Математически турнири 1-4 клас. Тема №50

• 89 645
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Сигурно има и по другите градове, но в София със сигурност деца под 90 точки няма да се класират. Има доста области където няма резултат 90т. Това за мен е несправедливо. Най-редно би било да има обобщено класиране и първите 40 деца за всеки клас да се класират.

# 151
Откакто следя състезанието, отделните групи никога не са имали равен брой представители въпреки наличието на обобщено класиране. Окончателното решение винаги е било на националната комисия и вероятно е съобразено не само с резултатите, а и с броя на явилите се от даден клас. Не мога да изразя категорично мнение по отношение на това, че има доста области, в които няма резултат от 90 точки, тъй като съм видяла резултати само от десетина области, публикувани в нета, като само Монтана и Видин качиха такива, изчислени заедно с точките от последната задача. В Монтана има двама състезатели, покриващи критериите, което означава един допълнително предложен за постигане на представителната квота от трима за областта, а във Видин - един, покриващ критериите ( съответно двама допълнително предложени). Смятам, че в доста области ще има повече от три деца, покриващи критериите, така че едва ли броят на представително допуснатите ще е много голям. Освен това, по регламент бройката от 400 допуснати не е твърдо фиксирана и може да бъде променяна от националната комисия.

ВМС - ВАРНА
Скрит текст:
На 21 април 2018г. (събота) ще се проведе поредното издание на  Великденско математическо състезание за ученици от І до ХІІ клас. Състезанието е от календара на СМБ и ще се проведе в ОУ „Петко Р. Славейков” – Варна.

За учениците от І и ІІ клас времетраенето е  90 минути, а за останалите от ІІІ до ХІІ клас – 120 минути. Teмитe ca cъcтaвeни oт 15 зaдaчи c избиpaeм oтгoвop. Bcякa зaдaчa имa caмo eдин пpaвилeн oтгoвop oт чeтиpи възмoжни, ĸaтo пъpвитe 3 ca цифpи, a пocлeдният – Дpyг Oтгoвop. Πocoчвaнeтo нa Дpyг Oтгoвop ce пpиeмa зa вяpнo caмo aĸo дoпълнитeлнo e зaпиcaн и вepeн peзyлтaт.

Зaдaчитe oт 1 дo 3 ce oцeнявaт c пo 1 тoчĸa, oт 4 дo 6 c пo 3 тoчĸи, oт 7 дo 9 c пo 5 тoчĸи, oт 10 дo 12 c пo 7 тoчĸи и oт 13 дo 15 c пo 9 тoчĸи.

Зaдaчитe зa 7 ĸлac ca в мoдифициpaн фopмaт, cъвпaдaщ c тoзинa HBO cлeд 7 ĸлac. Bcяĸa зaдaчa oт 1 дo 16 имa caмo eдин пpaвилeн oтгoвop oт чeтиpи възмoжни, зa зaдaчи 17 дo 22 тpябвa дa бъдaт зaпиcaни caмo oтгoвopитe, ĸaтo зaдaчи 21 и 22 ca във фopмaт РІЅА, a зaдaчи 23 и 24 тpябвa дa бъдaт пoдpoбнo peшeни. Зaдaчитe oт 1 дo 4 се oцeнявaт c пo 1 тoчĸa, oт 5 дo 10 c пo 2 тoчĸи, oт 11 дo 16 c пo 3 тoчĸи, oт 17 дo 20 c пo 5 тoчĸи, зaдaчи 21 и 22 c пo 8 тoчĸи и зaдaчи 23 и 24 c пo 15 тoчĸи. Maĸcимaлният бpoйтoчĸи зa 7 ĸлac e 100.

