Математически турнири 1-4 клас. Тема №50

• 89 559
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Не се ядосвай. Това е опит.Сега е момента да обясниш на детето какво се прави или не се прави на състезание и изпити. Едното е, че е по-добре да загуби точки или от оценка, за нещо което (не) е направило, защото така е преценило, отколкото, да загуби защото е слушало какво му говорят, хора които не е редно да го правят.

Скрит текст:
Иначе, кой клас е детето и сигурна ли си, че точно това са казали?
При нас в първи клас на едно състезание заяви, че са им казали да не пишат на задачата за описване. Аз, разбира се, се досетих, че идеята на квестора е била и да не могат да опишат, поне отговора да напишат, ама човекът беше убеден, ча са му казали да не пише по задачата. Joy

Иначе, ясно е, че квесторите няма да се научат какво може и какво не може да правят, уви.

# 511
Не се ядосвай. Това е опит.Сега е момента да обясниш на детето какво се прави или не се прави на състезание и изпити. Едното е, че е по-добре да загуби точки или от оценка, за нещо което (не) е направило, защото така е преценило, отколкото, да загуби защото е слушало какво му говорят, хора които не е редно да го правят.

Скрит текст:
Иначе, кой клас е детето и сигурна ли си, че точно това са казали?
При нас в първи клас на едно състезание заяви, че са им казали да не пишат на задачата за описване. Аз, разбира се, се досетих, че идеята на квестора е била и да не могат да опишат, поне отговора да напишат, ама човекът беше убеден, ча са му казали да не пише по задачата. Joy

Иначе, ясно е, че квесторите няма да се научат какво може и какво не може да правят, уви.

Благодаря, обясних му, че е трябвало да си прочете задачата и да си прецени дали е правилен отговора, които са им казали, но ... Все пак е първи клас и "ЩОМ госпожата така е казала" Laughing - тепърва ще се учи. Много пъти повторих да не слуша, ако другите деца му казват отговори, защото може нарочно да го бъркат, от къде да ми дойде на ум да му кажа - Не слушай госпожата LaughingLaughing за отговорите. Здраве да е...

# 512
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ще се повторя Simple Smile

иска ми се такива квесторски "изцепки" да могат да се докладват и училище, което не е съумяло да организира състезание както трябва, да няма право да домакинства в бъдеще.
само мечти са, знам.

# 513
В 119-то в София, един от квесторите е подканвал децата да започнат да предават 20-минути преди края на състезанието с думите, че така или иначе време няма. Ако има задачи, които затрудняват децата, да не ги решават там, а да си ги препишат на лист и да ги решат в училище или вкъщи. Все още се замислям дали да не пиша до училището, защото подобно поведение е недопустимо.

# 514
Другото което ме ядоса на това състезание беше, че официално обявиха навсякъде, че за първи клас времето ще е 90 мин, а на 40тата минута детето ми звъни - "мамо ние вече всички сме готови и ни извадиха от стаята". Dizzy Face Вярно е че не ги пуснаха и стояха във фоайето на училището с придружител, но ...

# 515
  • Бургас
И при нас беше така. В 9,02 ми се обади, че вече е излязъл. Помислих си, че е излязъл първи, но повечето деца също бяха навън.
До попитам за МБГ -  знаете ли къде точно в Несебър се провежда финала - в някое училище или другаде? 

# 516
  • София, Манастирски ливади
Добро утро, бясна съм на това състезание - в Пловдив за първи клас имаше на едната задача, отговор Г и много разстояние до числото - в стаята където е било хлапето, са им казали да оградят Г и числото, съответно хлапето ми каза - Амам мамо, госпожата каза това да оградим за отговор. /естесвено не е този отговора на задачата/ И сега едната задача ще му е грешна заради това. Не знам как точно им е казано и какво точно им е обяснено, но той е решил че щом госпожата ги кара да го оградят като верен, не е нужно да чете задачата. Tired FaceRageRage

При моя син казали, че няма нужда да посочва отговор, когато е Г) Друг отговор. Питам сина ми, защо не го е написал, като много добре знае, че трябва. Отговорът беше същия: Ами, мамооо, госпожата така каза Close

# 517
Добро утро, бясна съм на това състезание - в Пловдив за първи клас имаше на едната задача, отговор Г и много разстояние до числото - в стаята където е било хлапето, са им казали да оградят Г и числото, съответно хлапето ми каза - Амам мамо, госпожата каза това да оградим за отговор. /естесвено не е този отговора на задачата/ И сега едната задача ще му е грешна заради това. Не знам как точно им е казано и какво точно им е обяснено, но той е решил че щом госпожата ги кара да го оградят като верен, не е нужно да чете задачата. Tired FaceRageRage
Добро утро и от мен ... на синът ми, 1 ви клас е казано по същия начин, да оградата Г на тази задача. И аз се чудя по какъв начин е казано това на децата, но масово са ограждали Г.
Нищо чудно и в една стая да са били децата. Пловдив ОУ Драган Манчов бяхме ние.

# 518
  • Пловдив
Аз се чудя тази заповед за класиране по номера само за Пловдив ли важи? Другите градове си изкарват списъци с имена, нашите деца, като затворници с номера 😐

# 519
Добро утро и от мен ... на синът ми, 1 ви клас е казано по същия начин, да оградата Г на тази задача. И аз се чудя по какъв начин е казано това на децата, но масово са ограждали Г.
Нищо чудно и в една стая да са били децата. Пловдив ОУ Драган Манчов бяхме ние.
Точно там, пуснах ти ЛС:smiley:

# 520
Ей, големи квесторски бисери.
Ако ги бяха инструктирали да саботират децата и състезанието, сигурно щеше да ги домързи да ги творят тези изцепки, ама сега са се разгърнали.... Satisfied

# 521
Това, заедно с печатните грешки, също е част от правилата на играта.

Кога е крайния срок за резултатите за ВМС?

# 522
И при нас ги е объркала г-жата, като им е казала, че има само един отговор на всяка задача. Да ама имаше задачи, на които трябваше да се изчислят два верни отговора като цифри, и моята взела че ги събрала и написала сбора им.

# 523
  • Sofia
И при нас беше така. В 9,02 ми се обади, че вече е излязъл. Помислих си, че е излязъл първи, но повечето деца също бяха навън.
До попитам за МБГ -  знаете ли къде точно в Несебър се провежда финала - в някое училище или другаде? 

В училиеще "Любен Каравелов" се провежда.

# 524
А децата, които участват само в отборното състезание в Несебър трябва ли да са там още на 30-ти сутринта или може и следобед (след като е минало индивидуалното състезание)?
Четох, че обсъждате квотите за това състезание. И при нас има деца, които имат по-добри резултати, но не са класирани за индивидуалното, защото там ще ходят миналогодишните медалисти Peace

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 15:19 от *Мариана*

Общи условия

Активация на акаунт