Обсъждане на имотни обяви 2

• 74 440
  • 791
  •   1
Отговори
# 360
  • София /Абсурдистан
Много интересно, близостта до училища, която споменават в обявата, мислят че ще привлече семейства с деца ли, в това "жилище" Grinning Също доколкото разбирам, близостта с офис на Еконт е голям плюс Grinning А цената, не знам как да я коментирам.
Че къде ще ги сложат децата Simple Smile то и себе си няма как да наместят. Помещението е било за магазин. Често минавам от там, мястото не е лошо,  всичко има наоколо за нормален живот, но това пък и не е жилище Simple Smile А цената изби рибата Simple Smile)

# 361
Не съм си мислила, че правя добро или лошо. Просто е незаконно.Жената е там до началото на юли. В този гараж се сменят наематели през 2-3 месеца, които правят често проблеми.Собственикът ми е съсед и сигналът ще засегне него. Защото е незаконно да го отдава и да взима едни пари, за това, че е тарикат.
Е щом Ви създават проблем разбирам недоволството, но понеже писахте, че е добре обзаведен, пък не споменахте за проблеми.
От друга страна той ако го отдава като гараж дали не може да си измие ръцете, че не знае по какво предназначение се използва?

# 362
Нека и аз да споделя една обява. Наши приятели са ходили на оглед на тези 50 кв. Бях доста разочарована от това колко алчни могат да бъдат хората, в случая е наследниците. Покривът стабилно течал и бил за основен ремонт, който ще се поеме само от купувачите. Имало скосено мазе от 20кв, което можело да се престрои.Колко хубаво! И всичко това за 99хил евра.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15241278328688 … k=3pwvif&f1=1

# 363
Това горното е отвратително. Трябва да се изрине всичко и да се построи наново. Кошмар. Не знам колко пари за ремонт трябва да се изсипят в подобна черна дупка.

# 364
Лошо няма да се изрине, ама 2000 евро/кв.м е направо лудост. Тоя покрив за ремонт от една страна си е плюс, защото ще може да се направи и таванското, т.е. да се намалят част от скосовете без да се руши нещо здраво или тъкмо ремонтирано, но упражението ще им излезе едни 25-30000 евра, за да влязат да живеят там. И ТЕЦ няма в тая къща, та и още едно перо разход за изграждане на отопление ще имат, било то климатици, камини, котлета или нещо друго.

# 365
Да, ако цената е 50к евро, за останалите пари,  чудеса могат да се сътворят.
Като гледам подобни обяви от жилища, в които са живели стари хора, с техните мебели и вещи, лошо ми става направо. Вместо да изринат всичко и да снимат просторните стаи. Всъщност тук не е толкова пренатрупано, но пак си е подтискащо.

# 366
Да, и нашите приятели това забелязали- освен некролога на вратата, имало и много снимки на възрастните покойници вътре. Наследниците се свързали с една агенция и обявили по-ниска цена, но се намесила друга и тя настоявала да я вдигнат. Моя дядо почина преди 1 година, имаше апартамент във Варна, там съм израстнала и не исках да го продаваме, но имаше и друг наследник, който настояваше. С такава мъка се разделих с този апартамент. Та жал ми става за възрасните хора, когато починат и наследниците стават алчни, започват да плануват как ще продават имоти още преди 40те дни.

# 367
Цената е небивала. Иначе, ако беше по-ниска, всичко се изрива. Викаш кърти-чисти-извозва и за 1 ден няма помен от нищо.

# 368
Това ми попадна в предложените реклами: https://63residence.bg/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%b0/
Някой виждал ли е този проект?
На бул. Каблешков, недалеч от бул. България, но безобразна за мен височина от 15 наземни етажа...
Поне гледка на високите етажи към планината ще има и към порутените панели в Борово.....
Интересно на какви цени продават......

# 369
Нека и аз да споделя една обява. Наши приятели са ходили на оглед на тези 50 кв. Бях доста разочарована от това колко алчни могат да бъдат хората, в случая е наследниците. Покривът стабилно течал и бил за основен ремонт, който ще се поеме само от купувачите. Имало скосено мазе от 20кв, което можело да се престрои.Колко хубаво! И всичко това за 99хил евра.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15241278328688 … k=3pwvif&f1=1

Мен тук би ме притеснявало повече дали документацията е изрядна, понеже етажът от къща не съм сигурна доколко е обособен като самостоятелен имот и как е разпределен парцелът. Продавачите първо ще трябва да отправят предложение към другите съсобственици, които пък може да бавят получаването на уведомлението и т.н. Поради тази причина смятам, че цената идва височка. Но явно и на тази цена и при тези условия има кандидати за огледи, значи цената е ОК. А за ремонт - дали в това състояние или “прясно ремонтиран от ‘86-та”, така или иначе го изриваш и ремонтираш покрив, така че не виждам проблем с това.
А иначе в обявата си пише, че е за тотален ремонт и на снимките се виждат петната от течове, та не виждам как твоите приятели са се очудили на място. Реално погледнато, това е апартамент с три стаи и възможност за четвърта, за хора, които ремонтът и стълбите не ги притесняват.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 19:16 от Анонимен