Начало на състезанието: І и ІІ клас – 08.30 часа; ІІІ – ХІІ клас – 11.00 часа

Записването на желаещите за участие ще се извърши в ОУ „Петко Р. Славейков” – Варна, І етаж, стая 109 от 12.04. до 18.04.2018г. със следното работно време:

в делнични дни от 08.30 до 10.30часа, от 12.00 до 13.30 часа и от 15,00 до 17,00 часа;

ВМС - ПЕРНИК
Скрит текст:
 На 21 април (събота) 2018г. от 10 часа в сградата на ГПЧЕ „С. Радев” ще се проведе Великденско математическо състезание за ученици от 1 до 12 клас.
РЕГЛАМЕНТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО:
Състезанието е индивидуално. Учениците от:
І до ХІ клас  (без VІІ)  решават 15 тестови задачи .
VІІ клас решават тест и задачи, във формата на Националното външно оценяване за VІІ клас;
ХІІ  клас  във формата на Държавния зрелостен изпит.
Такса за участие на един ученик: 7.00 лева
Обявяване на резултатите: www.simeonradev.org на 28.04. 2018г.след 16ч
Работа по темите:
І и ІІ клас 90 минути
ІІІ до ХІІ клас 120 минути
 НАГРАЖДАВАНЕ:
Класиралите се  на първите три места се награждават с медали и грамоти;
Класираните до пето място включително се награждават с грамоти;
Място на награждаване: видеозала ІІ етаж ГПЧЕ „С. Радев”
Ден: ще бъде обявен допълнително
Време:13:30 ч.

Заявките за участие с приложен списък се приемат в ГПЧЕ „С. Радев”,
на eli_igova@abv.bg, или на тел. 0886719592 до 13.30ч на 20.04.2018г..

Таксата за правоучастие е 7 лв и се внася в ГПЧЕ „С. Радев” както следва:
16 - 18.04. 2018г. от 8.00 до 14.00ч.
19 – 20.04. 2018г. от 8.00 до 19.00ч.
21. 04.2018г. от 08.00 до 09.00ч.
Или превод в:
 ЦКБ Перник- Изток
IBAN BG91CECB97903136262200
BIC CECBBGSF
За справка и информация САМО на тел. 0886719592

ВМС - РУСЕ
Скрит текст:
На 21 април 2018 г. ще се проведе традиционното Великденско математическо състезание за ученици от I-ви  до XII-ти клас.
РЕГЛАМЕНТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО:
Времето за решение на темите със задачи за ученици от 1 и 2 клас е 90 минути, а за всички по-горни класове – 120 минути. Темите са съставени от 15 задачи с избираем отговор.
Всяка задача има само един правилен отговор от четири възможни, като първите 3 са цифри, а последният – Друг Отговор. Посочването на Друг Отговор се приема за вярно само ако допълнително е записан и верен резултат.
Задачите за 7. клас са във формата за Националното външно оценяване след 7. клас, а за 11 и 12 клас са във формат на Държавния зрелостен изпит;
Място на провеждане:
ПМГ „Баба Тонка” и ОУ „Иван Вазов”;
Начало на работа по темите: 10:00 часа
Такса за участие на един ученик:  10.00 лева;
Такса за членове на СМБ – Русе:  5.00 лева;
Обявяване на списъка на участниците с разпределението им по сгради и стаи: на 20.04.2018 г. на интернет страницата на СМБ – секция Русе:  http://smb-ruse.com;
СРОКЪТ ЗА ВНАСЯНЕ НА ТАКСИТЕ за правоучастие е: от 10.04.2018 г. до 18.04.2018 г. в офиса на Дома на математика на ул. ”Плиска” №4, бл. „Преслав”, вх. Е, партер;
Приемно време:
понеделник, вторник и четвъртък от 13:00 до 18:00 часа;
сряда и петък от 9:00 до 14:00 часа;

ПМС - резултати ВИДИН

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 10:15 от Анонимен

# 152
Сигурно има и по другите градове, но в София със сигурност деца под 90 точки няма да се класират. Има доста области където няма резултат 90т. Това за мен е несправедливо. Най-редно би било да има обобщено класиране и първите 40 деца за всеки клас да се класират.
Е, некласираните с 89 от София са по-ощетени от некласираните с 89 във Варна. Wink
Периодично се налага да се напомня, че има фактори, заради които 89 в Монтана са повече от 89 в София.
Това е състезание на МОН. За мен даже би било оправдано и деца с по-малко точки, но от населени места, където няма провеждане на състезанията, до които нашите деца от по-големите градове имат достъп да бъдат поканени. Това ще стимулира и съучениците им.

