Юлски мами 2018- Тема 4

• 56 346
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Стискам палци Мам на 3!
Наистина има много голямо значение физиката и анатомията на човек, та дано е да излишно притеснението.
За бебето, както са казали момичета и без тази възглавница може.Слагат се две одеалца, за да не може да се обърне бебето или навити чаршафи или възглавнички и бебето през опр. време се слага ту на лявата, ту на дясната страна, заради черепа му. Който иска и възглавницата може да си вземе.
Има една книжка за упражнения за бебето по месеци нещо от рода на,, Най-доброто начало,,. Наистина са много важни упражненията и масажи те за бебето. Моята педиатърка също ми показваше подходящи упражнения за бебето и отделно съм се допитвала и физиотерапевт.

# 541
Каката ми е на 1.4. Почти нищо от изброените упражнения не съм правила по простата причина, че нямаше кога. Тя или ядеше и след ядене не е ок или спеше. Ама разбирайте до 6м не можеше човек да й види очите отворени. По корем и дума не ставаше да я сложа, характер от малка, само с играчките се занимаваше чат пат. Мускулите и бяха като тесто и затова ни пратиха на 7м.на лечебна гимнастика, защото не можеше да се обръща ни по корем ни на никъде. Ама мойто дете беше просто мързел. За 1 месец с е обърна, пропълзя, изправи се и на 1г проходи само. Та пак е строго индивидуално. Педиатъра не ми е обяснявал какви упражнения да правя или само е споменавал, няма време за такива неща.

# 542
  • Варна
Айси , за съжаление нямам достоверен източник за масаж и упражнения ! Ако попадна на нещо ще пиша или пък ще давам съвети, ако се наложи Wink
Навсякъде се пишат волни програми от упражнения  ( за масажа са достоверни) ... отрекла бях няколко преди години и ги анатемосвах преди родителите, с които работя.
Педиатъра е другия нож с две остриета относно двигателното развитие на бебетата. Значи , ако е някой соц лекар си следва там по една таблица в кой месец бебето какво трябва да правя и ако не го направи пред него в кабинета бебето отива в графа изоставащо. Да не говорим, че дори и педиатъра (или друг лекар)  да има време да обърне внимание да бебето, за да види какво може да прави то не е казано, че точно в този момент бебето ще е в кондиция да покаже уменията си.. я току що е яло, я е спало и е сънено, я е криво.. и накрая ми то не може да прави нищо ! Казвам го от опит, защото работя с бебета, насочени както от педиатри, така и от неонатолози, невролози, отропеди, гастроентеролози и тн.
Другата графа соц физиотерапевтите / рехабилитатори дето в 4 месец искат да се върти.. , че ако може и да седи вече, пък ако може само да го масажират и никаква активност да не искат от него !?

Имайте предвид, че бебе с бебе не е еднакво от към развитие.  Важното е да се покрива някаква норма за детско развитие, да се взима предвид цялата ситуация около него и все пак детето да има някакво развитие, макар и с бавни темпове ! 

Най-обичам да отида в някое семейство и да заваря целия арсенал от люлки, шезлонги, паяци, столчета, кошари, играчки, пуснат телевизор на бейби тв и тн.. и накрая то бебето не искало нищо да прави..изоставало.
 Ами къде ви е детския кът на пода, където спокойно да може да учи движения това бебе, в шезлонга ли да се научи да се завърта или да си държи главата по корем????

Винаги съм казвала, че няма мързеливо бебе , а има недостатъчно стимулирано бебе !

# 543
Мис, златна си, мноооооого благодаря! Ще те помоля да помогаш и занапред, ако имаш възможност със съвети Hug

# 544
  • Варна
Ще помагам, разбира се !
Само да се има предвид, че ще е малко така общо, защото аз съвети и сега давам на родителите, с които съм работила по телефона за съжаление само, но винаги подчертавам, че не е същото и може и да не съм напълно права,защото все пак не е пред мен детето да видя реалната ситуация или притеснение на родителите.

# 545
  • София
Аз тази нощ си откарах будна от 3 до 5 с киселинки. бебчо беше доста активен и ме натискаше яко в стомаха - на това го отдавам. Успях чак към 5 да заспя и 6:20 като ми звънна алармата хич не бях щастлива, ама какво да се направи.  Нито содата, нито газираното ми помагат, при следваща консултация ще питам за някакво лекарство за справяне с тях от типа на Талцид и тн, че без разрешение нищо не пия Grinning

# 546
Според мен вече няма лек, ще става все по-зле от натиска на нарастващия пришълец Joy Да са ни здрави, ще изтърпим киселините. Много са неприятни, направо са ти заседнали на гърлото и горят, драйфа ти се, едвам поемаш въздух и имаш чувството, че ще се задушиш. Най-неприятни са ми именно през нощта, защото ми развалят съня освен комфорта и на работа съм парцал. Аз гледам да дишам бавно през носа и да издишам бавно през устата. Ако не са изключително тежки и трябва да стана, да се разходя и подишам чист въздух, понякога това упражнение ми помага.

