Математически турнири 1-4 клас. Тема №50

• 89 568
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Не го бях намерила този сайт, тепърва “прохожда” в тази област. Мерси много, Дидева! Simple Smile

# 496
# 497
Бихте ли ми помогнали с разяснението на тази задача за 4 клас от днешното ВМС. Зад. 13 Три петъка в един месец се падат четни дати. В какъв ден от седмицата се пада 20-и ?
А) вторник Б) сряда В) петък Г) друг отговор

# 498
Щом три от петъците са на четни дати, значи в месеца има пет петъка. Единственият възможен вариант е 2-9-16-23-30. Оттам лесно се определя, че 20-ти е вторник.

ВМС 2018 - Резултати СМБ  - ПЛЕВЕН

Последна редакция: сб, 21 апр 2018, 17:05 от Анонимен

# 499
  • Пловдив
Някой с четвъртокласник да е погледнал задачите ВМС? От телефона не разчитам задачите, само отговорите. 7ма ме интересува.

Моят не е, защото е на състезание в провинцията и пропусна ВМС.
Но се очертава безсмислена ситуация - по две състезания на уикенд (утре е AIMO) отнемат времето за подготовка и посещаване на школа и снижават резултатите. И в един момент трябва да се избере - количество, или качество.

При нас пък с оказва, че бъркаме все лесни зад ачи.  Затова реших да пробваме ВМС.🤣

# 500
ВМС 2018 - Предварителни резултати СМБ  - РУСЕ

Контестации: 23.04.2018 г. /понеделник/ от 15:00 до 15:30 в 26 кабинет при Мирослава Костадинова.
!!! Информация за награждаване на първенците, очаквайте в понеделник, след обявяването на Окончателните резултати.

# 501
  • Кърджали
А кога всъщност трябва да излезнат резултатите от ВМС.
На сайта на училището, където се провежда в нашия град липсва всякаква информация, като излезнат ще трябва да ида до училището ако ще ги има залепени там. То е ясно, че няма да и е много добър резултатът, ама поне да си знае точно какво е свършила...

# 502
За Пловдив ОУ Драган Манчов ще има резултати в четвъртък на 26.04.18г.
И аз тук не очаквам блестящ резултат. Реши само миналогодишния вариант, но ще видим, вече един път ме изненада приятно, като не очаквах нищо....
За първокласник се справи доста добре през годината.

# 503
  • Варна
Някой има ли информация за Варна, дали всички резултати ще бъдат публикувани под номер на участника, а не с име? Детето така твърди, че са им обяснили и на бланката със задачите за вкъщи са им писали входящите номера. Декларации за отказ за оповестяване не сме подавали.

# 504
  • Пловдив
Според вас има ли шанс да се признае за вярна задача от ВМС с посочен отг. г - друг отговор 80мм, при положение че съществува отг. в - 8см Rolling Eyes

# 505
Според вас има ли шанс да се признае за вярна задача от ВМС с посочен отг. г - друг отговор 80мм, при положение че съществува отг. в - 8см Rolling Eyes
Какво е условието? По принцип не би трябвало да се признае, ако няма изрично изискване за мерната единица.

# 506
  • Пловдив
Какво е условието? По принцип не би трябвало да се признае, ако няма изрично изискване за мерната единица.
О, да! Сега погледнах, че пише Колко сантиметра ...
Здраве да е и повече внимание Simple Smile

# 507
  • ВАРНА
Някой има ли информация за Варна, дали всички резултати ще бъдат публикувани под номер на участника, а не с име? Детето така твърди, че са им обяснили и на бланката със задачите за вкъщи са им писали входящите номера. Декларации за отказ за оповестяване не сме подавали.

Като записвах дъщеря ми за вмс от канцеларията на Славейков ми казаха да пазя картончето с номера, защото резултатите на всички явили се ще бъдат публикувани под номер.

# 508
В Пловдив ми казаха, че ще са по номер от квитанция резултатите от вмс. Служителката на ОУ Драган Манчов  твърдеш,  че за цялата страна ще са с номера, което не е така на практика.

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 14:12 от valeriq.k

# 509
Добро утро, бясна съм на това състезание - в Пловдив за първи клас имаше на едната задача, отговор Г и много разстояние до числото - в стаята където е било хлапето, са им казали да оградят Г и числото, съответно хлапето ми каза - Амам мамо, госпожата каза това да оградим за отговор. /естесвено не е този отговора на задачата/ И сега едната задача ще му е грешна заради това. Не знам как точно им е казано и какво точно им е обяснено, но той е решил че щом госпожата ги кара да го оградят като верен, не е нужно да чете задачата. Tired FaceRageRage

Общи условия

Активация на акаунт