Дано тези разсъждения са само във форума и не пред децата, че се сетих за хубавия пост на Мария отпреди няколко страници.

# 153
Здравейте,
Дали започна записване за състезание Питагор. Не намирам инфо, а ми струва, че 28.04 наближава и би трябвало да има някъде изнесена инфорамация вече !

# 154
Към момента информация за " Питагор" е публикувана само на сайта на РУО - Бургас.

ПМС - резултати СТАРА ЗАГОРА

# 155
Националният кръг на ЕК на 3ти юни ли ще бъде?

Аз не мисля, че някой е ощетен до толкова доколкото всеки, които има 90 точки, за класовете, където максимумът е 100, е поканен да участва.

Оттам нататък, деца с по-малко точки, не виждам кому пречат.

# 156
Аз мисля, че щом състезанието се организира с активното съдействие на МОН и е най-масовото подобно, би трябвало да дава някакви крайни обобщени резултати. Не разбирам защо мога да имам информация къде в класирането е детето ми в училището, в което учи, а не мога да имам такава за града, областта, страната?
Нека само по точки ги обявят, без имена.

# 157
# 158
# 159
  • Sofia, Bulgaria
Някой случайно да пази входящите номера при разпределението по стаите за ПМС?
На 81во училище не ги публикуваха, висяха разлепени до вратата, но въобще не ми е хрумнало да си снимам номера.

# 160
  • София
Публикуваха ги май, но са свалили списъка....

# 161
Публикувани са, но няма входящи номера.
http://81sou.org/root/Sastezaniya/razpredelenie-proletno-matemat … ko-sastezanie.PDF

ПМС - резултати СОФИЯ-ГРАД

Математическо състезание " ПИТАГОР" - СОФИЯ-ГРАД

Скрит текст:
Национално математическо състезание „Питагор“ за ученици от IV клас
Изх. № РУО1- 8100/10.04.2018 г.
ДО ДИРЕКТОРИТЕ
НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
В изпълнение на заповед № РД09-5411/12.10.2017г.на министъра на образованието и науката във връзка с организирането и провеждането на ученическите олимпиади и националните състезания в държавните, общинските и частите училища на територията на Република България и съгласно Приложение № 1 и Приложение № 3 на съшата заповед Ви уведомявам, че Националното математическо състезание „Питагор“ за ученици от IV клас ще се проведе на 28.04.2018 г.(събота) от 09:00 ч.
Във връзка с организиране на състезанието и определяне на училища домакини, моля в срок до 20.04.2018 г. да изпратите на e-mail ruo.sf.lgavrailova@gmail.com приблизителния брой ученици от повереното Ви училище, желаещи да участват в Националното математическо състезание „Питагор“.
Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД

# 162
  • тук
Привет, не е съвсем по темата, но спешно се нуждая от снимка на стр 97 до стр 100 на Умник-математик за 2 клас. Дали някой би могъл да ми помогне?

# 163
Резултатите за пловдив на ПМС са променени
нямат нищо общо с предните
махнали файла от начална страница,и го смушили в тази за прием
просто не знам кво ще обесняват на родителите
http://www.omg-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … id=74&lang=bg

# 164
  • Пловдив
Резултатите за пловдив на ПМС са променени
нямат нищо общо с предните
махнали файла от начална страница,и го смушили в тази за прием
просто не знам кво ще обесняват на родителите