# 547
Здравейте, момичета!
Да се отчета и аз - всичко е наред до момента с бебешора, на 16.05 съм на трета фетална, но за момента си отговаря на седмиците, обажда се от корема, но не е като брат си, който скачаше и хълцаше не-пре-къс-на-то. Ще видим после какво чудо ще е Smile Нямам оплаквания, освен, че ми се спи ужасно много и съм като огнедишащ дракон през половината време. Нищо не помага с киселините. Изписаха ми гавискон, понякога зелена ябълка върши работа, също и комбинация от дъвка и газирана вода. Най-добре е като полегна, тогава не ги усещам Smile
Относно пазаруването - имам си всичко от големия, но и тогава пазарувах в последния момент. Сега ще вземем легло за малчо, може би някой комплект чаршафи, хавлия, биби и това е. Видях, че обсъждате възглавнички, за да стоят бебетата настрани - навита пеленка или тънко одеялце плътно до гръбчето върши същата работа. А сгънато одеяло под дюшека пък помага да е леко под наклон, ако има рефлукс или повръща. Нашият спа така доста време - бях забравила да махна одеялото Simple Smile))
Бебешките шишета се предполага, че са без вредни вещества, но аз си купих стъклени, защото са ми по-симпатични и не се захабяват като пластмасовите. Взех едно голямо и едно малко, като малкото биде амортизирано най-много, защото го ползвах за вода. Впоследствие купих едно пластмасово от 60 мл, защото бебо имаше зловещи колики и с това шише му давах чай. Кърмата ми тръгна още в болницата, така че голямото го ползвах чак като взех да попресъхвам и трябваше да давам АМ.

Здравейте, дами!

Не съм много по писането, но с интерес следя темата и чета редовно. Утре започвам 30г.с. , гр. София и със съпруга ми сме в усилено търсене на количка. Бих искала да попитам дали някой е ползвал или има впечатления от модела, който съм си избрала. И смятате ли, че е прекалено лошо и сложно ако количката е с помпащи се гуми? Много приятели ни посъветваха да не си вземаме такава, а същевременно виждам огромен избор и предлагане именно на колички с помпащи се гуми. Simple Smile

Привет, vodoleiche. Нашата количка е с помпащи се гуми, вози малко по-меко от другите, много зависи къде ще ходиш с нея. Ако я мяташ в багажника и после возиш бебока в парка, няма много голямо значение какви са. Аз, обаче имам да преодолявам потрошени плочки по тротоари, стърчащи капаци на шахти, стълби, бордюри и какво ли още не, докато стигна до парка, така че съм си доволна от гумите и от количката. Най-големият ѝ недостатък е, че е обемиста и шасито заема доста място дори и в сгънато състояние, но много обикаляхме из София, особено като беше по-малък и това, че е маневрена и удобна за бутане, ми беше супер важно.

Уф, голям ферман изписах, но се появявам рядко, ще ме изтраете Stuck Out Tongue
Леко бременеене на всички и да не ви тормозят бебоците нощем! Relaxed

# 548
  • Варна
Здравейте мамииии , минавам само да кажа , че на 11.05 петък във всички магазини на хиполенд ще има намаление 25 %!!! Пише на всички стоки

# 549
О това с киселините наистина е ужасно. Аз имах кратък период на затишие, но се върнаха с пълна сила. И аз се борих със зелена ябълка или сода. Изписаха ми Базика компакт, но още не съм ги взела. Сега малчо е с нова позиция и не зная дали е от това, но вече два дни съм по-добре. Като цяло наистина няма спасение от киселините.

# 550
Аз сега чак разбирам,какво е това киселини,преди не съм имала.Кофти ми е вечер като си легна.Казаха ми да пия вода,за да ми мине по-бързо,няма особен ефект.                                                                        Благодаря на evropa_varna за информацията,че ще има намаления в Хиполенд,ако мога ще мина да си купя нещо.

# 551
За киселините може да пробвате и с прясно мляко.

# 552
Съвременните препоръки съветват бебето да спи по гръб, защото това е най-нискорисковата позиция за СВДС (синдром на внезапна детска смърт): https://www.lullabytrust.org.uk/safer-sleep-advice/sleeping-position/ Така че няма нужда от възглавнички, които подпират бебето в странична позиция. Но разбира се, всеки сам си решава какво да купува и как да поставя бебето си.

# 553
И аз не съм привърженик на възглавници, обиколници и тем подобни аксесоари за кошара, даже и кошари не харесвам. Моите деца не са спали в кошара. Просто отказваха. Не знам как хората си учат децата да спят в друга стая. Т.е. знам, оставят ги да плачат с часове и накрая свикват. Аз не мога така. Обичам да си гушкам бебчето и да го кърмя на поискване. Това е най-сладкия период и за майката и за детето. Всеки си има разбирания и нито желая да убеждавам някой в моите, нито искам да бъда убеждавана в чуждото. За мен детето расте спокойно и здраво, когато е близо до майката- да усеща топлината и ударите на сърцето й. Освен това е отрепия цяла нощ да се притичвам до другата стая да кърмя и обратно.
Кошара мисля да взема сгъваема и мобилна, да си я разнасяме навсякъде. Още гледам колички и ме се вие свят вече. 😬Нищо още не сме купили, освен малко дрешки. 💜

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 18:33 от Mom of 3

# 554
Здравейте мами! Аз съм с термин 9 Юли, но ще раждам секцио при доц. Стойков в края на Юни или пък ако малката фея е решила нещо друго може и по-рано Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт