple Smile Ти да не си някоя от усмихнатите колоездачки Simple Smile

# 639
  • Bristol
Мери благодаря за снимките Simple Smile Ти да не си някоя от усмихнатите колоездачки Simple Smile
Да 😁
Аз нали всеки уикенд някъде с колелото се мъкна и измрънках, че ще пропусна този уикенд, заради пикника. Избъзикахаме ме, от Бристол с колелото тогава да отида. Отначало завъртях очи, но после пуснах Гугъл мапс и видях, че не е невъзможно. Поразтърсих се, намерих и други ентусиасти. В българската група писах, да видя дали ще има още желаещи, но разстоянието не беше малко, 57 мили по селските пътища и не се обадиха други Sad Но ние тримата супер си изкарахме! Аз само за срам и позор, като съм на колелото, всичко свързано с колоезденето и навигацията ми идва първо на английски. До края на тура ни обаче успях да превключа на български. Може би в бъдеще, ако обявяваме по-къси дистанции и с тръгване от други части на града и още сънародници ще се присъединят към нас.
А това е снимка по пътя, карахме по протежение на Gloucester and Sharpness Canal:
Скрит текст:

# 640
Браво! Че и хубаво време сте хванали.

# 641
Красота! Браво на теб Мери, много ме кефиш как обикаляш с колелото Simple Smile

# 642
  • на малък остров в океана
57 мили - респект! Astonished Представям си през какви красиви места сте минали. Аз до скоро въобще не подозирах за каналите. Едва като пътувахме с влака за Лондон видях един и мъжът ми каза, че има много такива и даже много хора живеят в лодки и обикалят по тях.
Аз още не мога да свикна да пресичам като пешеходец, камо ли да тръгна да обикалям с колело Laughing

# 643
  • Bristol
Ujasia, като си с група, а не сам, е много по-лесно и безопасно, просто следваш останалите 😂 Миналата година август месец започнах да карам колело на по-големи разстояния и 15 мили ми се виждаха много. Постепенно увеличих на 20, 30 и вече втори път успявам да покрия 50+. На пътя също ме беше страх да карам, но колкото повече караш и то с опитни колоездачи, толкова повече научаваш и по-уверен ставаш. В Нюпорт има страхотни женски колоездачни групи за всякакви нива. Аз няколко пъти съм карала с тях, много са сърдечни и много научих и от тях. Жалко, че са от другата страна на моста, като време и цена ми излиза по-скъпо да отскачам до там. Но като видя, че са обявили някой интересен маршрут и съм първа писта. В Кардиф също има един популярен тур на забележителностите с колела. Там и малки деца приемат в групите си.

# 644
Привет, момичета. Мери, не успяхме да се включим на пикника, но пък без да искам накарах семейството да вървим около 10 мили по велоалеята в неделя. Уж да видим втория тунел, да ама то полянки за пикник няма и вървим ли вървим... В съседното село едни англичани ни извикаха в двора си като им разказахме откъде вървим. Невероятно изживяване беше, а мъжът работел доскоро в България по новия газов терминал. Къщата беше нова и страхотна, дворът също, гледката -уникална. Е, краката ни болят и добре, че децата бяха с колелета все пак, но беше...интересно Simple Smile.
Ujasia, и на нашия канал има много такива лодки. Върху тях саксии с подправки, колелета...Гледката е идилична. Особено към съседното село, до което има и туристически лодки, прекрасен пейзаж - общински и не само зеленчукови градини, каравани с живеещи в тях хора, коне... Веднъж качихме децата на понита, но доста големички и край канала ги разхождаха, идилия. Дори продават лодка гледам тук за живеене в момента, 40 хиляди, но си е приключение.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 00:57 от JG1123

Общи условия

Активация на акаунт