Юлски мами 2018- Тема 4

• 56 307
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
И моите деца като бебета спяха при мен.Точно по същите причини както при mom of 3.Лошото е,че после като вече не сучат,продължават да искат да спят при мен.Най-малката щерка е на 4 и чак сега се отдели в детската стая и то не с особено желание.И аз съм с киселини,с предишните бременности нямах,и хемоглобинът ми е 88 и предстоят инжекции с желязо.Все екстри,но и това ще мине(както се казваше в една приказка)

# 556
Добре дошла на StasyDoncheva! 😘

лора др, най-малката ми е на 8г и все още лягам с нея всяка вечер в нейната стая, четем приказака и я гушкам докато заспи(най-много 5 мин). Не ми тежи, а ми е огромно удоволствие. И тя обожава да се гушкаме.

Забравих да се оплача, че мноооого ми се спи.😬
На работа едва стоя и от обяд започвам да се прозявам и подпирам...
Ще работя до 15ти юни и вече нямам търпение. 🌞Искам да си изчистя и понапазарувам малконза бебето. Смятам да планувам секциото около 10ти юли. Късмет и усмивки на всички! 💜

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 18:00 от Mom of 3

# 557
Вчера гледахте ли новините по Нова..Казаха, че България е на едно от първите места в Европа по бебешка смъртност. Направо ме сдухаха, май няма да гледам новини повече, но споделиха следния сайт..
 https://www.safe-sleep.eu
Една лекарка каза, че може, ако заспите с бебето, да го притиснете от емоцията си...а също така били вредни обиколниците и много предмети и възглавници в леглото. В този сайт пише най-добре до 6 месеца бебета да спят сами в леглото си /може то да е близо до вас/, да са по гръб и много рекламират спалните чувалчета за сън...Най- уязвими били бебета от 4 до 6 месеца.
Някой ползвал ли е от тези чувалчета вместо одеялце, има зимни и летни...

# 558
Ние сме с дървена кошара и в първите дни малчо спеше на горното ниво. Нооо с кърмене по два-три пъти на вечер просто свалихме нивото на кошарата, махнахме решетката и долепихме до спалнята. Така само го придърпвах при мен и след това си го слагах обратно в кошарата без да ставам от леглото. Но като цяло и аз много обичам да спи при нас.
За спалните чувалчета успявахме докато беше бебе, сега не мога да го накарам. Много е удобно, особено като поотрасне малко и вече има сила да се отвие.

# 559
StasyDoncheva да не си от ВТ?

# 560
# 561
  • Варна
Здравейте, да се включа и аз. В 30 седмица съм, с термин 19.07. Втора бременност с момиче. Още нищо не съм купувала за бебето, имам почти всичко от баткото и от приятелки. Май е истина, че с всяко следващо бебе трепетите и приготовленията са по- малко Simple Smile
Момичета, имам питане. Баткото го извадиха по- рано, тъй като беше спрял да расте- роди се 2650гр. Момата в момента е в норма, но на последната ФМ ми казаха, че имам лоша проводимост на плацентата и пъпната връв и има риск и тя да се роди с по- малко тегло. Пия Аспирин Протект и Флебодия и съм на белтъчна диета и лекарят каза, че след месец на следващата ФМ ще прецени дали да пия и протеинови шейкове. Някоя от вас имала ли е подобен проблем и какви мерки вземате? До 7-8ми месец всичко е ОК и после забавят темповете.
По повод спането, баткото спеше в кошара близо до нас, но пък той не се будеше през нощта. Кърмех го към 23.00ч. и след това чак в 7 - 8.00ч. Винаги ме е било страх да не го смачкаме докато спим Simple Smile

# 562
Правила ли си си генетични изследвания за тромбофилия? Ако си носите на такъв ген е възможно да се образуват тромби, които да възпрепятстват кръвопотока към бебето. Аз съм носител на такъв ген, макар и по- нискорисков и съм на терапия с фраксипарин 0.3 и аспирин протект, които редувам през ден от началото на бременността . Сега съм в 30 г.с. и съм спряла аспирина, има мнения, че в тези седмици пречи на плода 🤔 Доколкото знам, за да има ефект тази терапия трябва да се започне възможно най- рано. На всеки преглед ми пускат доплер, за да следят кръвопотока и ходя минимум на 2 седмици, така съм по- спокойна. Дано при теб не е това, но аз бих се поинтересувала дали хепариновата терапия няма да има по-добър ефект.

# 563
  • Варна
Абсолютно съм съгласна с annbi !
Хепариновата терапия е най-подходящия варинт. Даже се очудвам, че след предната Б не са ти предложили изследване за тромбофилия. Това е основно причина да не се храни добре бебето през тези седмици. Следете по-често кръвотока, а не чакай следващия преглед след месец.
Аз също съм с нискорискова мутация, на фраксипарин от 8гс 0,3 всяка сутрин. Следят кръвотока, като дори вече си иска АГ да ме гледа през 2 седмици. Бебето ми е добре и се
храни добре.
Протейновите шейкове можеш и сама да си закупиш и да си пиеш.

# 564
Здр мами, днес минах късната ФМ, беба се развива добре, кръвотока е също наред, вече е 1.700 кг в 30гс:) За тромбофилията и аз съм с такава и от ден 1 си бия фраксипарин 0.4 след като се откри че имам хомозигот на Лайден съвсем случайно след мисед миналата година...Това генетично изследване не е за пренебрегване, макар и малко скъпо, то може да предотврати много неприятни и тежки моменти, като се има предвид, че никога не съм имала оплаквания, нито тромби при полети от 10 часа и повече( летях на самолети като професия). След днешния преглед се чувствам по-спокойна и даже си взехме количката, защото изчаквах за резултатите...

# 565
  • Варна
Благодаря за бързите отговори! Първата ми бременност беше Ин витро и пускахме изследвания за тромбофилия. Всичко е ок. В понеделник съм на ЖК и ще искам да  проверим белтъка в кръвта. Ще си пия добавките и се надявам всичко да е наред Simple Smile

# 566
P_bone, и аз съм на същото мнение като на момичета по-горе. Пусни си изследвания и си купи и протеина. Хапвай си варени яйца и извара за да се увеличи нивото на белтъка. Може и Б12 да си пуснеш, за да се види какъв е резултата, защото и той е много важен. Стискам палци всичко да е наред. С предната бременност спазвах и аз протеинови диета, заради нисък белтък и сега пак се опитвам да я спазвам.

# 567
Момичета, да се похваля - днес бях на 3та фетална. Всичко е наред с младежа - 2.200 кг., с много коса и дълго бердо,за разлика от родителите си, които са по 1.60. Не ми решиха обаче въпроса дали да е нормално или секцио. Имам някакви показатели, но според докторите нормалното няма да е проблем и в общи линии оставят избора на мен Confused

# 568
  • София
Чудесно се движите с бебока. Теб какво те притеснява относно раждането? Ако малчо е с главата надолу и ти нямаш физически проблеми ( свържани с очи, кръст и тн.)

# 569
Аз сега се връщам от преглед. Доктора каза , че доста голямо бебе било за 29 седмица - 1.600 КГ. Като ви чета мисля , че
 си е съвсем в нормата. Ама корема ми бил голям, въпреки че КГ са ми в норма, не знам какво още.Абе..малко ме ядосаха общо взето. И за болничните се разправяхме и май днес н
е беше ден за консултация!

Общи условия

Активация на акаунт