# 370
За етажа от къщата в Лозенец и подобни нему - мога да се обзаложат, че на 90% документите им не са изрядни. Едно заснемане за кадастъра няма да натовари чак толкова наследниците, приживе възрастните хора може и да не са го направили. Има ли къща, има проблем Sad(
За проекта на Тодор Каблешков не съм ходила в района отдавна и не мога да помогна. Но ми допадна разпределението с три спални, не заради миниатюрните спални от по 12-13 кв.м., а заради прозореца в кухненския бокс. За квадратурата на холокухнята - 52 кв.м. направо цял отделен апартамент.

# 371
Падам от смях, като прочета:
разположена в един от най-перспективните южни столични квартали – Манастирски ливади (или Кръстова вада и Витоша) брррр

# 372
Падам от смях, като прочета:
разположена в един от най-перспективните южни столични квартали – Манастирски ливади (или Кръстова вада и Витоша) брррр
Защо падаш от смях за Кръстова вада? Ето малко инфо от хора, които са несравнимо по-знаещи и информирани от теб в тази област:-“........Думите са на главния архитект на Столична община Здравко Здравков пред участниците в годишната конференция "Инвестиции и строителство на жилищни сгради", част от Building Innovation Forum Series 2017. В следващите редове ще представим една от старите производствени зони в София, която от грозно пате е на път да се превърне в красив лебед.

С отлично местоположение, наличие на инженерна инфраструктура и големи свободни парцели територията на и около бившата промишлена зона "Хладилника-Витоша" е орисана да се превърне в една от най-горещите в столицата за изграждане на нови обекти. За да се ориентирате по-добре, това е районът, заключен от бул. "Черни връх" на запад, бул. "Никола Вапцаров" на север, Борисовата градина на изток и кв. "Кръстова вада" на юг.

Мястото има всички предпоставки за успешна реализация на жилищни, офисни и търговски обекти – големи булеварди, осигуряващи бърз достъп до център и Околовръстното шосе, два огромни парка в близост – Борисовата градина и Южния парк, гледка към Витоша планина ("гледката продава" е неписано правило в света на недвижимите имоти). Към това може да прибавим и няколко екстри: най-голямата частна болница в България – "Токуда", която е с приз за най-добър медицински център у нас през 2014 г. и която от 2016 г. е част от групата "Аджибадем Сити клиник"; най-големият мол в България "Парадайз център" (с над 80 000 кв.м отдаваема площ, мултиплекс, заведения, атракциони), метролиния, която стига до търговския център и позволява да се "отскочи" до НДК за 5 минути; зоологическа градина – най-старата и най-голямата на Балканския полуостров........” И нещо от Bulgarian Properties: “Предпочитани квартали и цени на имотите в тях

Най-много закупени жилища през 3-тото тримесечие има в кварталите Кръстова вада, Манастирски ливади, Младост 4, Студентски град и Витоша.”

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 03:37 от Анонимен

# 373
Нико, писахме вече по въпроса. Кръстова вада и Витоша са една недомислица в момента, а причината да се възхваляват е това, че доста хора искат да си осребрят инвестициите там, та затова се тръби усилено колко е супер. Малка част, нищожна част от Кр.вада се обслужва от метро. Останалото е мъка с междуградски рейсове и пеша през калта. С кола - трудно за паркиране, неудобно и бавно. Всичко хубаво, което ще се случи с тези квартали в момента е едно обещание, дано да стане, ама има голяма вероятност и да не стане.  И имало най-много закупени жилища, ами там се продават най-много на най-изгодни цени, как да няма закупени при това всеядно търсене? И на мен от Бългериън пропъртис ми препоръчваха много усилено Витоша вю, то ме заливаха с мейли, страшна работа беше. Ама нали го виждам - блокове в прахта и до шума на Околовръстното - какви паркове, метра и молове. А, имат гледка. Засега, докато някое ново Вю не ги затисне отпред. Гаранция няма.

# 374
С изключителния професионализъм и визия за София, с която подхождат от общината и в частност главния архитект, не се и съмнявам в думите му. На който му харесва в Кръстова вада - да живее там. На който не му харесва (като мен) няма да живее там. Не виждам защо трябва 10 страници да се търкалят изсмукани аргументи колко бил прекрасен район и в каква изключителна перспектива го вижда някой. След 20 години...

Общи условия

Активация на акаунт